Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

  • CNSU a adoptat astăzi lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina pentru 14 zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat astăzi lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa la prezenta.

Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/ zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.

Documentul complet privind Hotărârea CNSU nr. 4 din 18.01.2021 poate fi vizualizată în secțiunea „Documente”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

19 Feb 2021 904

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

12 Feb 2021 685

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

04 Feb 2021 1283

CNSU Lista actualizată a țărilor din Zona Galbenă

10 Dec 2020 792

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista țărilor cu risc epidemiologic

20 Nov 2020 1570