Licitațiile pentru reabilitarea rețelelor termice de transport a energiei termice din municipiul Constanța, anulate fără nicio explicație

  • Primăria Constanța a anulat licitațiile pentru achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa 1 - Lot 1 si Lot 2"
  • În etapa I s-a propus reabilitarea a 21,605 km traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale
 

 
Primăria Constanța a anulat licitațiile pentru achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa 1 - Lot 1 si Lot 2".

În cadrul studiului de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța”.

În etapa I s-a propus reabilitarea a 21,605 km traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

Tronsoanele de rețea termică primară care se vor reabilita în cadrul contractului au fost împărțite în două loturi.

Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea finanțării lucrărilor din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) si/sau alte surse de finantare legal constituite, semnarea contractului ce face obiectul procedurii de atribuire fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.

În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanțare aferent obiectivului de investiții ce face obiectul procedurii de atribuire nu este încheiat/semnat, Autoritatea Contractantă va aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016 şi poate anula procedura de atribuire, încheierea contractului de achiziție publică fiind imposibilă în lipsa unui contract de finanțare valabil care să certifice obținerea finanțării lucrărilor din fondurile europene nerambursabile. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiției suspensive de mai sus, asumându-și întreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi în situația descrisă.”
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Constanța scoate la licitație proiectul de reabilitare a conductelor de pe Magistrala II. Pentru că nu au banii, a fost introdusă o clauză suspensivă!

Primăria Constanța a desemnat elaboratorul cererii de finanțare pentru reabilitarea rețelelor termice din municipiul Constanța

Licitație pentru identificarea de soluții de reabilitare și modernizare a rețelelor de transport a energiei termice din municipiul Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum arată bugetele instituțiilor subordonate Consiliului Județean Constanța, după rectificarea bugetară aprobată de aleșii județeni?

21 Oct 2021 658

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

21 Oct 2021 959

Raport. Alocarea discreţionară de fonduri pentru autorităţile locale au atins maximul istoric al ultimilor 15 de ani

20 Oct 2021 645

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 1349

Ionuţ Cornel Ionescu, oficial director pentru 4 ani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (documente)

16 Oct 2021 1502

Edilii de oraşe sunt nemulțumiți de alocarea sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

15 Oct 2021 727

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

14 Oct 2021 818

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a primăriei Constanța. Iată ce proiecte urbanistice intră la avizare!

13 Oct 2021 1592

Unul dintre directorii din Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturilor de serviciu

09 Oct 2021 1635

Două instituții de cultură din județul Constanța au primit bani prin hotărâre de Guvern

08 Oct 2021 1174

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

07 Oct 2021 533

Proiectul „Adoptă un spațiu verde!” adoptat prin dispoziția primarului Vergil Chițac, un eșec anunțat?

07 Oct 2021 1845

Proiectele USR, introduse pe ordinea de zi suplimentară a Consiliului Local Municipal Constanța

29 Sep 2021 790

O comisie formată din experți a reevaluat-o pe Dana Dumitrescu, de la Teatrul de Stat Constanța. A obținut nota 6.30 și contestă din nou rezultatul!

29 Sep 2021 1398

Chițac propune revocarea unui Plan Urbanistic Zonal inițiat în 2009 de afaceristul Ionuț Barbu. Documentația de urbanism nu avea termen de valabilitate (documente)

28 Sep 2021 738