Liderul PSD Marcel Ciolacu, precizări importante despre deschiderea piețelor

  • Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.
Amendamentul PSD prin care se redeschid piețele a trecut astăzi de comisii și va ajunge la vot final în Camera Deputaților.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.
 

„Pe durata stării de alertă, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea sociala și a măsurilor de protecție sanitara”, este amendamentul depus de liderul PSD Marcel Ciolacu și senatorul PSD Daniel Zamfir.

Iată postare cea mai recentă de pe pagina de socializare a lui Marcel Ciolacu:

Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?!

Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!

Amintim că, ieri, 9 noiembrie 2020, a fost prima din cele 30 de zile în care se aplică restricțiile anti-Covid potrivit cărora ”se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”.

În Piața Tomis III, din Constanța, comercianții și-au scos conștiincioși bunurile afară, la vânzare, pentru a mai salva ceea ce se poate dintr-un an economic deja compromis.

Închiderea piețelor a fost un motiv de dispută și ieri la ora premierului din Camera Deputaților, unde Orban a fost luat la rost de către PSD pentru această decizie.

„Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, anunța pe Facebook Marcel Ciolacu.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 168

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 924

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 918

Dacor Plast SRL execută lucrări de reparații curente la o unitate militară din Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 467

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 520

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 765

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 593

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 460

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 568

Piețele agroalimentare din Constanța, pregătite pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2024 589

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită la Tulcea în Piața Civică a municipiului

09 Apr 2024 457

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3651

Scoasă la vânzare acum câțiva ani, Casa Hrisicos încă nu și-a găsit cumpărători. Proprietarii cer 3,3 milioane de euro

06 Apr 2024 1959

Termoficare Constanța Iată ce constănțeni rămân fără apă caldă și căldură, începând din dimineața zilei de joi

27 Mar 2024 748

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 643