LIVE Membrii SANITAS Constanța protestează! Iată ce revendică aceștia

  • În aceste momente, deși vremea nu este una tocmai prietenoasă, Membrii SANITAS Constanța desfășoară o acțiune de protest, imagini puteți vedea în secțiunile Video și Galeria foto ale materialului.
Iată ce revendică aceștia:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată.
3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.



Sindicaliștii din Sănătate sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor în acest an, acuzând Guvernul de încălcarea legii.

Am lucrat două săptămâni cu două săptămâni, izolați în centre, și ne-au promis un stimulent și nu ni l-au dat nici în ziua de astăzi. De la 1 ianuarie ne-au înghețat bonurile. Sporurile le avem deasemenea înghețate. Nu este normal!, a precizat una dintre participantele la protest.

La fața locului, se află și organele de ordine, pentru asigura liniște și ordinea publică.

Salariații din SĂNĂTATE, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, UNITĂȚILE DE ASISTENȚĂ MEDICO-SOCIALĂ, SERVICIILE DE AMBULANȚĂ, MEDICINA ȘCOLARĂ, protestează  DECENT, fără întreruperea activității, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienții, așteptându-se ca autoritățile române să îi trateze cu aceeași DECENȚĂ și, măcar în al doisprezecelea ceas, să înțeleagă că TREBUIE SĂ RESPECTE LEGEA, respectându-le toate drepturile: cele de natură salarială, cele de protecție la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacității de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariați din același tip de unități și cu același tip de activitate!”, a transmis SANITAS Constanța.