LIVE Primarul Vergil Chițac, conferință de presă cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august. „Din ce văd eu, agenții economici sunt pregătiți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

 Vergil Chițac și Ionuț Rusu Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, susține azi, 12 august, o conferință de presă organizată cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august, zi cu dublă semnificație pentru români: Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române.


Evenimentul are loc pe plaja H2O din stațiunea Mamaia.


 

"Am mers pe jos jumătate din Mamaia. Au fost cu mine reprezentanții Primăriei, Poliția locală și operatorii economici. Avem un weekend prelungit. Ne așteptăm să fie gradul de încărcare a hotelurilor să fie de 90 la sută. Ne așteptăm la 30.000 turiști în Mamaia., spune Chițac în debutul conferinței de presă. 

"Din ce văd eu, agenții economici sunt pregătiți. Astea sunt chestiuni pe care le vom analiza împreună. Plaja. Anul trecut, pe vremea aceasta existau discuții că turiștii nu vin din cauza lățimii plajei. Lățirea plajei este cel mai mare proiect făcut la noi. Este un proiect pentru stoparea eroziunii plajei", mai spune primarul de la malul mării. "Deja, în unele zone, eroziunea a fost mai accentuată. Sistemul este unul fizic care lucrează în timp. Pe măsură ce trece timpul, creșterea adâncimii va fi mult mai lină. Sectoarele astea fiind închiriate, operatorii trebuie că împreună cu Apele Române să facă în așa manieră să devină o atracție și pentru turiști.", mai spune Chițac. "Aș vrea să vorbesc puțin și de stațiunea Mamaia. Stațiunea Mamaia, istoric vorbind, de după ce Dobrogea a revenit la români, ușor ușor s-a înfiripat. De la Cazinou s-au făcut niște investiții. Pe vremea comunismului, niște arhitecți au decis remodelarea statiunii. Au fost organizați, disciplinați. A existat un concept de Business. A doua fază a stațiunii a fost una controlată, educată. Ce s-a întâmplat după 1990 este o evoluție după ureche. Unii au crezut că au talent. Și-au imaginat niste PUZ-uri. Asta este stațiunea Mamaia. Vrem să facem ceva științific.

Avem în plan un PUZ al stațiunii Mamaia. Avem în evaluare proiecte. Împreună cu ABADL și Ministrul Mediului, avem în discuție PUZ-ul plajei extinse a Mamaiei. Sunt lucrări fundamentale de care ține viitorul stațiunii.", mai adaugă primarul Constanței. 

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac

 


"Suntem în procedura cu transparență decizională cu privire la statutul OMD unde ne aflăm toți. Primarie, restaurante, hoteluri. Ne-am înțeles asupra statutului. Numai putem avea o abordare improvizată. Trebuie să fie una strategică.", spune Chițac. 


 Chițac spune că trebuie să existe o strategie de dezvoltare a stațiunii cu planuri anuale. Acesta anunță organizarea a trei competiții sportive în septembrie pentru a atrage turiști.  Este vorba de beach wrestling, șah și baschet.

În continuarea evenimentului, a luat cuvântul Ionuț Rusu. 


"Rolul OMD este unul de mediator, printre altele. Acest OMD trebuie să includă și orașul Constanța. Este inclusă și strategia de dezvoltare a stațiunii și orașului. Unul din obiectivele principale este de prelungirea sezonului estival. Și din acest motiv, pe masa noastră sunt competițiile sportive pe care să le aducem din aprilie în octombrie. Să avem evenimente corporate care aduc un număr mare de participanți"

"De Ziua Marinei avem Kimaro, Jazzup, Madrigal, avem teatru, avem Caravana filmelor TIFF, Festivalul creștin de pictură, Miss and Mister România la Cazino, etc", mai completează Ionuț Rusu. 

La eveniment este prezentă și Corina Martin, preşedintele de onoare al Resto Constanţa. 

Corina Martin, preşedintele de onoare al Resto Constanţa

Întrebat de cotidianul ZIUA de Constanța despre se întâmplă cu plajele din municipiu (Faleza Nord-Modern) Chițac ne îndeamnă să ne adresăm de acum încolo întrebările către OMD. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Chițac și desființarea lucrărilor la ANL-uri! S-a judecat dosarul. Când se ia decizia

23 Sep 2022 625

Primăria Constanța acordă tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți din familii vulnerabile sau din rândul refugiaților. Cum pot fi obținute? (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 484

Cu recurs Polițiștii locali din Constanța l-au dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii explică de ce au pierdut polițiștii, în primă instanță (MOTIVARE)

19 Sep 2022 3656

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 1408

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1459

Dosar important la Judecătoria Constanța! Vergil Chițac, în proces cu Poliția! Ce s-a întâmplat în instanță. Declarația primarului

15 Sep 2022 1065

Proiectele de hotărâre de Consiliu Local privind viitorul stadion al Constanței, adoptate (DOCUMENTE)

14 Sep 2022 1479

LIVE VIDEO-TEXT Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. S-a votat predarea autobuzelor electrice către CT BUS! Urmează să intre pe trasee

14 Sep 2022 813

Consiliul Local Constanţa votează în şedinţă extraordinară predarea autobuzelor electrice către CT BUS! Ulterior aceasta vor intra pe trasee

12 Sep 2022 639

Sondaj de opinie Constănțenii au răspuns - cine ar trebui să plătească iluminatul festiv din oraș!

12 Sep 2022 822

Undeva, pe site-ul primăriei Constanța stă pitită agenda publică 2022 a edilului Vergil Chițac!

12 Sep 2022 1199

Magistrații îl obligă pe Vergil Chițac să elibereze viza anuală a autorizației de funcționare pentru Casa Bueno din Satul de Vacanță

09 Sep 2022 1280

A sunat primul clopoțel la Constanța! Vergil Chițac, alături de elevii, părinții și profesorii de la Școala Gimnazială nr.17 „Ion Minulescu”

05 Sep 2022 1814

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1372

Vergil Chițac - „Mă bazez pe sprijinul Guvernului României pentru plata subvenției la gigacalorie în această iarnă”

31 Aug 2022 923