Li se va prezenta profesia de marinar militar Tabără de instrucție la mare, pentru mai mulți elevi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

  • Tabără de instrucție pentru elevii Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.
  • În zilele următoare, tinerii cadeți vor face cunoștință cu piloții de elicoptere ai Forțelor Navale, vor vizita unitățile de nave din garnizoanele Tuzla, Mangalia, Brăila și Babadag: Grupul 56 Elicoptere, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 150 Nave purtătoare de rachete, Divizionul 508 Rachete de coastă, Divizionul 67 Nave Purtătoare de artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină.
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este gazda unui grup de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, format din 35 de elevi în clasa a XI-a și însoțitorii acestora, care se află, în perioada 26 iunie-2 iulie, într-o tabără de instrucție la mare.

Pe perioada taberei de vară, elevii colegiului craiovean vor desfășura activități în comun cu elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, li se va prezinta profesia de marinar militar, rolul, locul, misiunile, precum și organizarea Marinei Militare, în vederea conturării opțiunilor profesionale, în cazul în care vor alege o carieră militară în cadrul Forțelor Navale Române.

Luni, 28 iunie, elevii din clasa a XI-a, de la colegiile militare din Constanța și Craiova au vizitat unitățile de nave din garnizoana Constanța: Divizionul 146 nave Minare-Deminare, Flotila 56 Fregate și Divizionul 175 Nave Scafandri. Tinerilor cadeți li s-au prezentat misiunile executate, armamentul, tehnica și aparatura existentă la bordul navelor. În plus, elevii au urmărit un exercițiu demonstrativ privind lupta pentru vitalitatea navei.

În a doua parte a zilei, tinerii militari au continuat cu instrucția de front, au exersat diferite deplasări și întoarceri specifice, cât și salutul militar, fără armă.

În zilele următoare, tinerii cadeți vor face cunoștință cu piloții de elicoptere ai Forțelor Navale, vor vizita unitățile de nave din garnizoanele Tuzla, Mangalia, Brăila și Babadag: Grupul 56 Elicoptere, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 150 Nave purtătoare de rachete, Divizionul 508 Rachete de coastă, Divizionul 67 Nave Purtătoare de artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină.

De asemenea, elevii se vor familiariza cu tehnica și armamentul existente la bordul navelor, cât și cu urmărirea, din cele mai bune locuri, ale unor exerciții demonstrative de respingere a inamicului aerian și naval.
Alături de instructorii militari ai colegiului constănțean, elevii militari vor executa un exercițiu de protejare împotriva riscurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN).

Sursa foto:Facebook /Forțele Navale Române (Cristian Vlăsceanu)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marinar suspectat că ar fi sustras motorină de pe o macara plutitoare, aflată în Portul Constanța

24 Mar 2024 550

UPDATE Alertă noaptea trecută în Portul Constanța Sud-Agigea! Un marinar, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 2386

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 1713

Intervenție de urgență a ARSVOM în zona Canalului Sulina! Un marinar străin avea nevoie de îngrijiri medicale (GALERIE FOTO)

14 Mar 2024 470

Județul Tulcea Oficial de la ARSVOM despre marinarul ucrainean dispărut pe Marea Neagră

10 Feb 2024 692

Alertă la Sulina, județul Tulcea! Un marinar ucrainean, dispărut de la bordul navei

10 Feb 2024 695

Farul Constanța Fundașul Virgil Ghiță. „Am avut ceva emoții când am pășit din nou în bază“ (VIDEO)

06 Jan 2024 2342

Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)

05 Jan 2024 738

Farul Constanța Meciul cu Rapid, ultimul pentru Adrian Mazilu ca „marinar“. „Tot ce am învățat aici m-a ajutat foarte mult“

20 Dec 2023 1315

Operațiune de salvare reușită în Marea Neagră ARSVOM, la datorie pentru viața unui marinar (FOTO)

15 Dec 2023 859

Știri Constanța Căutările marinarului de origine georgiană căzut în mare în apropiere de Olimp, suspendate

14 Dec 2023 614

Constanța Alertă pe Marea Neagră! Un marinar a căzut de la bordul navei aflate în apropiere de Olimp

12 Dec 2023 1306

In memoriam Aurel Negulescu, ofițer de marină și publicist în reviste dobrogene

26 Nov 2023 640

Intervenție ARSVOM la bordul unei nave aflată în rada Sulina! Un marinar turc a avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale (GALERIE FOTO)

21 Nov 2023 767

Soția marinarului din Constanța, aflat pe nava capturată pe Marea Roșie „Am încredere că își vor face treaba. Îl așteptăm acasă“

20 Nov 2023 2421