Licitația pentru reamenajarea a zece locuri de joacă din municipiu în atenția CNSC. Prinsă din nou în off-said, Primăria Constanța, obligată să reevalueze oferta unui SRL

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie în urma unei contestații a rezultatului unei licitații  organizate de Primăria Constanța
  • Este vorba despre procedura simplificată, în vederea atribuirii unui contract de lucrări având ca obiect „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța – 10 locații”
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Peisagistica Shri Garden SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Primăria Constanța
  • CNSC a anulat, în parte, raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depusă de către Peisagistica Shri Garden SRL, de la etapa de verificare a DUAE
  • Decizia CNSC este obligatorie
  • Valoarea totală estimată a licitației demarată de Primăria Constanța în luna iulie 2022 este de 4.836.956.59 lei
  • Erau vizate locurile de joacă de pe strada Progresului, strada Arcului, strada Liliacului, B-dul IC Brătianu, Parc Doraly, Parc Poarta 6, strada Solidarității, strada Prieteniei, B-dul 1 Mai, Aleea Al. Gherghel și zona de agrement de pe strada Brizei
     
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 275/C3/43 din data de 06.02.2023 la contestația înaintată de Peisagistica Shri Garden SRL, cu sediul în Constanța, B-dul. Elisabeta, nr. 9, reprezentată legal prin Ioniță Sergiu, administrator, formulată împotriva raportului procedurii nr. 269432 din 28.12.2022 și a comunicării privind rezultatul procedurii nr. 269611/29.12.2022, documente emise de Primăria Constanța.

Constestația vizează procedura simplificată, organizată de municipalitate în vederea atribuirii unui contract de lucrări având ca obiect „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța – 10 locații”, ce a fost inițiată prin publicarea în SEAP a anunțului de participare simplificat nr. SCN1111641 din data de 28.07.2022.

Peisagistica Shri Garden SRL a solicitat la Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 269611/29.12.2022, respectiv toate actele care au stat la baza emiterii acestuia, precum și toate și oricare acte subsecvente; obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de către subscrisa, cu aplicarea corespunzătoare a documentației de atribuire și a prevederilor legale în materie precum și obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire prin aplicarea, în mod corespunzător, a criteriului de atribuire, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii.

În baza documentelor depuse de părți, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Peisagistica Shri Garden SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Primăria Constanța.

Totodată, CNSC anulează, în parte, raportul procedurii nr. 269432/28.12.2022 și actele subsecvente acestuia (inclusiv adresa nr. 269611/29.12.2022, prin care a fost comunicat către contestator rezultatul procedurii) și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depusă de către Peisagistica Shri Garden SRL, de la etapa de verificare a DUAE, cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia CNSC este obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Valoarea totală estimată a licitației demarată de Primăria Constanța în luna iulie 2022 este de 4.836.956.59 lei.


Licitația viza reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța, 10 locații, situate pe strada Progresului, strada Arcului, strada Liliacului, B-dul IC Brătianu, Parc Doraly, Parc Poarta 6, strada Solidarității, strada Prieteniei, B-dul 1 Mai, Aleea Al. Gherghel și zona de agrement de pe strada Brizei.

Despre firma contestatoare, Peisagistica Shri Garden SRL
 
Compania Peisagistica Shri Garden SRL, fosta SHRI 2018 SRL cu sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3, judeţul Constanţa aparține familiei Ioniță.
 
Inițial, SRL-ul a fost deținut de Geany-Raimond Ioniță, fost lider PNL, apoi UNPR Constanța, care a rămas doar administrator în societate alături de fiul său, Sergiu.

Asociați firmei copiii lui Geany – Raimond, Sergiu și David Ioniță.
 
Ambii dețin câte 24 de părți sociale, având o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50%.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania a raportat in 2021 o cifră de afaceri de 15.175.426 lei și profit de 3.271.969 lei la aproximativ 100 de angajați.
 
Sergiu Ioniță mai deține și Pepper Salt & Garlic Gourment SRL dar și în Project Sistem Group Construct SRL.

David Ioniță deține la rândul său Delta Force Construction SRL și Pro Solution Group Development SRL.
 

Vă reamintim, recent, din dispoziția primarului Chițac, echipa de la Direcția Logistică - Achiziții Publice din cadrul Primăriei, reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL și în cadrul licitației pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța.

 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 328

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 282

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 545

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 545

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 493

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 532

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 917

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 587

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 625

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 675

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 543

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 588

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 940

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2097

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 818