Ligia Deca Am contribuit la realizarea proiectului România Educată şi îmi doresc în continuare să îl duc la bun sfârşit

Ligia Deca. Foto: facebook/ligia DecaConsilierul prezidenţial Ligia Deca, nominalizată de conducerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a afirmat, luni, că va operaţionaliza România educată "în literă şi spirit", în conformitate cu declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme, conform Agerpres.ro

"Aş dori să mulţumesc membrilor Biroului Politic Naţional al PNL pentru încrederea cu care m-au învestit astăzi şi pentru faptul că m-au nominalizat pentru funcţia de ministru al Educaţiei. De altfel, Partidul Naţional Liberal şi-a asumat încă de la început proiectul România Educată şi-a asumat politic ducerea lui la bun sfârşit şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului şi îmi doresc în continuare să duc la bun sfârşit ceea ce e predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaţionalizarea viziunii România educată", a afirmat Deca, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.


Întrebat ce ar schimba la pachetul legilor educaţiei, Deca a spus că va comunica după ce va ajunge la Ministerul Educaţiei.

"O să ajung la Ministerul Educaţiei după ce se vor fi finalizat procedurile, voi vedea care au fost contribuţiile primite şi voi comunica după aceea", a adăugat ea.


Ligia Deca a spus că, pe chestiunea plagiatului, va "operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme".

"România educată include o diagnoză a problemelor din educaţie după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate, avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea României educată asta este. Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea României educată în cadrul legislativ şi nu numai şi în programele şi în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc", a adăugat Ligia Deca.


Întrebată în legătură cu afirmaţiile fostului ministru Sorin Cîmpeanu referitor la propunerea Universităţii Bucureşti de secretizare a tuturor lucrărilor de doctorat, Deca a spus că nu are cunoştinţă de o astfel de propunere.

"De altfel, poziţia proiectului România Educată şi a mea personal este că ne trebuie transparenţă maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiţie publică, inclusiv tezele de doctorat", a mai spus Deca. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ligia Deca „Acest an şcolar este însă un nou început pentru întreg sistemul de educaţie“

11 Sep 2023 686

Finanțarea adecvată a învățământului pune bazele României educate!

26 Jul 2022 1484

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Educației. S-a discutat despre Proiectul România Educată

07 Feb 2022 1360

Klaus Iohannis. „Pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării” (video)

04 Oct 2021 1587

Sorin Cîmpeanu Propunem Guvernului adoptarea programului de implementare a proiectului „România Educată" pe 10 septembrie (video)

02 Sep 2021 1543

Klaus Iohannis, despre proiectul „România Educată”

07 Jul 2021 1398

Proiectul „România Educată'' Bacalaureat unic şi posibilitatea ca liceele să organizeze admitere înainte de Evaluarea Naţională, printre propuneri

06 Jul 2021 1548

Casa Corpului Didactic lansează programul „Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”

17 Aug 2020 2084

Consultare publică privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot Vor fi testate noi modele curriculare și de carieră didactică

27 May 2020 3087

Dispar calificativele la clasele I - III, dar și profesorii de educație fizică și limbi străine. În dezbatere, o nouă „arhitectură“ a educației (galerie foto)

19 Apr 2019 2975

Dezbatere la Constanţa, sub egida „România Educată“, proiectul de reformă al preşedintelui României în domeniul educaţiei

02 Mar 2019 1620

Prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, despre „România Educată” „Nu calendarul dezbaterilor publice va da viabilitate proiectului, ci găsirea celor mai potrivite soluții de reformare a sistemului”

14 Dec 2018 6035

De vorbă cu profesor Paloma Petrescu, despre „România Educată” „După o consultare de patru ani, lansezi o altă consultare largă... mie mi se pare că nu ajungem nicăieri”

08 Dec 2018 4484

Ce a declarat Klaus Iohannis după lansarea proiectului "România educată"

05 Dec 2018 1491

UPDATE. Klaus Iohannis lansează în dezbatere publică proiectul "România Educată". Cine apare în videoclipul proiectului (video)

05 Dec 2018 2175