Lara Fabian, cea mai bine vândută cântăreaţă belgiană din toate timpurile, împlinește 51 de ani

  • Lara Fabian a vândut peste 32 milioane de înregistrări în toată lumea, devenind cea mai bine vândută artistă de origine belgiană din toate timpurile, iar în secțiunea Video a materialului, puteți asculta una din cele mai cunsocute piese ale artistei.
  • Pe parcursul anului 2001 Fabian a colaborat cu David Foster în vederea înregistrării imnului Canadei în scopuri promoționale,iar în 2002 a contribuit la coloana sonoră a Campionatului Mondial de Fotbal cu un cântec numit „World At Your Feet”, produs de Gary Barlow.
Lara Fabian (născută Lara Crokaert pe 9 ianuarie 1970 în Etterbeek) este o cântăreață, cantautoare și actriță belgiană.

Ea a vândut peste 32 milioane de înregistrări în toată lumea, devenind cea mai bine vândută artistă de origine belgiană din toate timpurile. Ea este soprană lirică cu o gamă vocală ce cuprinde trei octave de la C3 la G♯6 în evoluțiile live.

Lara Sophie Katy Crokaert s-a născut la data de 9 ianuarie 1970 în comuna belgiană Etterbeek și este singurul copil al cuplului format din Luisa (o profesoară de literatură cu origini siciliene) și Pierre Crokaert (un chitarist flamand cunoscut pentru colaborările sale cu Petula Clark).Părinții săi i-au dat prenumele Lara după unul dintre personajele principale ale filmului Doctor Zhivago, deși inițial mama sa își dorea s-o numească Laura. În ciuda faptului că s-a născut în Belgia, Fabian a locuit în Catania alături de părinții săi până în 1975, ulterior revenind în țara sa natală. La vârsta de cinci ani, după ce aude una dintre piesele Èvei Brenner la radio, Lara și dorește să devină cântăreață;vrând să o încurajeze, părinții săi îi dăruiesc un pian de Moș Nicolae în iarna anului 1978.În copilărie Fabian urmează cursurile Institutului Sfânta Ursula din Forest, iar de la opt ani devine elevă a Conservatorului regal din Bruxelles, instituție unde avea să ia lecții de canto, pian și solfegiu pentru o perioadă de zece ani.

În adolescență, fiind influențată de muzica clasică și de cântecele semnate de Barbra Streisand și Queen, Fabian compune primele sale piese.În același timp, în încercarea de a se afirma, tânăra interpretă participă la o serie de festivaluri din Belgia și cânta în cluburi locale, fiind acompaniată de tatăl său.Respectând dorința lui Pierre Crokaert, Lara urmează avocatura în Italia, secția criminalistică infantilă, însă renunță la studii în favoarea unei cariere în muzică.În anul 1986 cântăreața câștigă trei trofee în cadrul concursului de tinere talente „Tremplin”, iar la finele aceluiași an lansează primul său disc single. Acesta conține două piese, „L'Aziza est en pleurs” și „Il y avait”, compuse de Marc Lerchs în memoria lui Daniel Balavoine; discul este imprimat în numai 500 de exemplare și nu se bucură de succes comercial.

Primul album de studio în limba engleză al interpretei, intitulat Lara Fabian, a fost lansat în noiembrie 1999 în Franța și Canada,iar în America de Nord avea să fie comercializat de-abia începând cu vara anului 2000.

Discul conține paisprezece cântece de muzică pop și dance pe care Fabian le-a înregistrat în compania unor producători cu renume precum Walter Afanasieff, Patrick Leonard sau Glen Ballard. Albumul Lara Fabian a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate: „Vocea lui Fabian este curată și incredibil de puternică, pornind de la șoapte și până la interpretări în forță. În urma audiției admiratorii lui Celine Dion și Mariah Carey o vor considera pe Fabian o adiție ideală la colecțiile lor.”Pentru a promova albumul, Lara Fabian a avut invitații în diverse emisiuni din SUA precum The Tonight Shows, The View sau Access Hollywood, iar cântecele „Adagio”, „Love by Grace”, „I Will Love Again” și „I Am Who I Am” au fost lansate pe disc single. În timp ce piesa „I Will Love Again” a ocupat primul loc în clasamentul Billboard Dance Music/Club Play și numărul 32 în Billboard Hot 100, „Adagio” și „I Am Who I Am” au primit numeroase difuzări în cadrul posturilor radio din Europa.

Balada „Love by Grace” a fost inclusă pe coloana sonoră a serialului brazilian Legături de familie și a câștigat rapid prima poziție în clasamentele radio. Pe parcursul anului 2001 Fabian a înregistrat trei cântece pentru coloanele sonore ale filmelor Inteligență artificială, Final Fantasy: Spiritele ascunse și a serialului Clona. Campania de promovare a albumului Lara Fabian s-a încheiat în vara anului 2001, iar vânzările discului s-au ridicat la peste 2 milioane de exemplare pe plan internațional. Lara Fabian în 2009.La data de 30 octombrie 2001 a început comercializarea celui de-al cincilea album în limba franceză semnat de Fabian, numit Nue, scrie wikipedia.org.

Fiind produs în colaborare cu Rick Allison, materialul a fost distribuit pe plan internațional prin intermediul casei de discuri Polydor și a fost comercializat în peste 700.000 de exemplare în Franța. Dintre piesele incluse pe acest disc cele mai de succes s-au dovedit a fi „Immortelle”, „J'y crois encore” și „Tu es mon autre” (un duet cu Maurane); toate cele trei cântece au devenit hituri în regiunile francofone ale Europei, iar „Tu es mon autre” a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună piesă” în cadrul premiilor Victoires de la Musique.


Pe parcursul anului 2001 Fabian a colaborat cu David Foster în vederea înregistrării imnului Canadei în scopuri promoționale,iar în 2002 a contribuit la coloana sonoră a Campionatului Mondial de Fotbal cu un cântec numit „World At Your Feet”, produs de Gary Barlow.În intervalul 2001-2003 Fabian a susținut concerte în întreaga lume, iar pe parcursul turneelor sale a înregistrat două albume în concert: Live (2002) și En Toute Intimité (2003). Fiind lansate în două formate: CD și DVD, cele două discuri au avut vânzări cumulate de peste 500.000 de copii în Franța.

Sursa foto: wikipedia.org
Sursa video: Youtube/Kornell S.
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concerte 2016 Queen cu Adam Lambert, în premieră, în România

01 Jan 2016 3110

Melodia Zilei Lara Fabian – Quand je ne chante pas

27 Jul 2015 2433

Melodia Zilei Lara Fabian & Mustafa Ceceli - Make Me Yours Tonight

11 Aug 2014 2068