Legenda Atlantykron continuă Un membru al misiunii Curiosity a fost prezent la Cernavodă

După 24 de ani de tradiţie, Academia de vară Atlantykron a reuşit să ofere participanţilor experienţe noi, inedite, care le vor modela viitorul.
 
În perioada 2-11 august, insula de la Capidava a găzduit peste 400 de tineri din întreaga ţară, dar şi din SUA, Italia, Macedonia, Republica Moldova, India, cu toţii reuniţi în cadrul Taberei Anuale de Artă, Cultură, Ştiinţă şi Creaţie. În mijlocul naturii, tinerii au avut prilejul să socializeze, dar şi să înveţe lucruri noi prin intermediul Programului organizat de către Centrul pentru Studii Complexe şi Fundaţia World Genesis din Statele Unite, în parteneriat cu Fundaţia pentru Istorie, Cultură şi Civilizaţie, Asociaţia Română pentru Sport şi Cultură din Bucureşti şi Asociaţia STRING şi Forum IT.
 
Zilnic. în cadrul amfiteatrului natural amenajat pe insulă, participanţii au avut parte de cursuri şi conferinţe cu teme care aparţin domeniilor Ştiinţă şi tehnologie, Comunicare, Cultură, Futurologie şi Science Fiction, Artă, Sport şi jocuri ale minţii.
 
Printre numele marcante ale celor care au susţinut cursuri, ateliere sau au coordonat dezbaterile se află Guy Djoken, preşedinte al Asociaţiei Cluburilor UNESCO, directorul Centrului UNESCO pentru pace din SUA, scriitorul Roberto Quaglia, vicepreşedinte al Societăţii Europene de Science Fiction, scriitorul Alexandru Mironov, dr Florin Munteanu, preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, dr Teodor Vasile, doctor în psihologie şi în ştiinţe medicale alternative, scriitorii americani Jonette Crowley și Peter Moon, dar şi specialistul în Ozn Dan Farcaş.
 
Experienţa marcantă, care va fi notată cu mândrie în istoria Academiei de vară Atlantykron, a fost oferită de conferinţa susţinută de astronautul Dumitru Prunariu. Într-un decor natural, primul şi singurul cosmonaut român, a răspuns tuturor întrebarilor și a povestit cum s-a desfășurat zborul în cosmos la care a luat parte în 1981. Cel mai important moment al serii a fost dialogul video dintre Dumitru Prunariu și Ravi Prakesh, reprezentant al NASA şi membru al misiunii Curiosity. Cei doi au comentat momentul cel mai important al anului, aterizarea robotului spațial pe Marte din dimineața zilei de 6 august. Robotul Curiosity, cel mai sofisticat modul automat trimis vreodată pe o altă planetă, a fost lansat pe 26 noiembrie 2011 şi a atins solul marţian după ce a parcurs o distanţă de 570 de milioane de kilometri. Până în prezent, acesta a oferit numeroase date despre planeta roşie, iar cea mai importantă descoperire este o fostă albie de râu, care constituie dovada că în trecut mediul pe Marte ar fi fost propice vieţii.
 
„De-a lungul anilor Proiectul Atlantykron a devenit un fenomen care a reuşit să atragă sute de membri, tineri din întreaga lume, care au devenit participanţi fideli ai Academiei şi sunt prezenţi an de an pe insula de pe Dunăre. Aşa cum spun şi coordonatorii, proiectul contribuie la formarea tinerilor deoarece activităţile anuale îi ajută să devină mai creativi, să aleagă un drum în viaţă. Chiar şi destinele lor pot fi influenţate, având în vedere că Atlantykron uneşte an de an oameni, formează prietenii, chiar şi familii”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Primăria Oraşului Cernavodă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 440

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1077

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 585

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 308

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 453

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 988

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 300

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 481

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1626

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 480

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 455

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1984

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 462