LIVE Conferință de presă la USR Constanța. Actualele probleme din administrație, dezbătute (GALERIE FOTO)



Luni, 10 ianuarie 2022, are loc prima conferință de presă susținută de organizația municipală a USR Constanța din acest an, începând cu ora 11.00.

Prezenți la eveniment sunt Stelian Ion, Remus Negoi, Florin Cocargeanu, Dumitru Caragheorghe și Mirela Garip.
 
Se va vorbi despre actualele probleme din administrația locală și ale orașului, despre priorități, soluțiile pe care USR Constanța dorește să propună, despre climatul politic actual, dar și despre proiectele de viitor și ce va reprezenta USR în 2022 pentru Constanța.
 
Conferința se desfășoară cu respectarea în totalitate a normelor de protecție santară și distanțare împotriva răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

„Înainte de orice, la mulți ani! Vom avea o scurtă prezentare din partea fiecăruia: colega consilier Mirela Garip, viceprimarul Cocargeanu.

În sală se află și alți colegi consilieri și parlamentari. Vă mulțumim că sunteți prezenți în această zi alături de noi, la prima conferință USR din acest an. Ne dorim să fim mai prezenți alături de cetățeni"

„Din acest punct de vedere, știm cu toții că administrația Chițac este corijentă la acest capitol"

„Intrăm în anul 2022 sub auspiciul unei colaborări cu PNL. În realitate, știți că suntem sub sceptrul unui protocol care a fost încălcat, depășit, pe care noi îl urmărim constant.

Iată de ce suntem, în acest context, în pragul elaborării bugetului pentru anul 2022, comunicarea este defectuoasă cu presa și cu noi. Nu am fost consultați cu privire la buget"

„Printre acestea pot să enumăr proiectele legate de parcuri în Faleză Nord, Inel 2, Compozitori, Palas.

Pot spune și de parcări în Tomis Nord și Faleză Nord. Studii de fezabilitate privind săli de sport. Proiect de fezabilitate pentru proiectul de colectare selectivă a deșeurilor prin sisteme subterane.


Proiect de împădurire pe centura A4. Proiect legat de acel bazin olimpic. Proiectul legat de Arena Tomis. Trebuiesc bugetate. Unele proiecte au fost bugetate în 2021. Din varii motive au fost scoase la rectificarea bugetară”

„Când spui PNL, spui Chițac. Vrem să transmitem faptul că, în ciuda acestor blocaje de care ne lovim noi în continuare, ne folosim de toate pârghiile pe care le avem la îndemână, printre ele fiind viceprimarul Florin Cocargeanu”

„Pe sfera Spitalului de Boli Infecțioase, am facut mai multe demersuri, dar o să spuna mai multe lucruri Mirela Garip.”


Cuvântul a fost luat de Mirela Garip. 

„Bună ziua, tuturor! Vă doresc la mulți ani și vreau să vă spun că vă doresc multă sănătate.


Au trecut mai bine de 3 luni de la incendiul de pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase.

Cu atat mai greu este de acceptat că suntem în valul V COVID”, spune Mirela Garip, facând referire la faptul că nu s-a deschis încă Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

„Dacă la prima adresă pe care am înaintat-o am primit răspuns la 30 de zile, la celelalte nu avem răspuns nici astăzi.

Primarul nu a relaționat cu consilierii locali. Această atitudine a dumnealui a arătat o ruptură între primar și consilierii locali”

„La inițiativa lui Florin Cocargeanu, noi consilierii USR am fost la SBI în acest an.

Dacă la secția afectată este în lucru expertiza, lucrurile stau diferit în secțiile neafectate de incendiu. Acestea sunt într-o stare bună, dar nu au avize ISU, DSP, pentru instalații electrice. Vă dau exemplul celor 30 pacienți HIV care au nevoie de internare”

„Reactivii și alte susbstante pentru teste COVID expiră!”


Ei propun ca Spitalul de Boli Infecțioase să fie preluat de Spitalul Militar de Urgență pentru a putea să se desfășoare activitatea.

Florin Cocargeanu a luat cuvântul. 

„Am început mandatul încrezător, avântat, dar s-a dovedit, după acest prim an, că totul a fost sub așteptările mele. Am făcut concesii încă de la început. Am încercat să mă integrez în această echipă. Dorința nu a avut un răspuns dorit”

„Am primit din partea primarului și alte atribuții, dar acestea s-au dovedit a fi numai pe hârtie. În momentul în care m-am implicat, s-a decis retragerea acestor atribuții. Mă refer că am intervenit în favoarea agenților economici sau a asociaților de proprietari”

„Sfera de atribuții pe care o am este redusă. Încerc să îmi fac treaba pe această bucățică”

„Se va implementa un nou program de registratură și management al documentelor"

„Și un alt aspect este cel al platformei pentru bugetară participativă. Imediat ce va fi implementat bugetul se va face achiziție. Mai este și partea de unități de învățământ preuniversitar. De la un buget de 7 milioane lei, am suplimentat la 10 milioane lei.

„În acest an vom continua în aceeași directie. În plus, mă va interesa creșterea gradului de securitate în invățământul școlar”


Caragheorghe a precizat că vizita ministrului Alexandru Rafila ar putea să fie una politică, pentru a pune la colț administrația locală.

USR propune ca între 18 și 8 dimineața sa fie gratuită parcarea, Mamaia să fie încadrată în zona 2, weekend-ul, de vineri de la ora 18, până luni, la 9 dimineața, să fie gratuită - se numără printre amendamentele propuse la regulamentul parcărilor.



Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 844

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 616

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 564

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 631

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 596

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 747

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1243

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 497

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 853

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 937

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 861

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute în cadrul unei conferințe de presă la partidul AUR, filiala Constanța (FOTO)

11 Apr 2024 578

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 813

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 471

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 885