LIVE Forum economic franco-român organizat la Constanța

  • Forumul economic franco-român, organizat pe 17 iunie și 18 iunie la Constanța. 
  • La eveniment participă ES Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, dar și autorități centrale și locale


Camera de Comerț Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), Secția română a Consilierilor pentru Comerț exterior ai Franței (CCEF) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Franței în România organizează la Constanța Forumul economic franco-român, pe 17 iunie și 18 iunie.

Evenimentul va pune în evidență atractivitatea României pentru dezvoltarea viitoarelor investiții în sectoare strategice pentru România : industrie, energie, agricultură, turism, infrastructură și oportunitățile pe care companiile franceze și românești le pot deschide împreună în plan local sau național.

La eveniment participă ES Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, dar și autorități centrale și locale, reprezentanți ai marilor investitori francezi în Romania și a companilor romanești locale.

La conferința de presă sunt prezenți ES Ambasadoarea Franței în România - Laurence Auer, François Coste - președinte CCIFER, Mihai Daraban - președinte CCIR și Eric Stab - președinte CCEF.

UPDATE: 

„Este o inițiativă a Camerei de Comerț și Industrie a României, împreună cu Consiliul Francez, cu sprijinul ambasadei Franței, pentru a face un bilanț despre contribuția la economie din două țări (Franța și România) și pentru a identifica activități noi la nivel internațional și local“ - a declarat președintele Camerei de Comerț din Franța - François Coste. 

 

„Dobrogea este foarte importantă pentru turismul românesc. Agricultura joacă un rol foarte important. Potențialul pentru viitor este mare. Am vorbit deja despre tranziția digitală, tendința foarte importantă. Regiunile din Dobrogea și municipiul Constanța vor beneficia și de aceste tendințe“ - a menționat Eric Stab - președinte CCEF.

„Deficitul forței de muncă este o problemă mare pentru dezvoltare. Avem nevoie de ipoteze și avem nevoie de o perspectivă stabilă în mediul legislativ. Este nevoie de a consolida ancora României în UE pentru că este o sursă de stabilitate și finanțare în cazul României“ - a adăugat François Coste - președinte CCIFER. 

„Cred că în Dobrogea se pot face multe cu privire la energia regenerabilă, există potențial de producție de gaz verde. Este produs pe baza deșeurilor agricole“ - a adăugat Eric Stab - președinte CCEF. 

UPDATE - Universitatea „Ovidius” din Constanța a emis un comunicat oficial cu privire la eveniment. Iată mesajul integral: 

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a avut loc astăzi, joi, 17 iunie a.c, deschiderea Forumului economic franco-român, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), Secția română a Consilierilor pentru Comerț exterior ai Franței (CCEF) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Franței, informează Biroul de presă al UOC.

Potrivit conf. univ. dr. Ion Dănuţ Jugănaru, Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa), la deschidere, în Sala Senatului au fost 60 de participanți, în timp ce alte 150 de persoane au fost prezente online.


În cuvântul de salut, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, a vorbit despre oportunitatea pe care Forumul o deschide pentru instituția de învățământ superior.
 

„Le mulțumesc organizatorilor pentru onoarea pe care ne-au făcut-o alegând ca universitatea noastră să fie gazda acestui forum și, de asemenea, pentru oportunitatea pe care această întâlnire o deschide universității noastre. S-a vorbit despre criza forței de muncă. Universitatea poate fi un partener, însă mediul academic nu poate fi soluția fără un parteneriat solid cu mediul economic. Universitatea Ovidius din Constanța este deschisă unor astfel de colaborări, mai ales că am plăcerea să vă spun că președintele Forumului Oamenilor de Afaceri din UOC este președintele CCIR, Mihai Daraban. Îmi doresc să rămâneți cu amintiri frumoase despre noi și să reveniți, pentru că aici ușa vă va fi mereu deschisă și veți găsi mereu parteneri și prieteni adevărați”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.


La rândul ei, Ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer a subliniat că țara sa este între primii trei mari investitori străini din România, fiind prezentă cu 3.600 de companii, ce reunesc peste 125.000 de locuri de muncă. Parteneriatul economic franco-român face parte dintr-o relație istorică și cultivă oportunități de colaborare între cele două țări pe sectoare strategice: auto, aeronautică, energetică etc. Acest parteneriat este cu atât mai important în contextul rezilienței europene, care implică consolidarea capacității industriale și logistice a întreprinderilor europene, precum și o poziționare competitivă a produselor europene la nivel mondial.Președintele CCIR, Mihai Daraban, a atras atenția asupra faptului că Forumul subliniază atractivitatea României pentru dezvoltarea viitoarelor investiții în sectoare strategice pentru România: industrie, energie, agricultură, turism, infrastructură și oportunitățile pe care companiile franceze și românești le pot deschide împreună în plan local sau național.  

În agenda evenimentului care se desfășoară timp de două zile, sunt incluse mese rotunde cu teme precum: parteneriatul economic franco-român și oportunitățile de dezvoltare a investițiilor; factorii de atractivitate și de dezvoltare pentru investiții; Constanța – platformă de acces regional; Marea Neagră, platformă regională; oportunități industriale; Constanța -comunitate durabilă pentru realizarea potențialului turistic și economic.
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful Statului Major al Apărării, la a XV-a ediție a Balkan CHOD Forum

17 Jun 2022 412

Forumul Național al Copiilor Introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli, printre temele discutate

03 Jun 2022 528

LIVE VIDEO CJ Constanța și Direcția Generală Anticorupție implementează proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța” (GALERIE FOTO)

17 May 2022 981

Universitatea Ovidius din Constanţa găzduieşte premiera unui film documentar despre dezinformare

04 May 2022 813

LIVE VIDEO-TEXT Forumul internațional „Cum poate diplomația încheia un război“, la Constanţa (GALERIE FOTO)

04 May 2022 1610

UPDATE Președintele CJC, Mihai Lupu prezent la eveniment. Ambasadori și diplomați participă la Constanța la forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“

03 May 2022 918

Cina cea de taină Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui

13 Apr 2022 1496

Forțele Navale Române Forumul Maritim al Mării Negre se va desfășura online

24 Feb 2022 810

Dezbatere publică pe tema Codului Patrimoniului la Constanța

17 Feb 2022 2198

Universitatea Ovidius din Constanţa la forumul noilor tehnologii pentru turismul durabil, din Slovenia

03 Dec 2021 896

#DobrogeaAcademică Conferințele Academiei Române, acum doar la un click distanță

16 Oct 2021 2402

Societatea Black Sea Forum SRL are noi obiecte secundare de activitate

23 Sep 2021 1071

Conferința „Marina Română – furnizor de securitate navală”, organizată de Statul Major al Forțelor Navale și Clubul Amiralilor

15 Jul 2021 1127

O firmă din București va elabora proiectul tehnic pentru locuințele sociale din Hârșova, județul Constanța (document)

15 Jul 2021 2578

UPDATE Incendiu la Hotel Continental Forum (fostul Ibis) din municipiul Constanța (galerie foto și video)

09 Jul 2021 3835