Legalitatea construcțiilor și a activităților desfășurate pe plaja și faleza din Tuzla, verificate. Câțiva operatori au fugit! Ce măsuri s-au luat (galerie foto)


 


• Control la Tuzla. Echipele mixte au aplicat și o amendă în valoare de 25 de mii de lei.


Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au făcut parte din echipele mixte de control care au verificat la sfârșitul săptămânii trecute legalitatea construcțiilor și activităților desfășurate pe plaja și faleza din localitatea Tuzla.
 
Din cadrul echipelor mixte au făcut parte specialiști ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Garzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, care au verificat aspectele ce intră în competența fiecărei instituții.
 
Activitatea de control a inspectorilor Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a finalizat cu o măsură de remediere a deficiențelor constatate și o amendă în valoare de 25 de mii de lei pentru construcții ilegale și nerespectarea măsurilor impuse.
 

Din nefericire, câțiva operatori au fugit la apariția inspectorilor A.B.A.D.L. și nu s-au putut face verificări în aceste cazuri. În același timp, pentru alte neconformitățiile constatate, care nu țin de competența A.B.A.D.L. au fost notificate: Primăria Tuzla, Căpitănia Zonală Constanța, Garda de Coastă și Poliția Tuzla, se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

 

În urma acțiunii de control, precum și în urma verificărilor anterioare efectuate de inspectorii din cadrul A.B.A.D.L. a fost înștiințată Primăria Tuzla că pe faleza din localitate există o serie de construcții realizate fără acte tehnico-juridice (avize de specialitate, autorizații de construire etc.). Mai mult, o parte din aceste construcții au extinderi pe plajă afectând prismul de piatră destinat protecției falezei, prism care se află pe domeniul public al statului aflat în administrarea A.B.A.D.L.În ceea ce privește construcțiile de pe faleza Tuzla, ținând cont că la data prezentei există pe rol un dosar privind revendicarea falezei de către A.B.A.D.L. care în conformitate cu prevederile art. 3 din Legea Apelor nr. 107/1996 actualizată aparține domeniului public și în administrarea A.B.A.D.L., până la soluționarea litigiului, întreaga responsabilitate revinePrimăriei Tuzla. Aceasta trebuie să identifice persoanele care au edificat construcții pe faleza Tuzla și să procedeze la dezafectarea acestora în conformitate cu competențele care revin în baza prevederilor art. 33 din Legea nr. 50/1991 republicată. În prezent există acțiune în revendicare din 22.09.2015, în contradictoriu cu Primăria Tuzla și a CL Tuzla prin care A.B.A.D.L. revendică  suprafața de faleză, care era la momentul acțiunii de 537.253 mp, iar aceasta a ajuns la 655.738 mp în 2018 datorită noilor intabulări/dezmembrări/alipiri, dar și a unor interpretări eronate care au rezultat din date preluate din expertiza topo-geografică. Operatorii care nu au fugit din calea controalelor au declarat că sunt în această situație de mult timp pentru că sunt agreați de Primăria Tuzla, lucru care reise și din“CERTIFICATELE DE OPORTUNITATE” emise de UAT Tuzla către operatorii economici din zonă. Cu siguranță nu va fi ultimul control pe plaja Tuzla, a declarat directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

 
De asemenea, inspectorii A.B.A.D.L. au pus la dispoziția Poliției Tuzla un document privind situația agenților economici beneficiari ai contractelor de închiriere asupra sectoarelor de plajă de pe raza U.A.T. Tuzla pentru a lua măsurile ce se impugn, cu mențiunea că pe aceste sectoare de plajă nu se pot amplasa beach-baruri.
 
Tot în urma verificărilor în echipe mixte, inspectorii din cadrul A.B.A.D.L. au constatat existența pe plaja localității Tuzla a unor ambarcațiuni destinate agrementului nautic (ski-jeturi și bărci cu motor) fără a exista bază de agrement nautic. Astfel, s-a înștiințat Căpitănia Zonală Constanța și Garda de Coastă că desfășurarea acestei activități în apropierea zonei de îmbăiere constituie pericol, precum și un obstacol pentru turiștii aflați în zona de îmbăiere și au solicitat intervenția acestora în conformitate cu competențele fiecărei instituții pentru identificarea agenților economici care dețin ambarcațiunile, precum și eliberarea zonei.

Sursa foto: Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 768

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 810

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 764

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 837

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 541

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 795

#Dobrogea145 Deputatul Bogdan Bola, președinte Partidul Forța Dreptei Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1000

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1651

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1026

Declarații de avere Deputatul Bogdan Bola a deschis un depozit de 250.000 de lei anul acesta. Avere și interese (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 1410

Știri Constanța O nouă plângere prealabilă pentru anularea Regulamentului de desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață

06 Aug 2023 4414

Deputatul constănțean Bogdan Bola, trimis în Comisia de cercetare a abuzurilor și corupției!

27 Jun 2023 1611

Declarații de avere Deputatul constănțean Bogdan Bola deține mai multe terenuri în județul Constanța. Evoluția averii (DOCUMENTE)

12 Aug 2022 3536

Deputatul Bola a depus un proiect de lege în sprijinul părinților care pot beneficia de concediu indemnizat pentru îngrijirea copilului bolnav

28 Jun 2022 2302

Deputatul constănțean Dănuț Aelenei s-a alăturat deputaţilor independenţi de dreapta, aparţinând partidului Forţa Dreptei

16 Jun 2022 1990