Actualitate

Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea au primit placheta de onoare a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități


• AMVVD a prețuit și apreciat faptele de omenie ale lui Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea
 
Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” le-a acordat placheta de onoare subinspectorului de penitenciare Valentin Ganea și caporalului Laurențiu Cobzaru (polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan“), pentru faptele lor îndreptate către ajutorarea semenilor.  
 
Valentin Ganea a salvat din apa Dunării o fetiță de un an și jumătate, în vreme ce Laurențiu Cobzaru, cunscut și pentru participarea la competiții atletice, multe șipe litoral, a alergat 600 de kilometri (de la Galați la Satu Mare), în sprijinul unei polițiste care se confruntă cu mari problem de sănătate   

Oamenii, care prin propriile fapte, devin exemple ale societății, trebuie făcuți cunoscuți și recompensați cu respectul și aprecierea noastră.
Două astfel exemple sunt: subinspectorul de penitenciare Valentin Ganea și caporalul Laurențiu Cobzaru, onorându-ne să îi avem ca membri în Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, doi eroi care au luptat pentru viața altor semeni.
Valentin Ganea, aflat în timpul liber, în momentul auzului țipetelor disperate ale părinților unei micuțe de un an și jumătate, prinsă în curenții Dunării, nu a ezitat să riște și să sară în apa fluviului, ca apoi, să o aducă pe micuță la mal, acolo unde i-a aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului medical.
Laurențiu Cobzaru este cel care în timpul său liber și-a propus, pentru a nenumărata dată, să lupte pentru semenii săi. De data aceasta pentru viața tinerei polițiste Țoapă Elena Ramona, care la început de carieră, a fost diagnosticată cu leucemie acută.
Laurențiu, prin cei 600 de km parcurși de la Galați la Satu Mare, a dorit să atragă cât mai mulți oameni în lupta pentru viața Ramonei, asigurând pe de-o parte cantitatea de sânge necesară pe perioada tratării ei, cât și asigurarea costurilor tratamentului pe care trebuie sa îl urmeze pentru a învinge boala.
Pentru actele de omenie ale celor doi camarazi, președintele A.M.V.V.D, Marius Apostol, a ales să le ofere, în semn de prețuire și apreciere, placheta de onoare a asociației.
Vă mulțumim, dragi camarazi, că v-ați demonstrat profesionalismul și civismul, devenind adevarate exemple ale societății.
Onoare și respect, vouă!, este mesajul postat pe site-ul oficial al AMVVD.


Sursa foto: Facebook (Laurențiu Cobzaru) și AMVVD

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 1608

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 1705

Cursă umanitară De Ziua Marinei Române, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și fostul polițist Ioan Chifu aleargă între Baia și Constanța

08 Aug 2020 2725

Alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri Militarul Laurențiu Cobzaru, întâmpinat la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român (galerie foto + video)

29 Jun 2020 2380

„Alerg pentru viață“. Cursă de 600 de kilometri! Militarul Laurențiu Cobzaru, start în temerarul său demers de a ajuta o polițistă (galerie foto)

22 Jun 2020 2058

O tânără polițistă are nevoie de ajutor De Ziua Drapelului Național, militarul Laurențiu Cobzaru va alerga susținând o nouă o cauză umanitară

06 Jun 2020 3829

Camarad necuvântător întâlnit pe traseu De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și-au îndeplinit misiunea (galerie foto)

30 May 2020 3764

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

28 May 2020 2858

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 2900

„Vremurile grele fac oamenii puternici!“ Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, campanie umanitară și în criza coronavirusului

14 Apr 2020 1314

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

18 Mar 2020 7090

La Tulcea, Crosul Mărțișorului, iar apoi alergare în jurul lacului Ciuperca. La a doua cursă, participanții au fost legați la ochi (galerie foto)

01 Mar 2020 1787

Acţiune umanitară De Ziua Protecţiei Civile, militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu au alergat de la Brăila la Tulcea (galerie foto)

29 Feb 2020 1445

„Împreună pentru Ionuţ!“, un nou cros umanitar organizat de militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu (galerie foto)

25 Feb 2020 3211

Militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, ultramaraton caritabil de Ziua Principatelor Române

30 Jan 2020 1358