Licitația pentru echipamente de fitness urban, organizată de Primăria Cernavodă a fost contestată. Ce decizii a dictat Consiliul de Soluționare a Contestațiilor?

  • CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu
  • Consiliul cere Primăriei Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice
  • Primăria Cernavodă, obligată la plata sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2514/C7/2726 la contestația nr. 2037/07.11.2022, înregistrată la Consiliu de către Urban Market SRL, cu sediul în București.

Compania a depus contestația împotriva rezultatului procedurii de atribuire organizată de către Primăria Cernavodă, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect achiziționare, montare și punere în funcțiune „Echipament de fitness urban”.

Prin intermediul contestație,  Urban Market SRL a solicitat anularea adresei nr. 42547 din 28.10.2022 de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente; anularea Raportului procedurii de atribuire nr. 42506 din 28.10.2022; a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de Urban Market SRL a fost respinsă ca fiind neconformă.

Contestatarii au mai cerut și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de PPS Industrie Globală SRL a fost desemnată admisibilă și câștigătoare; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertelor depuse de ambele companii de la etapa verificării admisibilității acestora dar și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.

Procedura de soluționare s-a desfășurat în scris iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a decis să admită în parte contestația formulată de către Urban Market SRL în contradictoriu cu Primăria Cernavodă și a anulat, în parte, procesul-verbal nr. 4, înregistrat sub nr. 40966/19.10.2022 privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare și toate actele subsecvente acestuia, inclusiv raportul procedurii nr. 42506/28.10.2022, în secțiunea aferentă evaluării ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL precum și adresele autorității contractante de comunicare a rezultatului procedurii.

În continuare, CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind achizițiile publice, în termen de 15 de zile de la data primirii prezentei decizii.

Totodată, CNSC mai obligă Primăria Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice, și respinge ca nefondate criticile formulate de Urban Market SRL în ceea ce privește oferta depusă de acesta.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a mai decis și plata de către Primăria Cernavodă a sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Licitația pentru iluminatul public în orașul Cernavodă a fost contestată pentru a doua oară la CNSC

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis va convoca CSAT pentru a decide cedarea către Ucraina a unui sistem Patriot

11 Jun 2024 517

Autostrada spre sudul litoralului Alternativa Techirghiol a fost lansată în licitația pentru proiectare și execuție

10 Jun 2024 5158

Decizie CNSC Licitația de proiectare și execuţie asfaltare străzi în comuna Slava Cercheză din judeţul Tulcea a fost contestată. Ce trebuie să facă autoritatea contractantă?

08 Jun 2024 595

Vandalizarea gunoaielor, fenomen ce ia amploare în Constanța (FOTO)

19 May 2024 730

Licitația serviciului de salubrizare din județul Constanța, din nou, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

11 May 2024 924

Decizie CNSC O licitație organizată de Drumuri Județene Constanța SA, contestată de Almatar Trans SRL

04 May 2024 667

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 647

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 1482

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 957

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 629

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1732

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 781

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 663

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 688

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 459