Licitația pentru echipamente de fitness urban, organizată de Primăria Cernavodă a fost contestată. Ce decizii a dictat Consiliul de Soluționare a Contestațiilor?

  • CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu
  • Consiliul cere Primăriei Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice
  • Primăria Cernavodă, obligată la plata sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2514/C7/2726 la contestația nr. 2037/07.11.2022, înregistrată la Consiliu de către Urban Market SRL, cu sediul în București.

Compania a depus contestația împotriva rezultatului procedurii de atribuire organizată de către Primăria Cernavodă, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect achiziționare, montare și punere în funcțiune „Echipament de fitness urban”.

Prin intermediul contestație,  Urban Market SRL a solicitat anularea adresei nr. 42547 din 28.10.2022 de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente; anularea Raportului procedurii de atribuire nr. 42506 din 28.10.2022; a actelor care au stat la baza emiterii acesteia, precum și a celor subsecvente și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de Urban Market SRL a fost respinsă ca fiind neconformă.

Contestatarii au mai cerut și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de PPS Industrie Globală SRL a fost desemnată admisibilă și câștigătoare; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertelor depuse de ambele companii de la etapa verificării admisibilității acestora dar și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.

Procedura de soluționare s-a desfășurat în scris iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a decis să admită în parte contestația formulată de către Urban Market SRL în contradictoriu cu Primăria Cernavodă și a anulat, în parte, procesul-verbal nr. 4, înregistrat sub nr. 40966/19.10.2022 privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare și toate actele subsecvente acestuia, inclusiv raportul procedurii nr. 42506/28.10.2022, în secțiunea aferentă evaluării ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL precum și adresele autorității contractante de comunicare a rezultatului procedurii.

În continuare, CNSC obligă Primăria Cernavodă la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertei depusă de PPS Industrie Globală SRL sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținută de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind achizițiile publice, în termen de 15 de zile de la data primirii prezentei decizii.

Totodată, CNSC mai obligă Primăria Cernavodă să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice, și respinge ca nefondate criticile formulate de Urban Market SRL în ceea ce privește oferta depusă de acesta.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a mai decis și plata de către Primăria Cernavodă a sumei de 2.500 lei către Urban Market SRL reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Licitația pentru iluminatul public în orașul Cernavodă a fost contestată pentru a doua oară la CNSC

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)

29 May 2023 1644

MAEPrimirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, a vice-ministrului afacerilor externe din Lituania, Mantas Adomenas

26 May 2023 404

Ceaușescu & Partners SRL, desemnat auditor pentru trei ani CT BUS SA Constanța, de la pierdere la profit modest și cifră de afaceri record!

24 May 2023 888

Proiectul de modernizare a căii ferate pe tronsonul Portul Constanța - Valu lui Traian, contestat. CNSC obligă CFR SA să modifice parțial documentația

19 May 2023 723

Confort Urban SRL solicită acord de mediu pentru construirea primei parcări supraetajate din oraș. Unde va fi situată?

17 May 2023 2133

Proiectul trebuia să înceapă încă din 2022 Reabilitarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul Pescărie – UAT Năvodari, în atenția Agenției de Protecție a Mediului Constanța

17 May 2023 1594

O nouă societate comercială, înmatriculată la ONRC. Unic asociat și administrator este Elisabeta Șapte, membru PMP

10 May 2023 783

Asociații Romagra Development SRL au decis să deschidă un punct de lucru în orașul Ovidiu și completarea obiectului de activitate. Vezi ce alte decizii au mai luat

06 May 2023 716

Asocierea de firme condusă de afaceristul Corneliu Dragomir a atacat la CNSC contractul de modernizare a drumurilor din comuna Ghindărești, județul Constanța

05 May 2023 800

Banii contribuabililor, folosiți de Primăria Constanța pentru monitorizarea aparițiilor în presă ale conducătorilor instituției

05 May 2023 817

Direcția de Asistență Socială cumpără medicamente pentru Căminul de Bătrâni și direcția medico-socială

04 May 2023 715

Comerțul cu amănuntul și restaurantele nu i-au priit Chițac Jr., fiul primarului Constanței se pregătește de afaceri în sectorul imobiliarelor!

03 May 2023 5134

Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor în județul Constanța, lotul 3, contestată la CNSC. Una dintre companii se află în sfera de interes a familiei liderului PSD, Ion Dumitrache!

02 May 2023 981

Primăria Mangalia vrea să concesioneze un teren din Olimp, de peste 5.000 mp

01 May 2023 852

Primăria Constanța tace! Fondurile europene pentru „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța - etapa II” au fost pierdute

29 Apr 2023 4254