LIVE Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, despre proiectele la care lucrează Primăria Constanța

Conferință de presă în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ, joi, 24 noiembrie! 


 La eveniment este prezentă Felicia Ovanesian, city -manager municipiului Constanța. La eveniment, va fi prezent și primarul Chițac. 

Vergil Chițac

Felicia Ovanesian își cere scuze că s-a întârziat organizarea unei conferințe de presa și că nu a apreciat rolul presei în comunitate.



 Conferințele vor fi organizate din două în doua săptămâni de acum înainte. Tema conferinței sunt proiectele la care lucrează Primăria Constanța. 

Este prezent și Daniel Vlăescu de la Direcția servicii publice. 

Daniel Vlăescu

Ovanesian vorbeste despre invențiile făcute în parcurile din oraș și da exemplu parcului Doraly.

Vor fi amplasate echipamente de sport și fitness pentru toate parcurile din municipiu, coșulețe stradale și mobilier urban. 


Vor fi organizate și coșuri stradale pentru colectare selectivă și sunt în faza avansată achiziția pentru 15 locuri de joacă noi. 

În ceea ce privește investițiile: capetele de linie ale CT Bus care vor fi dotate cu tot ce trebuie, parcul de la Casa de Cultură este în faza avansată, anul viitor vor începe lucrările. Cam în același stadiu este și parcul de la Oleg Danovski. Parcurile vor fi reabilitate și din punct de vedere peisagistic, nu doar al mobilierului. 

În decembrie vor fi deschise și ofertele pentru parcul de la Gară. Mai puțin fântâna care va face obiectul unui proiect separat. 

Pentru malurile Parcului Tăbăcarie încă se așteaptă avizele de la Ministerul Mediului. 

Pasarela maritimă din stațiunea Mamaia, va fi reabilitată. Pentru taluz s-a efectuat o expertiză și este necesară consolidare și au fost demarate proceduri. Pentru parcul de la Poarta 6 va începe achiziția proiectării. Pe baza taluzului se va amenaja o pistă pentru biciclete, s-a emis certificat de urbanism. 

La reabilitarea Fântânii dragonului se va interveni o data cu construcția stadionului. Între timp, la conferința de presă a ajuns și primarul Chițac. 

Locurile de joacă vor fi securizate.

S-a emis certificat de urbanism și pentru bazinul olimpic pe un teren de 10.000mp, pe locul fostei baze ITC.  S-a primit acordul Ministerului Tineretului și Sportului pentru acest proiect. 

 Terenul va fi expropriat pentru că este proprietate privată. În lucru este și parcul de la Ștefăniță Vodă. 

Pentru parc DN 3C exista soluția tehnică. 

Chițac spune că anul viitor în luna noiembrie se va încheia proiectele de reabilitare a rețelelor de transport. Dacă se încheie proiectul pierderile vor fi mai mici și prețul gigacaloriei va scădea. 

Primarul mai spune ca au fost ajustate prețurile proiectelor pe marile bulevarde. Și că știe despre disconfortul cetățenilor dar preferă să fie înjurat pentru ce face și nu pentru ceea ce face. 

S-a revenit la programul de iluminat public. Nu se mai stinge/aprinde cu o oră mai devreme/mai târziu. 

Proiectul Ștefan cel Mare este în pericol!

De 6 luni nu se lucrează cum trebuie și săptămânal ni se spune ca se rezolvă., a spus Ovanesian. 



Despre spitalul modular vorbește Doru Iordache, Consilierul primarului. 

Doru Iordache

Motivul pentru care nu este încă amplasat, este parcursul achizițiilor publice. Abia în aprilie 2023 va fi funcțional. 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Primarul Vergil Chițac, despre stadiul lucrărilor din cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Ovidius Constanța"

03 Mar 2021 2813