Licitaţia pentru „Festivalul Verii 2016“, contestată Dan Leonte, „părintele“ Mamaia Music Awards, se ia la trântă cu Primăria Constanţa

 

La finele lunii trecute, Primăria Constanţa anunţa că licitaţia demarată pentru organizarea Festivalului Verii a fost finalizată, iar câştigătoare era desemnată Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului. Este vorba chiar despre asociaţia care a câştigat iniţial şi licitaţia pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanţei“, procedura fiind însă anulată din „voinţa“ politică a lui Decebal Făgădău.
 
Ca şi procedura pentru Ziua Constanţei, şi cea pentru Festivalului Verii 2016 a fost contestată. Întreprinderea Individuală Leonte C. Iulian Dănuţ a fost cea care a depus contestaţia. Potrivit managerului firmei, asociaţia care a fost declarată câştigătoare ar fi fost favorizată de comisia de licitaţie. Potrivit lui Iulian Leonte, „modalitatea de acordare a calificativelor este discreţionară şi este controlată total de către membrii comisiei, aceştia, în funcţie de comanda directorului, putând declara câştigătoare firma care trebuie şi care contează, indiferent de cât de mic este preţul ori de valorarea mare a contribuţiilor proprii ale celorlalţi ofertanţi“. Contestaţii din partea celorlalte entităţi care au participat la această licitaţie au putut fi depuse până pe 31 mai.
 
Trebuie să spus că de numele lui Dan Leonte se leagă şi ultimele trei ediţii ale Festivalului Mamaia Music Awards.
 
Leonte mai spune: „Pentru valoarea cea mai scăzută de preţ şi pentru procentajul contribuţiei proprii se acordă calificativele: 15 puncte pentru locul 1, 10 puncte pentru locul 2 şi 5 puncte pentru locul 3, printr-o manevră abilă, se acordă direct 20 de puncte pentru oferta care are gradul de complexitate cel mai ridicat, celelalte oferte primind zero puncte. Consider aşadar că există un indiciu clar de infracţiune, că acest punctaj de 20 de puncte este stabilit premeditat de către Liviu Pătraşcu, pentru a putea manipula favorabil procesul de selecţie“.
 
Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la aceste acuzaţii şi de la Liviu Pătraşcu, însă acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la SMS-ul pe care i l-am trimis. Dacă o va face, vom publica răspunsul său ulterior.

Ce reclamă Leonte

Concret, Leonte a spus că a contestat: „Modalitatea de organizare a procedurii de selecţie, modalitatea de evaluare din partea comisiei a ofertei mele, precum şi lipsa de profesionalism a acestei comisii, punctajul acordat de către comisia de evaluare. Am contestat faptul că Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului a fost calificată, fără îndeplinirea condiţiilor obligatorii de calificare, lipsa certificatului de atestare fiscală în original, decizia comisiei prin care a declarat câştigătorul cu preţul mai mare“, a precizat acesta în comunicatul pe care l-a trimis. Acesta spune că, deşi oferta sa era mai mică de 1.235.000 de lei, Asociaţia Mişcarea Teatrală a avut o ofertă de 1.282.000 de lei. Odată cu această contestaţie, Dan Leonte susţine că a depus şi o plângere, pentru a reclama aceste neajunsuri.
 
Iată care a fost oferta întreprinderii lui Leonte: „Am propus evenimente culturale speciale, care se situează deasupra festivalurilor uzuale, care ridică ştacheta acestui eveniment, aducând manifestări noi, manifestări cu un grad mai mare de calitate, de originalitate, dar şi de complexitate, evenimente de top, recunoscute ca brand naţional. Am propus ca, după câţiva ani buni în care Mamaia s-a promovat prin cluburi şi fete frumoase, să adaug şi latura culturală a acestor evenimente, atrăgând, pe lângă turiştii fideli, şi categoriile de intelectuali de vârstă matură, fiind ştiut că aceştia sunt mai pretenţioşi şi, de obicei, merg la spectacole mai elaborate.
 

Am propus în premieră producţii noi, cu un mare grad de complexitate, producţii spectaculoase, atractive, producţii în care sunt folosite tehnologii de ultimă generaţie, multimedia shows, şi, pentru prima dată în România, Plaza Theater, primul teatru polivalent mobil, care va fi montat în premieră la Mamaia, locaţia în care vor fi prezentate, show-uri de comedie, spectacole pentru copii, dar şi show-uri de talente“.
 
Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului trebuia să organizeze şi Ziua Constanţei, însă, în urma contestaţiei depuse de Asociaţia Cultural-Artistică „Hara“, licitaţia organizată pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării evenimentului a fost anulată. 

 
Potrivit datelor la zi de la Registrul ONG, Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului a fost înfiinţată în anul 2012, la Constanţa, cu adresa pe strada Muncel, fiind fondată de Luminiţa Munteanu, care este şi directorul acestei asociaţii. Scopul declarat este acela de „mobilizare a oamenilor de teatru, a instituţiilor de spectacol, pentru a genera o mişcare care să favorizeze, folosindu-se de mijloace artistice caracteristice, formarea unui tineret sănătos moral“.
 
Această asociaţie a avut şi patentul asupra Teatrului de pe Lipscani, cel mai mare teatru independent din România. Asociaţia nu este la prima tentativă de a obţine finanţare pentru proiectele sale, având depuse în anii anteriori proiecte culturale, care nu au primit însă finanţare europeană.
 
Dan Leonte mai este asociat în Music Awards SRL, înfiinţată în 2013 la Bacău, şi în Anabianca Leonte Impex Societate în Nume Colectiv (radiată).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivalul UNTOLD 2023 este sold out

24 Jul 2023 1505

Temperaturile sunt ridicate, iar apa mării, perfectă pentru îmbăiere Cum comunică salvamarii cu turiştii prin intermediul steagurilor arborate pe plajă

07 Jul 2022 940

Editorial De un parc avem nevoie mai mult decât de Ziua Constanței sau de Festivalul Verii!

30 May 2022 2994

Alți bani, altă distracție! Primăria Constanța oferă 600.000 lei nerambursabili pentru Festivalul Verii (DOCUMENT)

28 May 2022 3258

Bani cu nemiluita pentru ONG-uri. Primăria Constanța vrea să organizeze anul acesta trei festivaluri!

04 Mar 2022 2227

Municipiul Constanța, la judecată cu Asociația Eurocult, după „Festivalul Verii - 2017-Fairstyle,1“. Dosarul, în apel

27 Oct 2021 1433

Dispoziţia lui Făgădău, anulată de judecătorii de la Tribunal. A declarat recurs împotriva Asociației Colorăm Zâmbete

30 Jul 2020 2828

Festivalul Primăverii aduce noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

03 Jun 2020 3217

Festivalul Verii 2019 Dispoziţie a Primarului Constanţei, anulată de judecători. Municipalitatea va face recurs. Ce au declarat câştigătorii procesului

06 Feb 2020 2336

Municipalitatea vrea o parte din bani înapoi Eurocult, ONG-ul Adarei Tramundana, dat în judecată de Primăria Constanţa

04 Feb 2020 2955

Festivalul Verii 2017 De la Constanţa la Curtea Supremă. Asociaţia Eurocult a ajuns la Înalta Curte în procesul cu Municipiul Constanţa

08 Jan 2020 2289

Câți bani alocă municipalitatea pentru „Festivalul Verii 2019“

22 May 2019 1834

Festivalul Verii. Primăria Constanţa se judecă din nou cu Asociaţia „Eurocult“

20 Apr 2019 2247

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Cinci copii din Cernavodă, la Festivalul Primăverii, organizat de Mihai Trăistariu (galerie foto)

05 Apr 2019 3885

Primăria şi Asociaţia „Eurocult“ nu au căzut la pace Documentele justificative şi deconturile pentru Festivalul Verii 2017, tranşate de magistraţii Judecătoriei Constanţa

25 Jan 2019 1837