Litigiul în instanţă dintre asociaţia de proprietari din Tomis Nord şi Arhiepiscopia Tomisului continuă! Cine le-a cerut să renunţe la proces şi cu ce preţ (galerie foto+document)

Seria proceselor dintre Asociaţia de Proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord - reclamant şi Arhiepiscopia Tomisului - pârât continuă. Avocatul asociaţiei de proprietari, George Tănase, a declarat recurs în dosarul 11590/212/2017, după ce Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa a respins solicitarea AP Bloc O6 de anulare a autorizaţiei de construire a unei biserici între blocuri, în cartierul Tomis III din Constanţa.

Pe scurt, locatarii din cadrul asociaţiei nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Constanţa pe 25.02.2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării. Preotul paroh, Aurelian Ştefan, a depus în instanţă şi o adresă prin care demonstrează că s-ar fi apucat de lucrări în primul an după autorizare, deşi lucrurile nu au stat aşa. Totodată, răspunsul formulat de Primărie, la solicitarea instanţei, a fost neconcludent. Pe parcursul anului trecut, mai multe ONG-uri locale au organizat o serie de proteste, împotriva construirii bisericii. 
 

Asociaţia a solicitat Primăriei să le asfalteze o alee. Iată ce a transmis Confort Urban!

 
Avocatul George Tănase ne-a precizat că AP O6 se află într-un proces şi cu municipalitatea, după ce locatarii au încercat pe toate căile să convingă autorităţile să le asfalteze o alee pentru a facilita accesul în cartier. „Pentru că nu ni s-a soluţionat în instanţă această solicitare, ne-am adresat instanţei. Ştiţi ce ne-au spus cei de la Confort Urban, administratorul drumurilor din municipiu? Că nu ne vor asfalta aleea până nu renunţăm la litigiul cu Arhiepiscopia“, a povestit avocatul George Tănase (vezi foto adresă în secţiunea „Documente“).
 
Citeşte şi:
 
Premieră la Judecătoria Constanţa. O asociaţie de proprietari dă în judecată Arhiepiscopia Tomisului. Ce se solicită instanţei să clarifice
 
Istorie la Judecătoria Constanţa. Începe procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiscopia Tomisului. Vezi care este cauza
 
În timp ce protestele continuă, magistraţii s-au pronunţat în favoarea construcţiei bisericii din Tomis Nord. Asociaţia de Proprietari face astăzi apel!

Nu se lasă. Procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiescopia Tomisului. Apel la Tribunalul Constanţa

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

5 aprilie 1904 – Este înființat Automobil Clubului Român. Astăzi se sărbătorește Ziua Automobilistului

05 Apr 2021 486

Psiholog Daniela Ghițoiu, președintele Asociației TEAM „Izolarea va lăsa urme foarte adânci în multe familii și părinții vor căuta soluții de susținere a copiilor”

03 Apr 2021 1953

Fostul președinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag, condamnat

23 Mar 2021 1450

Asociaţia „Suflete deschise”, mesaj de 8 martie - „Sunteţi cele care daţi lumii mai multă frumuseţe”

08 Mar 2021 1769

RADET Constanța Anunţ important pentru reprezentanţii asociaţiilor de locatari/proprietari

08 Feb 2021 1447

Asociaţia Piloţilor Maritimi Trident, dosar important în legătură cu serviciul de pilotaj al navelor

14 Jan 2021 999

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizări despre asociațiile de proprietari

02 Dec 2020 1028

RADET Constanța, precizări importante despre asociațiile debitoare

24 Nov 2020 1147

Asociaţia Piloţilor Maritimi din România „Euxin Pilot“, la judecată cu Ministerul Transporturilor

24 Nov 2020 1198

Dispenserele din scările din bloc din Constanța au rămas fără dezinfectant. Cine trebuie să le alimenteze

11 Nov 2020 1624

O asociație de proprietari din Constanța, delapidată de propria administratoră Prima condamnare

10 Oct 2020 1133

RADET Constanța Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, așteptați să ridice facturile fiscale lunare

06 Oct 2020 2420

Camere video O asociație de proprietari din Năvodari, amendată de Autoritatea Națională de Supraveghere

01 Sep 2020 1588

Este Ziua Națională a Salvatorului Montan Raed Arafat- „Prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta“

01 Aug 2020 913

Ziua Internațională a Bucătarilor. „Bucătarul îngerilor“ de la Mănăstirea Dervent, părintele Efrem „Cel mai original „condiment“ pe care vi-l recomand este rugăciunea“ (galerie foto)

25 Jul 2020 1249