LIVE. Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, despre nava scufundată în Marea Neagră „Am luat legătura cu toate rudele acestor marinari“

  • Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei a oferit mulțumiri statului român pentru implicare și ajutor, și a transmis că a luat legătura cu toate rudele acestor marinari, dar și că ei au toate informațiile despre rudele lor.
În această dimineață, marinarii salvați de pe Volgo Balt 179, nava scufundată, ieri, la 70 de mile marine travers de Constanța au fost aduși în Dana de Pasageri a Portului Constanța.
 
Prefectul Silviu Coșa spune că sunt prezente toate autoritățile care au competențe în domeniul respectiv, atât pentru preluarea celor nouă supravietuitori, cât și cei de la Medicină Legală care trebuie să preia persoana decedată.

Sunt asigurate cazarea și transportul de către armator, urmează să facă triajul epidemiologic precum și verificarea stării de sănătate, iar nava își va relua activitatea normală după debarcarea persoanelor în cauză.
 
Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei,este prezent în aceasă dimineață în Portul Constanța.

De la prima oră a acestei tragedii, am fost în contact cu ANR. A fost o operațiune foarte dificilă, dar partea română a făcut față. Aș vrea să aduc multțumuri tutoror colaboratorilor de la ANR, părții române în general, Poliției Române pentru toată asistența și ajutorul acordat părții ucrainene.

Mulțumiti statului român pentru ajutorul acordat. În ceea ce privește soarta marinarilor aici, se vor afla nu mai mult de două zile. Avem o echipă de la consulatul Ucrainei de la București, care deja lucrează, în cooperare cu Poliția de Frontieră, cu organele de drept ale României, pentru  a reliza toate formalitățile ca să îi întorcem cetățenii ucrainieni, acasă la famiile lor. Am luat legătura cu toate rudele acestor marinari. Ei au toate informațiile despre rudele lor. , a transmis Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Pavel Rohovei.

Comandanul ISU Dobrogea Constanța Mihail Cristian Amarandei a precizat că a alocat resursele necesare pentru a asigura triajul celor nouă membri ai echipajului, care au supraviețuit și au fost transportați în Portul Constanța. 

La rândul său, dr. Laurențiu Bădescu, managerul general al SAJ Constanța a transmis că marinarii trebuie investigați radiologic și paraclinic la UPU Constanța.


Citește și: LIVE Mobilizare de forțe în Dana de Pasageri Port Constanța. Sunt aduși marinarii de pe nava scufundată în Marea Neagră (foto+video)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Intervenție de urgență a ARSVOM în zona Portului Mangalia. O navă, în pericol de scufundare (VIDEO)

27 Aug 2023 1616

Mahmoud Karazi ridică un bloc la Constanța. Ce legătură are cu cargoul de oi care a scufundat o navă militară rusească

02 Apr 2022 2999

Alertă pe Marea Neagră! O navă comercială sub pavilion panamez a fost scufundată de tiruri de rachete ruse

17 Mar 2022 3466

Forţele ruse au tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

23 Jun 2021 2744

Naufragiu în Marea Neagră. Imagini inedite cu salvarea singurei femei din echipajul Volgo Balt 179 (video)

21 Mar 2021 3661

Marinarii ucraineni de pe Volgo Balt 179, internați în Spitalul Județean Constanța, vor pleca acasă

14 Mar 2021 2095

Care este starea de sănătate a marinarilor ucrainieni aduși la Spitalul Județean Constanța

12 Mar 2021 1736

LIVE Mobilizare de forțe în Dana de Pasageri Port Constanța. Sunt aduși marinarii de pe nava scufundată în Marea Neagră (foto+video)

12 Mar 2021 6390

Lista echipajului de pe nava scufundată din Marea Neagră. Cine este persoana dispărută în mare

11 Mar 2021 2550

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Autoritățile române intervin pentru salvare

11 Mar 2021 4855

Ranfluări celebre. Cât a durat să fie scoase unele dintre navele scufundate. Unele zac şi acum pe fundul apelor (galerie foto)

06 Feb 2020 5452

ANSVSA Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la un adăpost din Ilfov

10 Jan 2020 2366

ANR Lucrările de ranfluare a navei răsturnate vor fi preluate de „Administrația Porturilor Maritime" S.A. Constanța

06 Dec 2019 2396

Nenorocirea din Portul Midia. ARCA „Nu am reușit să primim acces în ferma unde au fost transferați berbecuții“

04 Dec 2019 1958

Portul Midia Continuă operațiunile de salvare a oilor din nava scufundată (galerie foto)

28 Nov 2019 2259