LIVE Raed Arafat, Lucian Bode și șeful ISU Dobrogea, despre explozia de la Rompetrol Midia Năvodari

  • În aceste momente, Raed Arafat, Lucian Bode și Șeful ISU Dobrogea, prefectul Silviu Coșa susțin declarații de presă despre explozia de la Rompetrol Midia Năvodari.
  • La eveniment este prezent și fostul prefect George Niculescu, actual secretar în Ministerul Energiei.

Avem undeva la 50 de pompieri care acționează la răcirea instalației de transport, al gazului și pentru lichidarea incendiului. Din păcate , este o intervenție destul de dificilă. Colegii mei se luptă cu flăcările și depun toate eforturile. , a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

Se ia în calcul ca persoana transferată la București, la Floreasca, să fie transportată în străinătate. Totodată, o altă victimă urmează să fie transferată, de la Constanța, la București.

Turiștii de pe litoral nu au fost, nicio clipă, în pericol. Și nu au de ce să se teamă. Instalațiile vor fi puse în funcțiune când nu va mai fi niciun pericol, a mai precizat  Bode.

Deocamdată, nu știm de la ce a pornit incendiul, a declarat  inspectorul general IGSU, Dan Paul Iamandi.

Colonelul șef ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei a transmis că au fost concentrate și șapte echipaje SMURD

Au fost concentrate 16 autospeciale cu apă și spumă, aparținând ISU Dobrogea, și 4 inspectorate limitrofe, patru autsopecială, serviciul privat. Au fost concentrate și șapte echipaje SMURD, dar și echipaje din cadrul SAJ. Au fost peste 110 pompieri și paramedici, a transmis colonelul șef ISU Dobrogea.

Oficial de la ISU Dobrogea

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112,  un incendiu  la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat  de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.


Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor ,  dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare - salvare în cazul unei  persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5  
Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere,  1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă,   5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta si un elicopter SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.

La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor. Raed Arafat, Lucian Bode și Șeful ISU Dobrogea, despre explozia de la Rompetrol Midia Năvodari.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Un an de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum a avut loc tragedia

02 Jul 2022 912

Fiica uneia dintre victimele din explozia de la Rafinăria Petromidia a dat în judecată compania! Când începe procesul

19 Mar 2022 2644

Garda de Mediu Constanța, despre explozia de la Rompetrol Midia Năvodari

02 Jul 2021 1656

Raport final al autorităților după explozia de la Rompetrol Midia Năvodari. Cinci persoane rănite și una decedată

02 Jul 2021 3443

Explozia de la Petromidia Năvodari surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă (video)

02 Jul 2021 20844

Exclusiv Calitatea aerului în Năvodari, după explozia de la Midia! S-au modificat indicii!

02 Jul 2021 1925

Femeia rănită în explozia de la Năvodari, transportată la un spital din București. În ce stare este victima

24 Mar 2018 2253

Imagini de la eveniment Explozie teribilă la Năvodari. Două victime. S-a prăbușit un perete al casei. Imobilul este de nefolosit (galerie foto+ video)

24 Mar 2018 6609

Revista presei locale

13 Dec 2017 1581

Revista presei locale

24 Aug 2016 2119

UPDATE 11. Explozie la Petromidia Năvodari. Mai multe persoane cu arsuri (galerie foto+video)

22 Aug 2016 23937

A explodat o butelie Bărbat din Năvodari, transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti

19 Jun 2015 2591

A fost solicitat elicopterul SMURD Bărbatul din Năvodari, rănit de explozia unei butelii, transportat la București (galerie foto)

18 Jun 2015 2150

Revista presei locale

30 May 2015 1974

Litoral Tv Explozie de culori

06 Nov 2014 1616