LIVE Cazinoul, fără schele, după doi ani! Ministrul Cseke Attila, la Constanţa. Primele imagini (GALERIE FOTO +VIDEO)

 Astăzi, 19 august 2022, Cazinoul din Constanța le pregătește constănțenilor, dar și tuturor celor ce iubesc acest monument și abia așteaptă să îl vadă renăscut o surpriză de proporții!


Fastuosul monument se va dezveli pentru o zi publicului, dezgolit de schele, pentru ca toți să poată vedea - și admira - progresele lucrărilor întreprinse până acum și rezultatele orelor de muncă asiduă și dedicată pentru renașterea bătrânului monument.

La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.
Cazinoul din Constanța
Decorațiuni ce par scoase din cuferele pline cu giuvaiere din poveștile cu prinți și prințese, realizate după mulaje ce redau cu fidelitate prețiosul arhitecturii de la început de secol XX îmbracă acum Cazinoul din Constanța, în vădit contrast cu starea avansată de degradare a elementelor de decor din momentul în care au început lucrările.
 Cazinoul din Constanța
Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
 
Rășină epoxidică, fibră de sticlă, precum și materiale tratate cu substanțe speciale, ce nu erau disponibile cu o sută de ani înainte, la inaugurarea Cazinoului, îi vor asigura acum o maiestuozitate durabilă, ce nu va ceda prea curând în fața intemperiilor.

Deasemenea, ministrul Cseke Attila a postat pe pagina lui de Facebook imagini cu Cazinoul din Constanța, pe care vi le prezentăm mai jos. 

Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla


Demontarea schelei paravan a început încă de dimineață, de la 7.30. Fațadele vor fi dezvelite în prezența ministrului și a oficialilor.
Cazinoul din Constanța

În aceste momete, ministrul Cseke Attila a ajuns la Cazino, iar ing Petre Badea,director general Aedificia Carpaţi, antreprenorul general al lucrărilor, alături de ing. Marius Stan, managerul de proiect, îl informează despre stadiul lucrărilor.

ministrul Cseke Attila
De asemenea, este prezent și Vergil Chițac, primarul Constanței, dar și Manuela Pătrăscoiu, directorul CNI.

Primarul Vergil Chițac  


Sunt prezenţi prefectul Silviu Coșa, președintele CJC Mihai Lupu, viceprimarul Ionuț Rusu, senatorul Septimiu Bourceanu, dar și alte autorități centrale și locale.

senatorul Septimiu Bourceanu și ministrul Cseke Atilla


Vizita continuă în interiorul Cazinoului, unde sunt admirate alte elemente de decor pregătite să împodobească monumentul. 

interiorul Cazinoului
La eveniment a sosit și Mircea Banias.



Specialiștii care se ocupă de lucrari îi explică exact ministrului constatările făcute pe parcursul acestora și gradul de afectare a structurii. 



 Stadiul lucrărilor este îmbucurător, 57% grad de execuție, spune ministrul Ceseke Atilla, prezent la Constanța. 

Termen final este sfârșitul lunii martie 2023, dar se va prelungi.,mai adaugă ministrul 


 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 334

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2121

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 1023

Stadiul lucrărilor de reabilitare de la Cazinou, Constanța (Galerie FOTO)

10 Feb 2024 1183

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1804

Municipiul Constanța pune la bătaie aproape două milioane de euro pentru reabilitarea terasei Cazinoului, a zidului de apărare și a balustradei (DOCUMENT)

31 Jan 2024 1059

Moment muzical în fața Cazinoului din Constanța. Fost concurent de la Vocea României își etalează talentul (VIDEO)

19 Jan 2024 1678

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în prima zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 1711

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac despre stadiul proiectelor aflate în desfășurare în oraș (VIDEO)

12 Dec 2023 1248

Trafic aglomerat în Stațiunea Mamaia! Se circulă bară la bară (GALERIE FOTO+VIDEO0

29 Nov 2023 1000

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

22 Nov 2023 3807

Uniunea Armenilor Constanța și Comunitatea Elenă Elpis organizează „Seară de jazz”, pe faleza Cazino din municipiu

13 Sep 2023 1269

Impex Romcatel Cercetare Proiectare SRL, care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, în atenția judecătorilor. Anunțul Curții de Apel Iași

29 Aug 2023 1311

Fotoreportaj Surpriza de la Cazino Constanța, de Sfânta Maria! (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 12262

Sondaj de opinie Participați la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, la Constanța?

06 Aug 2023 1417