Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanța, premiat cu trofeul Cambridge Assessment English

  • Examenele Cambridge English reprezintă alegerea perfectă pentru a echivala proba de competență lingvistică de la Bacalaureat.
Liceului Teoretic „George Călinescu" din Constanța i-a fost decernatǎ, pe 5 octombrie 2021, distincția onorificǎ „Platinum Member" de cǎtre Cambridge Assessment English, în cadrul unei recepții care a avut loc la reședința Ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble.

Trofeul a fost acordat pentru numărul mare de candidați care susțin examenele Cambridge - KET, PET, FCE și CAE, în cadrul programului de parteneriat cu British Council București si Cambridge Assessment English, program numit Addvantage.

Doar cinci instituții de invǎțǎmȃnt din întreaga țarǎ au fost premiate cu trofeul „Platinum Member”, ce recunoaște meritul centrelor cu experiență în organizarea examenelor și, de asemenea, atestă performanța acestora.

Liceul Teoretic „George Călinescu"  organizeazȃ examene Cambridge din anul 1999, fiind primul centru de examinare din județul Constanța și atrăgând un număr impresionant de candidați în fiecare an.

Interesul crescut din partea candidaților, manifestat an de an, demonstreaă atât seriozitatea și dedicarea profesorilor din catedra de limba engleă de la Liceului Teoretic „George Călinescu", cȃt și importanța obținerii unui certificat Cambridge pentru studiile și carierele viitoare ale tinerilor”, a declarat directorul unității de învățământ, profesorul Eduard Marinescu
 

Cambridge English Qualifications sunt o marcă a excelenței, acceptate în întreaga lume de mii de universități, angajatori și guverne.
 
Examenele Cambridge au ca rezultat o diplomă internațională, care este recunoscută de mii de instituții și angajatori, precum și de Ministerul Educației Naționale din România.

Având în vedere că recunoașterea examenelor de către Ministerul Educației Naționale este, de asemenea, structurată pe nivelurile CECRL, pregătirea pentru examene este pe deplin compatibilă cu programa școlară.
 
Examenele Cambridge English reprezintă alegerea perfectă pentru a echivala proba de competență lingvistică de la Bacalaureat, pentru a studia la universități prestigioase din România sau din afara țării (în special cu C1 Advanced, acceptat aproape peste tot pentru admitere), sau pentru a dovedi nivelul de limba engleză angajatorilor pentru un stagiu profesional sau recrutare.
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 861

Ședința CLM Constanța Se discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 541

A decedat la Constanța In memoriam Mircea Țuglea, scriitorul care a plecat prea devreme din această lume

18 Aug 2023 1160

Elevii constănțeni, la Concursul național “Educație pentru sănătate”- etapa județeană

25 Mar 2023 2269

LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2022 1890

„Unitate în diversitate pe pământ dobrogean“ Ziua Dobrogei sărbătorită de elevii și profesorii Liceului Teoretic „G.Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 2424

Ziua Comemorării şi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, celebrate la Liceul Teoretic „George Călinescu”

13 Nov 2022 1605

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează un concurs de creaţie literară în limba engleză

19 Apr 2022 1613

Învățământul online prilejuiește parteneriate benefice Activități comune între Liceul „George Călinescu” și Universitatea „Ovidius”

20 Feb 2021 3617

Știați că...? Actrița constănțeancă Diana Dumitrescu împlinește astăzi 37 de ani

30 Sep 2020 1872

Constănțeanca Diana Dumitrescu, despre copilărie "Copilul, va face și va vorbi, la școală sau la grădi, exact ce vede acasă"

17 Sep 2020 3842

Pompierii constănțeni, în vizită la băiatul care s-a aruncat de la etaj, la Liceul „George Călinescu” (galerie foto)

05 Feb 2020 1879

Apel umanitar! Elevul căzut de la etajul al doilea al unui liceu din Constanța are nevoie de sânge

21 Jan 2020 27622

UPDATE Intervenție de urgență. Un copil s-a aruncat de la etajul doi al unui liceu din Constanța (galerie foto+video)

21 Jan 2020 29256

Examenele IELTS vor putea fi susţinute şi la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa

08 Oct 2019 2884