Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura


Anulată pentru a doua oară în urmă cu circa zece zile, licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa urmează să fie reluată, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Informaţiile ne-au fost furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, care ne-a precizat că a expirat termenul pentru contestaţii în cadrul procedurii anulate.


Licitaţia privind reabilitarea şi punerea în valoarea a Muzeului de Istorie din Constanţa priveşte un proiect de 13.132.373,33 de lei, bani asiguraţi prin finanţare europeană. Prima dată, procedura de atribuire a fost anulată însă reprezentanţii singurului parteneriat ce a prezentat o ofertă pentru acest contract au contestat decizia de anulare şi au primit câştig de cauză din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a obligat Consiliul Judeţean Constanţa să reia procedura.
 

Anulată, cu tot cu sprijinul ANAP


Singurii ofertanţi pentru reabilitarea Muzeului de Istorie sunt trei firme în asociere, respectiv Actaeon Invest (lider de asociere), Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA. În urma admiterii contestaţiei lor de către CNSC, Consiliul Judeţean Constanţa a reluat procedura şi a solicitat sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice în gestionarea documentelor, însă nici de această dată afaceriştii nu au ajuns la un consens cu autoritatea contractantă.
În aceste condiţii, la data de 8 noiembrie 2019, licitaţia a fost anulată pentru a doua oară. Potrivit declaraţiilor de la momentul respectiv făcute de preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, „motivul anulării este întemeiat pe faptul că, în urma reevaluării, autoritatea contractantă a constatat că cei care depun oferte au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“.


Pe de altă parte, Țuţuianu ne-a declarat că, în prezent, a expirat termenul până la care puteau fi depuse contestaţii împotriva noii decizii de anulare a licitaţiei. Cu alte cuvinte, de data aceasta, procedura rămâne anulată. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a dat asigurări că, cel mai probabil în cursul săptămânii următoare, va fi lansat un nou anunţ pentru atribuirea contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie, imediat ce se va finaliza punerea la punct a documentaţiei aferente contractului.


Citeşte şi:

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie:
„Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

CJC, obligat să reevalueze oferta Actaeon Invest pentru reabilitarea Muzeului de Istorie. Afaceriştii ce primesc o nouă şansă la contract


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După șapte ani, FC Farul e din nou în „16”-imile Cupei României, contra unei echipe de Liga 1. Goluri multe în 2013!

28 Nov 2020 1845

Sfântul Mare Mucenic Mina. Despre viața sfântului. Unde slujește, azi, ierarhul Tomisului

11 Nov 2020 726

O societate din Roma a câștigat contractul de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic din cadrul MINA Constanța

31 Oct 2020 2868

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL) își lansează programul electoral, în fața Bisericii Sf. Mina (LIVE TEXT+VIDEO)

28 Aug 2020 934

Sofia Vicoveanca susține un concert la Constanța, împreună cu membrii coralei „Armonia“

25 Aug 2020 893

Constănțeanul Victor Picu, demis din funcția de șef al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă

13 Aug 2020 946

Este Ziua Minerului Cum arată o zi din viața unui miner (video)

06 Aug 2020 605

Slujbă de hram la biserica de lemn „Sfântul Mina” din Constanța

06 Aug 2020 766

Slujbă de hram la biserica de lemn „Sf. Mina” din Constanța și sfințire de biserică în localitatea Credința

05 Aug 2020 651

A fost activat Planul Roșu de intervenție Incident la mina Lizeveni. Mai multe persoane, intoxicate cu fum și gaze toxice

30 Jun 2020 677

Percheziții la persoane bănuite de executarea de activități miniere fără permis (galerie foto)

04 Jun 2020 934

Luptătorul Costin Mincu, înfrângere la Arad, în meciul cu Mihai Cârstea, de la gala Dynamite Fighting Show

17 Mar 2020 2310

Apartamente şi cabinete medicale Imobil de trei etaje, ridicat de Davinci Luxury SRL pe strada General Manu din Constanţa

19 Feb 2020 1503

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie. A fost extins termenul-limită pentru depunerea ofertelor

18 Feb 2020 596

Banc Doi vinatori erau undeva, intr-o padure

02 Feb 2020 1240