LIVE Anunț important făcut de grupul de consilieri USR PLUS din CLM în legătură cu Regulamentul de gospodărire din Constanța

  • În cadrul ședinței extraordinare s-au înregistrat nouă voturi „pentru”, nouă abțineri și șapte voturi „împotriva”, iar proiectul nu a trecut.

Consiliul Local al municipiului Constanța a respins astăzi solicitarea venită din partea grupului de consilieri locali de la USR PLUS pentru modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

În cadrul ședinței extraordinare s-au înregistrat nouă voturi „pentru”, nouă abțineri și șapte voturi „împotriva”, iar proiectul nu a trecut.
 
Consilierii USR PLUS susțin în această după amiază de la ora 15.00 o conferință de presă în fața Primăriei Constanța. Dumitru Caragheorghe, liderul grupului consilierilor USR PLUS a început conferința de presă prin a cere scuze constănțenilor pentru situația în care se află orașul în acest moment.

Caragheorghe spune că ședința extraordinară de astăzi a însemnat reconfigurarea scenei politice, prin refacerea USL la nivelul municipiului Constanța. 

„USR nu a reușit astăzi să modifice regulamentul de gospodărire a spațiilor verzi, astfel încât, constănțenii vor fi nevoiți deocamdată să îngrijească spațiul verde din jurul blocurilor și să achiziționeze europubele pentru selectarea deșeurilor din fondurile proprii ale asociațiilor de proprietari“ - a precizat Caragheorghe.


Aleșii USR PLUS își iau angajamentul să nu lase problema nerezolvată. Astfel, urmează convocarea săptămâna viitoare a unei noi ședințe în care să solicite abrogarea HCLM-urilor din spatele acestui regulament de gospodărire a spațiilor verzi. 

USR PLUS mizează pe faptul că și aleșii locali ai PSD vor fi de acord cu abrogarea regulamentului. 

Precizăm, totuși că PSD a anunțat că vor depune la rândul lor un proiect prin care vor solicita organizarea unui referendum. 

USR PLUS spune că Primăria Constanța trebuie să îngrijească spațiile verzi și că nu există explicații logice, când primarul Vergil Chițac afirmă că Primăria nu are fonduri pentru aceste lucrări.

Reamintim că, în forma adoptată în luna aprilie, hotărârea a stârnit nemulțumirea asociațiilor de proprietari, care au fost notificați de primăria Constanța cu privire la gospodărirea spațiilor verzi pe cheltuiala lor.
USR PLUS  a dorit îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă.

 Revenim cu mai multe detalii în ediția de mâine ZIUA de Constanța. 
 


Citește și
 
USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

Ședința convocată de USR PLUS sub semnul întrebării?! Aparatul primarului Chițac nu avizase modificarea Regulamentului care obligă asociațiile să întrețină spațiile verzi
 
LIVEConsiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară pe tema Regulamentului de gospodărire
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 532

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 402

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2047

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 886

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 905

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1100

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 551

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1019

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 586

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 940

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 523

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 701

Alipirea a două imobille teren în municipiul Constanța. Proiect de hotărâre la ședința Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

24 Mar 2024 462

Ședință CLM Constanța Consilierii locali discută emiterea avizului pentru Casa Bălașa Funeral SRL (DOCUMENT)

24 Mar 2024 463

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 441