Legea laptelui și a produselor lactate - acțiune mixtă ANSVSA-ANPC-ANAF pentru informarea operatorilor economici

 foto: pexels Începând de luni, 13 februarie 2023, medicii veterinari oficiali din cadrul DSVSA județene și a municipiului București, în colaborare cu inspectori ai ANPC și ANAF, vor merge în echipe mixte în hypermarket-uri/supermarket-uri și magazine alimentare, pentru a-i informa și consilia pe operatorii economici cu privire la responsabilitățile ce le revin, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 307/2022.

Astfel, agențiilor economici li se va aduce la cunoștință faptul că, produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decît cele lactate, produsele alimentare/specialitățile din grăsimi hidrogenate/vegetale pot fi comercializate într-un spaţiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse.

De asemenea, se va verifica modul de etichetare și prezentare a produselor alimentare în locul în care sunt expuse, precum și alte informații oferite în legătură cu acestea, prin orice mijloc de informare în masă, care nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.
La finalizarea acțiunilor de informare la fața locului, medicii veterinari oficiali, în colaborare cu inspectorii ANPC și ANAF, vor întocmi note de constatare, în care se vor menționa măsurile și termenele stabilite pentru conformare.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De astăzi, lapte mai ieftin la raft!

01 May 2023 1172

Legi importante pentru români, promulgate de Klaus Iohannis. Una vizează laptele şi produsele lactate

16 Nov 2022 1298

Bogdan Huţucă – „Guvernul Grindeanu-Dragnea speră să păcălească românii că prin România lor va curge lapte și miere"

07 Mar 2017 1577

Atenție părinți, bunici, medici, comercianți A intrat în vigoare Legea privind reglementarea marketingului înlocuitorilor laptelui matern

12 Nov 2016 5644

Produsele lactate să indice pe etichetă procentul de lapte praf conţinut!

13 Oct 2015 1268

Proiect de lege Laptele proaspăt din magazine să aibă etichetă cu proporţia de lapte praf conţinută

04 Apr 2015 1361