Actualitate

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura


Anulată pentru a doua oară în urmă cu circa zece zile, licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa urmează să fie reluată, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Informaţiile ne-au fost furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, care ne-a precizat că a expirat termenul pentru contestaţii în cadrul procedurii anulate.


Licitaţia privind reabilitarea şi punerea în valoarea a Muzeului de Istorie din Constanţa priveşte un proiect de 13.132.373,33 de lei, bani asiguraţi prin finanţare europeană. Prima dată, procedura de atribuire a fost anulată însă reprezentanţii singurului parteneriat ce a prezentat o ofertă pentru acest contract au contestat decizia de anulare şi au primit câştig de cauză din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a obligat Consiliul Judeţean Constanţa să reia procedura.
 

Anulată, cu tot cu sprijinul ANAP


Singurii ofertanţi pentru reabilitarea Muzeului de Istorie sunt trei firme în asociere, respectiv Actaeon Invest (lider de asociere), Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA. În urma admiterii contestaţiei lor de către CNSC, Consiliul Judeţean Constanţa a reluat procedura şi a solicitat sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice în gestionarea documentelor, însă nici de această dată afaceriştii nu au ajuns la un consens cu autoritatea contractantă.
În aceste condiţii, la data de 8 noiembrie 2019, licitaţia a fost anulată pentru a doua oară. Potrivit declaraţiilor de la momentul respectiv făcute de preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, „motivul anulării este întemeiat pe faptul că, în urma reevaluării, autoritatea contractantă a constatat că cei care depun oferte au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“.


Pe de altă parte, Țuţuianu ne-a declarat că, în prezent, a expirat termenul până la care puteau fi depuse contestaţii împotriva noii decizii de anulare a licitaţiei. Cu alte cuvinte, de data aceasta, procedura rămâne anulată. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a dat asigurări că, cel mai probabil în cursul săptămânii următoare, va fi lansat un nou anunţ pentru atribuirea contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie, imediat ce se va finaliza punerea la punct a documentaţiei aferente contractului.


Citeşte şi:

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie:
„Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

CJC, obligat să reevalueze oferta Actaeon Invest pentru reabilitarea Muzeului de Istorie. Afaceriştii ce primesc o nouă şansă la contract


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apartamente şi cabinete medicale Imobil de trei etaje, ridicat de Davinci Luxury SRL pe strada General Manu din Constanţa

19 Feb 2020 1087

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie. A fost extins termenul-limită pentru depunerea ofertelor

18 Feb 2020 276

Banc Doi vinatori erau undeva, intr-o padure

02 Feb 2020 348

Constanța, în 2019 Licitații pentru fărâme de istorie. Tentativele CJC de a reabilita monumentele unice ale orașului (galerie foto)

03 Jan 2020 1320

Interviu online cu Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța „Îndemn ca jumătate din bucatele pregătite pentru Crăciun să ajungă prin dăruire la persoane sărace” (galerie foto)

21 Dec 2019 3748

Corala bărbătească „Armonia“ oferă un concert de colinde în scop caritabil, la Casa de Cultură din Constanța

21 Dec 2019 2085

Niculae Bădălău, înlocuit la conducerea interimară a PSD de finul său

04 Dec 2019 550

Alertă la ISU Dobrogea Casă în flăcări, în Lumina

26 Nov 2019 843

Duel constănţean la Iaşi Costin Mincu l-a învins pe Alex Filip la gala Dynamite Fighting Show (galerie foto)

23 Nov 2019 1633

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

14 Nov 2019 1661

Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară

13 Nov 2019 1259

Trupul neînsufleţit al lui Leo Iorga va fi depus luni la Casa Eliad, iar marți va fi înmormântat

03 Nov 2019 689

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 2372

Sprijin de la ANAP pentru CJC, la licitația pentru Muzeul de Istorie Țuțuianu - „Măsura s-a luat pentru a se atribui contractul fără a încălca prevederile legale“

14 Oct 2019 481

Demonstraţii de tehnică a vitraliului, prilejuite de expoziţia Glass Nouveau a artistului Cristian Florin Anghelescu

20 Sep 2019 697