LIVE Măsurile luate la nivelul MAI pentru siguranța participanților la Festivalul Neversea (GALERIE FOTO)

Joi, 7 iulie a.c., purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei Române, Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră și Agenției Naționale Antidrog vor susține o declarație de presă, în Constanța, având ca temă măsurile luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru siguranța participanților la Festivalul Neversea.


Un moment așteptat de fanii celui mai mare festival de pe o plajă din Europa a sosit. Organizatorii Neversea au dezvăluit programul pe zile și scene pentru toată durata festivalului.

Imagine de la eveniment

"Peste 600 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la festivalul Neversea.  Poliţiştii vor asigura măsurile de ordine pe toate palierele, vorbim aici despre ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică, investigarea criminalităţii economice şi nu numai.


De asemenea, vom avea prezenţi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate care vor acţiona pe linie de combatere şi prevenire în ceea ce priveşte traficul şi consumul de droguri. Totodată, cu sprijinul Poliţiei Române, la eveniment vor participa şi câini special antrenaţi pentru depistarea substanţelor psihoactive", a transmis  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Andreea Iliescu.



 

 
 Inspectoratul pentru situații de urgență a mobilizat peste 100 de pompieri care vor asigura atât gestionarea cazurilor de prim-ajutor, cât și măsurile de apărare împotriva incendiilor pe toată perioada festivalului. 

Pentru monitorizarea, prevenirea și gestionarea eventualelor situații de urgență, în perimetrul zonei de desfășurare a festivalului sunt alocate 2 puncte medicale avansate, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 mașină de stingere cu modul de descarcerare, 2 șenilate, precum și 1 ambarcațiune CBRN care va executa patrule. 

Pompierii paramedici, împreună cu medici și asistenți medicali din cadrul Unității de Primiri Urgențe, vor încadra cele două posturi medicale avansate. Totodată, pentru acordarea asistenței medicale, alte trei puncte de prim-ajutor sunt operaționalizate și încadrate cu personal medical și cu pompieri paramedici. Acestea au capacitatea să acorde asistență medicală de urgență pentru mai multe persoane simultan.



Totodată, premergător și pe timpul evenimentului, specialiștii inspecției de prevenire derulează acțiuni de verificare la operatori economici aflați în proximitatea zonei festivalului, precum și la obiective existente în interiorul zonei de desfășurare a festivalului. Aceste acțiuni au rolul de a identifica eventualele nereguli și de remediere a acestora, astfel încât participanții să fie în siguranță.

Reamintim că în toată perioada sezonului estival, efectivele pompierilor salvatori constănțeni sunt suplimentate cu personal și tehnica de intervenție din alte 23 de județe. Astfel, începând cu data de 30 iunie, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 25 puncte de lucru temporare, respectiv: 11 puncte de stingere a incendiilor; 8 puncte de prim ajutor și 6 puncte de salvare acvatică.

Pentru a ne putea bucura de acest festival devenit tradiție la malul marii, reamintim câteva măsuri preventive pentru siguranța participanților:

❗respectaţi recomandările pe care le primiți din partea organizatorilor și a autorităților;

❗nu vă aventuraţi în mare dacă nu știți să înotați. De la 1 iunie și până în prezent, pompierii militari au executat deja 14 misiuni de căutare-salvare persoane în mediul acvatic. Din păcate, 6 persoane si-au pierdut viața.

❗ nu intrați în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;

❗nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult timp la soare;

❗nu săriţi în mare de pe stabilopozi ori de pe dig;

❗nu lăsaţi minorii nesupravegheaţi, mai ales în apă.

În cazul în care semnalați persoane care au nevoie de ajutor sau situații în care viața este pusă în pericol, anunțați în cel mai scurt timp personalul alocat în zona festivalului și sunați la numărul unic de urgență 112!, transmite purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.  



"Nave operative ale Gărzii de Coastă vor patrula în zona de competenţă pentru asigurarea protecţiei dinspre mare a perimetrului în care este organizat festivalul, iar poliţiştii de frontieră monitorizează, vizual şi cu ajutorul tehnicii din dotare, zona maritimă adiacentă a festivalului, pentru prevenirea eventualelor incursiuni neautorizate ori pentru salvarea de vieţi omeneşti pe mare, dacă situaţia impune. Totodată, în punctele de trecere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale cu operativitate, astfel încât timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, dar totodată efectuează un control de frontieră corespunzător, indiferent dacă vorbim de cetăţeni români, cetăţeni UE ori cetăţeni străini care intră în ţară în această perioadă de timp", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.



A patra ediție Neversea aduce între 7 și 10 iulie în Constanța peste 150 de artiști naționali și internaționali, printre care Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, KSHMR, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Tyga și mulți alții.



Neversea anunță programul pe cele patru zile de festival. Zeci de artiști îi vor încânta pe participanții Neversea 2022. 




JOI, 7 IULIE

Mainstage: Alesso, Danny Avila, KSHMR, Madeon (DJ Set), Partydul Kiss FM & WRS (Special Guest), Tchami, The Motans, Ummet Ozcan
Temple: Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Sublee B2B Cap
The Ark: Arkanian x Azrael Golden x Zannidache, DJ Shiver, L’Entourloop with N’Zeng, Troy Berkley & Blabbermouf, Macanache, Paraziții, Phunk B, Șuie Paparude, YnY Sebi, Zo
Daydreaming: Audiofly, Caleesi & Sarah Kreis, Dizharmonia, El Mundo, Hot Oasis, Julian M, Oliver Koletzki
Oasis: Anna Tur, Claptone, Elchinsoul B2B Kattia, Ferreck Dawn, Mike Kross, Noel Holler B2B Toby Romeo, Nusha, Paul Damixie, Terry Golden

VINERI, 8 IULIE

Mainstage: B Jones, DJ Dark & Mentol, Don Diablo, Nicky Romero, Parov Stelar Live, Quintino, Smiley, ZHU
Temple: Arapu, Priku, Raresh
The Ark: Deliric x Silent Strike with Muse Quartet, El Nino, Grasu XXL, Killa Fonic, Malaa, Marko Glass ft. Bvcovia, Netsky, Rava
Daydreaming: Armen Miran, Bross, Christian Loffler, Djeff, Hernan Cattaneo, Igor Marijuan, Vizan
Oasis: Andre Rizo, Andrew Dum, Cotoraci B2B Kaiser, Dave Andres, John Junior, Kasia, Le Twins, Moonsound, Sllash & Doppe
 
Imagine de la eveniment
SÂMBĂTĂ, 9 IULIE


Mainstage: Alan Walker, Arias, Black Eyed Peas, Brennan Heart, Carla’s Dreams, Manuel Riva, Steve Aoki, W&W
Temple: Amelie Lens, Cezar B2B Praslea, Milo Spykers, Sit
The Ark: AlbertNbN, Azteca, bbno$, Borgore, Connect-R & Johny Romano, Dub FX & Woodnote, Nane, Șatra B.E.N.Z.
Daydreaming: Akos, Angel, Day Dreamers (Marwan, Woodnote, Dub FX), Glauco Di Mambrio, Hraach, Kerala Dust, Marwan, Mira, Persic
Oasis: Adrian Funk, Adrian Șaguna, AlexUnder Base, Andrew Maze, Arias, Bogdan Vix, Maryo, Pascal Junior, Rave Republic, Vali Bărbulescu & Lucian Bărbulescu
Imagine de la eveniment

DUMINICĂ, 10 IULIE

Mainstage: Azteck, Delia, Dimitri Vegas & Like Mike, NERVO with Alexandra Stan (Special Guest), One True Singer (Rareș, Adi & Erika Isac), Timmy Trumpet, Tujamo, Tyga
Temple: Jamie Jones, Mahony, Richy Ahmed
The Ark: Culese din Cartier, Dirtyphonics, DJ Wicked, Ian, Krewella, Oscar
Daydreaming: HVOB Live (clubset), Lee Burridge, Matthew Dekay, Pan Live, Pandhora Live, Refrakt, Sebastian Leger
Oasis: AlbWho, Alex Kennon, Chris Hype, DJ Andi, Hiddn, Korolova, Maya, Rosario Internullo, Sasha Lopez
               

Biletele de o zi și abonamentele pentru cele 4 zile și 4 nopți de distracție la mare sunt disponibile neversea.com. Festivalul Neversea are loc între 7 și 10 iulie în Constanța.


Imagine de la eveniment

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 399

UNTOLD Universe caută designeri talentați pentru Fashion Village UNTOLD și Neversea

28 Mar 2024 590

Erika Isac vine la Massif, pe 17 martie, pe scena GOAT unde se va auzi și viralul manifest “Macarena”

08 Mar 2024 697

Neversea, nominalizat la cea mai importantă categorie, „Best Major Festival” în cadrul European Festival Awards

10 Nov 2023 753

MASSIF 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie

01 Nov 2023 877

Vești bune pentru fanii Neversea! Organizatorii au anunțat perioada în care va avea loc festivalul de la Constanța în 2024 (VIDEO)

21 Sep 2023 1015

Beach Wrestling World Series Constanța 2023 Finală mondială între două luptătoare de la CSM Constanța! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 1139

CSM Constanța, pe podium la Beach Wrestling World Championships U-17 (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1292

Constanța Medalii pentru România la Campionatul Mondial de lupte pe plajă (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1230

Lupte pe plajă La Constanța, a început Campionatul Mondial 2023. „Lupte strânse și adrenalină pe nisip“ (GALERIE FOTO)

08 Sep 2023 1283

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1132

Primele abonamente de festival pentru festivalul Neversea 2024, puse în vânzare

19 Jul 2023 1145

Festivalul Neversea, desfășurat în condiții de securitate maximă! Și echipajele Poliției Locale au fost prezente (FOTO)

11 Jul 2023 924

Festivalul Neversea s-a încheiat fără incidente grave! Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea (VIDEO)

10 Jul 2023 1248

Festivalul Neversea a celebrat organizarea celei de-a cincea ediții! J Balvin -„Aici mă simt ca acasă, am sentimentul că sunt român și aș putea să locuiesc aici“

10 Jul 2023 1064