Librăriile online și multiplele lor avantaje


Tot mai mulți cititori își îndreaptă în ultimul timp atenția către librăriile online sau către cărțile în format electronic. Datorită comodității și ușurinței cu care se poate beneficia de lectură, librăriile online au câștigat teren semnificativ în ultimii ani. Deși cărțile în format electronic sunt practice și ușor de parcurs, adevărata plăcere pentru cititori costă în citirea de cărți în format fizic, de răsfoirea foilor și de parcurgerea lor într-o manieră clasică. Iar pentru a intra în posesia cărților preferate, o varianta optimă este cea a comandării lor online.

De ce ar trebui însă să optăm pentru o astfel de librarie, care sunt punctele tari și punctele slabe pe care aceasta le are?
                
Top puncte tari întâlnite la o librărie online
Pe lângă posibilitatea de a alege și a comanda titlurile de interes, librăriile online oferă utilizatorilor numeroase avantaje, iar printre principalele puncte tari, se numără:
  • Confort sporit: achiziția de cărți online aduce de la sine și un plus de confort. Cititorii pot comanda cărți de oriunde, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic în librărie. Cărțile pot fi vizualizate, comparate, răsfoite și adăugate în coșul de cumpărături. Se pot, de asemenea, citi recenzii lăsate de alți cititori pentru a se forma o mai bună părere asupra cărții. Se poate reveni oricând la carte dorită, fără a simți presiunea unui timp limită sau a unui program de funcționare a librăriei. Cărțile pot fi livrate la propria locuință, de multe ori transportul fiind gratuit.
  • Prețurile cu mult mai bune: este cunoscut faptul că în magazinele online prețurile sunt mai mici comparativ cu cele practicate în magazinele fizice. Acest lucru se aplică și în cazul librăriilor. Pe lângă costurile mai mici la produse, periodic se pot face diverse campanii promoționale cu reduceri de preț sau cadouri pentru cititori. Ocazii precum Crăciunul, Black Friday, spre exemplu, sunt mai mult decât binevenite, iar o librărie cu reduceri periodice face deliciul utilizatorilor prin gama variată de titluri disponibile la oferte de neratat.
  • Gama variată de cărți: în librăriile online se regăsesc peste zeci de titluri de carte, din toate domeniile de interes. Acesta este un real avantaj mai ales atunci când se dorește achiziția de cărți atât pentru plăcerea lecturii, cât și de manuale și auxiliare școlare. Se regăsesc in aceeași librărie cărți pentru toate vârstele, de la manuale școlare la cărți de dezvoltare personală și beletristică. Mai mult decât atât, stocul de cărți este unul mare, iar posibilitatea să existe rupturi de cărți precum în libăriile fizice este mult mai mică.
 
Întâlnim însă și puncte slabe la librăriile online?
În funcție de ce anume se dorește, unele aspecte nu sunt disponibile în cazul librăriilor online, iar acestea sunt bineînțeles cu privire la expunerea fizică de cărți și experiența de la punctul de vânzare. Acestea pot fi văzute uneori și ca puncte slabe:
  • Experiența dată de librăria fizică: unii cititori aleg să pășească într-o librărie datorită experienței pe care o trăiesc acolo: ambianța plăcută la care contribuie mirosul specific al cărților și muzica în surdină, aspecte care pot cântări destul de mult în decizia de cumpărare. De asemenea, procesul de vânzare poate fi unul asistat de către angajații librăriei, iar pe lângă cărți pot fi achiziționate și alte obiecte precum accesorii pentru citit sau pentru casă.
  • Imposibilitatea de a analiza fizic cartea: atunci când vrem să cumpărăm o carte, vrem pentru început să o analizăm, să o răsfoim și să citim câte pasaje. Deși acest lucru se poate face și în librăriile online, fizic poate avea un mai mare impact. Unele librării fizice oferă mai mult decât atât și anume spații special amenajate cu fotolii, scaune și mese, în care iubitorii de lectură se pot retrage împreună cu cărțile de interes pentru a le răsfoi.
 
Atunci când căutăm o librărie este important să știm și ce anume ne dorim de la aceasta, întrucât experiența de cumpărare poate fi diferită de la una la alta. O librărie cu reduceri și cu peste 75.000 titluri de carte disponibile online este Librăria Delfin. Aici întâlnim cărți pentru cei mici și cei mari, la prețuri cu adevărat generoase. Reducerile semnificative de preț împreună cu gama variată de produse din toate domeniile contribuie cu adevărat la decizia de cumpărare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.