Licitație publică Sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor și speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului

  • Romsilva (Tulcea) organizează licitație publică.
Regia Națională a Pădurilor Romsilva Administrația Parcului Național Munții Macinului R.A. organizează licitație publică pentru crearea unui sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor și speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului.

Valoarea totală estimată a contractului este de 530.000 lei.

Descrierea contractului

Servicii de creare / dezvoltare a unui sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor si speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului în cadrul proiectului: „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor”.

Sistemul Informatic reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente pentru proiectele de conservare, permițând o planificare spațială pentru utilizarea durabilă a resurselor naturale ale societății și dezvoltării teritoriului prin integrarea măsurilor de conservare.

Exemple multiple de utilizări ale GIS pentru conservarea habitatelor si speciilor, de-a lungul Europei, a crescut în ultimul deceniu capacitatea de a colecta și analiza date, contribuind astfel la măsuri mai bune și inovatoare de conservare conform dezvoltării durabile a societății. Tehnologia GIS a crescut prin utilizarea internetului pentru vizualizarea spațială a diferite scenarii pentru dezvoltarea locală pe durata participării publicului la luarea deciziilor (așa-numita tehnologie Internet Map Server).

În cadrul proiectului POIM 124512 va fi creat un sistem informatic, ce va fi postat pe site-ul web al proiectului (site-ul web al PNMM). Sistemul informatic propus a se realiza reprezintă un model de lucru ce va putea fi utilizat cu ușurință de către Administrația Parcului Naţional Munții Măcinului (APNMM), de către diferiți experți ce vor realiza studii pe teritoriul parcului național, cât și de către publicul larg – în special turiști. Acest sistem informatic va putea fi utilizat cu ușurință de către persoane care nu posedă cunoștințe GIS.

Este ideal pentru centralizarea și organizarea datelor de teren istorice și pentru colectarea facilă de noi date de teren, în mod sistematic sau nu, de către personalul administrației sitului și nu numai. De asemenea, este ideal pentru urmărirea și verificarea activităților de teren ce vor fi desfășurate de către terți în beneficiul Parcului Naţional Munții Măcinului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 15.02.2021, ora 15:00.

În secţiunea „Documente”, puteţi consulta anunţul de participare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tulcea cumpără cartușe pentru imprimante și copiatoare. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

17 May 2022 348

Elaborarea documentației pentru reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în municipiul Constanța estimată la aproape un milion de lei

16 May 2022 544

Trei firme au semnat cu Spitalul Militar Constanța. Ce vor livra unităţii sanitare (DOCUMENT)

14 May 2022 1760

Licitație organizată de Primăria Constanța pentru racordarea la utilități a Sălii Polivalente de pe Badea Cârțan

13 May 2022 970

Publicație de vânzare BEJ Bogdan Ionică - imobil situat în Săcele

12 May 2022 279

Ce cumpără Sucursala Regională CFR Constanța de la o firmă din Arad (DOCUMENT)

10 May 2022 1704

​Licitație la Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța. Ce cumpără unitatea sanitară (DOCUMENT)

08 May 2022 1823

Spitalul Municipal Mangalia cumpără aparatură și echipamente medicale. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

04 May 2022 1710

Primăria Comunei Castelu organizează licitație publică deschisă privind vânzarea unui teren intravilan

29 Apr 2022 641

Licitație pentru furnizare de pământ vegetal. Câți bani pune la bătaie Primăria Constanța?

23 Apr 2022 603

Municipalitatea cumpără servicii de tipografie

18 Apr 2022 583

CN Căi Ferate SA a făcut anunțul Cine va face curăţenie în staţiile CF de pe raza Sucursalei Regionale Constanţa (DOCUMENT)

16 Apr 2022 2002

De unde cumpără Penitenciarul Tulcea carne și preparate din carne (DOCUMENT)

12 Apr 2022 1935

Patru spații din Piața Agroalimentară I.L.Caragiale și din Complexul Comercial Tomis III sunt scoase la licitație de RAEDPP

12 Apr 2022 1280

Achiziții la Autoritatea Navală Română. Ce firme și-au adjudecat contractele (DOCUMENT)

09 Apr 2022 2066