Listele cu poliţiştii din IPJ Constanţa care au fost ieri la protest, ţinute la blat

Peste 5.000 de poliţişti români au fost aşteptaţi să participe la protestul organizat ieri, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - SNPPC, afiliat CNS „Cartel ALFA", împotriva proiectului de lege care prevede reorganizarea Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru încadrarea în cheltuielile bugetare. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Federaţiei Sindicatelor - Biroul Teritorial Constanţa din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Gheorghe Caraivan, spune că la protestul de ieri au participat aproape 150 de poliţişti constănţeni, printre care şi 50 de la Frontieră, însă numele acestora nu vor fi făcute public de teama unor repercusiuni.

„A meritat să mergem la protest. Am făcut bine că am spus «nu» disponibilizărilor. Cei de la conducere ar trebui să-şi concedieze secretarele şi şoferii", a mai spus Gheorghe Caraivan. Tot potrivit preşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Federaţiei Sindicatelor - Biroul Teritorial Constanţa din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, numele celor care au luat parte la acţiunea de ieri nu vor ajunge niciodată la urechile şefilor din Poliţie, de teama unor eventuale repercusiuni. Într-un final, deputaţii au amânat dezbaterea pe proiectul de lege privind reorganizarea Ministerului de Interne, care, dacă ar fi aprobat, ar însemna disponibilizarea a 10.000 de angajaţi din cadrul MAI, dintre care 3.500 sunt poliţişti din Poliţia Română şi din Poliţia de Frontieră. Reamintim că potrivit Proiectului de Lege 175/2011, care vizează disponibilizările în MAI, la stabilirea criteriilor de evaluare se vor avea în vedere următoarele elemente: existenţa unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, existenţa unei sancţiuni administrative rămasă definitivă, atunci când a fost dispusă potrivit legii penale, existenţa unor antecedente disciplinare, cu excepţia situaţiei în care sancţiunile disciplinare au fost radiate. Mai mult decât atât, lista continuă cu nivelul pregătirii profesionale raportat la cerinţele postului, nivelul experienţei profesionale în domeniu/specialitate, rezultatele evaluării activităţii profesionale individuale pe ultimii trei ani, clasarea ca „inapt" sau „apt limitat" prin decizia organelor de expertiză medico-militară, îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, existenţa cumulului pensiei cu salariul, existenţa situaţiei de menţinere în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional/militar şi situaţia socială.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 797

Primăria București a aprobat un protest al transportatorilor și fermierilor în parcarea din Piața Constituției

18 Jan 2024 565

La un pas de tragedie! Mai mulți copii, răniți în București după ce un tobogan gonflabil s-a răsturnat

28 Oct 2023 823

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1518

Palatul Parlamentului va fi iluminat în culorile drapelului Ucrainei

01 Mar 2022 1268

Klaus Iohannis, în vizită la primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti

29 Apr 2021 970

Violențe la protestul din Capitală Gaze lacrimogene, manifestanți duși cu duba la secțiile de poliție

30 Mar 2021 1774

Cazul Caracal. Marş în Piaţa Constituţiei. Apel pe Facebook făcut de familiile victimelor (video)

11 Jan 2020 3005

Şase persoane, reţinute în cazul crimei din Piaţa Constituţiei

05 Oct 2019 1595

Perchezitii cu sute de poliţişti, în Bucureşti, în aceste momente, pentru capturarea suspectului din atacul armat produs în Piaţa Constituţiei

04 Oct 2019 2242

Secretarul de stat al MAI, despre atacul din Piaţa Constituţiei

30 Sep 2019 1742

Atac armat în stil mafiot. Bărbat împuşcat mortal lângă Parlamentul României

30 Sep 2019 3953

Evenimentul anului în Piața Constituției. Două zile de trafic restricționat în București

21 Jul 2019 1668

”Respect Jandarmeria Română". Miting de susținere a Jandarmeriei în fața Parchetului General

25 Aug 2018 2975

Actorii români, alături de inițiativa civică "Fără penali în funcţii publice"

18 Jul 2018 2616