LIVE Ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent la Constanța

  • În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.
  • În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
În acest moment, ministrul mediului susține o declarație de presă.

La eveniment sunt prezenți ministrul Silviu Coșa, Mihai Lupu, Vergil Chițac. 

Ministrul Tánczos Barna, despre programul RABLA

Cronologia Programului Rabla pentru Electrocasnice:

Etapa I: Mașini de spălat rufe/vase și categoria frigidere- 21.05.2021 ora 10:00-03.06.2021 ora 23:59;
Etapa II: Televizoare, laptopuri și tablete- 04.06.2021 ora 10:00- 17.06.2021 ora 23:59
Etapa III: Aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare- 18.06.2021 ora 10:00-01.07.2021 ora 23:59.
 

 Am avut câteva discuții punctuale în cursului acestei dimineți cu deconcentratele din județ. Am discutat cu conducerea Gărzii de Mediu despre activitățile din Portul Constanța.

Este nevoie de mai multa atenție pe tot ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor pe tot județul Constanța.

Dincolo de problema containerelor din port, avem nevoie de un oraș curat. Pe această cale trebuie sa fie efectuate mai multe controale.Am cerut ca Agenția de Mediu să sprijine pe cei ce solicită accize. Vis de împădurire, am stabilit că cei din Direcția Silvică, vor evalua terenurile degradate din județul Constanța., a spus ministrul.

Discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare

 Am avut discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare. E o ocazie unică, un nou început pentru tot ce inseamnă amenajarea plajei, trebuie să reușim să deschidem o nouă etapă.


După intabularea plajelor, ministerul și ABADL vor lansa un concurs pentru amenajarea plajelor, va fi nevoie de un PUZ, va fi o altă abordare, in ceea ce privește facilitatea plajelor, infrastructura. Administrarea plajei se face de către constructor, până la recepție, trebuie sa fie curățenie pe plajă, să asiguram serviciul de salvamari și să fie o preocupare permanentă pentru curățenia plajei în această perioadă. , a mai adăugat ministrul mediului.

În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.

Demnitarul a discurat cu locali reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu Constanța, Apele Romane Dobrogea-Litoral, Romsilva - Directia Silvica Constanța și Administratia Nationala de Meteorologie RA, despre problemele de mediu din județul Constanța.

Alături de ministrul Barna Tánczos, la întâlnire au participat comisarul general al GNM, Octavian Berceanu, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa.

În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
Prima parte a discuției s-a concentrat pe situația actuală a noilor sectoare de plaje construite prin programul de combatere a eroziunii costiere - Faza II. Ministrul a dorit să se asigure că toate plajele nou-construite sunt pregătite să îi primească pe turiști.

La discuție au participat colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral, antreprenorii generali ai proiectului și reprezentanții autorităților locale.

În partea a doua, specialiștii #ABADL au prezentat viziunea asupra gestionării sectoarelor de plajă din sudul României pe următorii 10 ani.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului a făcut anunțul Dispar de pe piață bețișoarele de urechi, paiele, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic

25 Aug 2021 618

Miniștrii Lucian Bode și Barna Tanczos, întâlnire pe tema transporturilor ilegale de deșeuri

17 Aug 2021 612

Interviu online cu șeful SPCIV Constanța Taxe mai mari pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Cât de vechi este parcul auto din Constanța și câteva sfaturi pentru viitori șoferi

07 Aug 2021 8139

Ministerul Mediului, apelor și pădurilor a aprobat recoltarea a patru urși bruni. Cine face capturarea acestora

24 Jun 2021 788

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, laudă activitatea procurorului constănțean Teodor Niță - “Avem eficienţă în port şi în controalele pe care le desfăşurăm“

06 Jun 2021 1659

Ministrul Mediului Tanczos Barna, prezent la inaugurarea proiectului de lărgire a plajelor din zona Eforie (video)

04 Jun 2021 1366

Ministrul Mediului Tanczos Barna, prezent vineri la inaugurarea proiectului de lărgire a plajelor

03 Jun 2021 877

LIVE. România, o groapă de gunoi Se deschid ultimele containere în Portul Constanța Sud Agigea

14 May 2021 1496

Îngrijorare. Deputatul Bogdan Bola “Angajații din cadrul ABADL nu vor reuși să igienizeze plajele extinse. Este nevoie de forță de muncă și de utilaje suplimentare”

31 Mar 2021 3003

Ministerul Justiţiei Punem în dezbatere publică un proiect de lege aşteptat şi necesar mediului de afaceri

20 Mar 2021 1409

Schimbari la Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu

11 Mar 2021 1302

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

19 Feb 2021 655

Ex-ministrul Educației, Mircea Miclea „Este un moment foarte bun pentru evaluarea prestației didactice de către elevi și părinți”

19 Feb 2021 3477

De la ora 15, conferința LIVE „Examenul de absolvire a pandemiei” aduce împreună trei miniștri ai Educației Sorin Cîmpeanu și ex-miniștrii Mihai Miclea, Mihnea Costoiu, la aceeași „masă”

18 Feb 2021 854

Ministrul Cercetării „România are o navă de cercetări marine, Mare Nigrum, o fostă navă de pescuit căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul“

14 Feb 2021 1613