LIVE Ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent la Constanța

  • În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.
  • În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
În acest moment, ministrul mediului susține o declarație de presă.

La eveniment sunt prezenți ministrul Silviu Coșa, Mihai Lupu, Vergil Chițac. 

Ministrul Tánczos Barna, despre programul RABLA

Cronologia Programului Rabla pentru Electrocasnice:

Etapa I: Mașini de spălat rufe/vase și categoria frigidere- 21.05.2021 ora 10:00-03.06.2021 ora 23:59;
Etapa II: Televizoare, laptopuri și tablete- 04.06.2021 ora 10:00- 17.06.2021 ora 23:59
Etapa III: Aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare- 18.06.2021 ora 10:00-01.07.2021 ora 23:59.
 

 Am avut câteva discuții punctuale în cursului acestei dimineți cu deconcentratele din județ. Am discutat cu conducerea Gărzii de Mediu despre activitățile din Portul Constanța.

Este nevoie de mai multa atenție pe tot ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor pe tot județul Constanța.

Dincolo de problema containerelor din port, avem nevoie de un oraș curat. Pe această cale trebuie sa fie efectuate mai multe controale.



Am cerut ca Agenția de Mediu să sprijine pe cei ce solicită accize. Vis de împădurire, am stabilit că cei din Direcția Silvică, vor evalua terenurile degradate din județul Constanța., a spus ministrul.

Discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare

 Am avut discuții cu ABADL, legate de procesul de înnisipare. E o ocazie unică, un nou început pentru tot ce inseamnă amenajarea plajei, trebuie să reușim să deschidem o nouă etapă.


După intabularea plajelor, ministerul și ABADL vor lansa un concurs pentru amenajarea plajelor, va fi nevoie de un PUZ, va fi o altă abordare, in ceea ce privește facilitatea plajelor, infrastructura. Administrarea plajei se face de către constructor, până la recepție, trebuie sa fie curățenie pe plajă, să asiguram serviciul de salvamari și să fie o preocupare permanentă pentru curățenia plajei în această perioadă. , a mai adăugat ministrul mediului.

În cadrul vizitei în teritoriu realizată în județul Constanța, ministrul Tánczos Barna a convocat, în această dimineață, o întâlnire de lucru cu instituțiile subordonate ale MMAP din județ.

Demnitarul a discurat cu locali reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu Constanța, Apele Romane Dobrogea-Litoral, Romsilva - Directia Silvica Constanța și Administratia Nationala de Meteorologie RA, despre problemele de mediu din județul Constanța.

Alături de ministrul Barna Tánczos, la întâlnire au participat comisarul general al GNM, Octavian Berceanu, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa.

În continuarea vizitei de lucru în Constanța, ministrul Tánczos Barna a avut o discuție referitoare la situația plajelor din județ.
Prima parte a discuției s-a concentrat pe situația actuală a noilor sectoare de plaje construite prin programul de combatere a eroziunii costiere - Faza II. Ministrul a dorit să se asigure că toate plajele nou-construite sunt pregătite să îi primească pe turiști.

La discuție au participat colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral, antreprenorii generali ai proiectului și reprezentanții autorităților locale.

În partea a doua, specialiștii #ABADL au prezentat viziunea asupra gestionării sectoarelor de plajă din sudul României pe următorii 10 ani.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

28 Feb 2024 607

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 645

Nicolae Bucovală, operator de turism „Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)

21 Feb 2024 733

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 909

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine la Constanța

20 Feb 2024 692

În prim-plan, investițiile în centralele eoliene offshore și în hidrogen România a semnat, alături de Bulgaria și Grecia, o declarație comună pentru proiecte energetice regionale

19 Jan 2024 471

Ministrul Mediului „Lansăm în consultare un program de finanţare care îşi propune să înlocuiască sobele vechi“ (video)

17 Jan 2024 670

Mircea Fechet, anunț de ultim moment despre noul Cod Silvic

12 Dec 2023 708

Ministrul Mediului anunță lansarea sistemului de garanție-returnare. Iată cum funcționează (VIDEO)

29 Nov 2023 775

Ministrul Mediului Peste nouă milioane de puieţi de arbori ar urma să fie plantaţi în zonele urbane

27 Sep 2023 745

Şcoala de Vară a tineretului social-democrat se desfășoară la Costinești (VIDEO)

15 Sep 2023 1318

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a Canadei

06 Sep 2023 804

Ministrul Mediului Dialog între Academia Română și Guvern pentru conservarea urşilor bruni şi asigurarea protecţiei oamenilor

04 Sep 2023 780

„Am solicitat corpului de control să efectueze o analiză“ Ministrul Mediului, despre scurgerea de informaţii din programul „Casa Verde Fotovoltaice“

24 Aug 2023 765

Ministrul Apărării Naționale, în vizită la Chișinău - ,,Republica Moldova este aproape de sufletul nostru!” (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 653