LIVE. România, o groapă de gunoi Se deschid ultimele containere în Portul Constanța Sud Agigea

  • La evenimentul de deschidere al ultimelor containere în Portul Constanța Sud Agigea, participă șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, Steluța Popescu, comisar șef la Garda de mediu Constanța,  dar și procurorul Teodor Niță, care se ocupă de caz.
Astăzi, 14 mai are loc deschiderea ultimelor containere în Portul Constanța Sud Agigea.


La eveniment participă șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, Steluța Popescu, comisar șef la Garda de mediu Constanța,  dar și procurorul Teodor Niță, care se ocupă de caz.

Potrivit autorităților, este așteptat la eveniment și ministrul mediului, Tanczos Barna.


Încă patru tiruri încărcate cu șpan au fost oprite acum la PTF Vama Veche de către polițiștii de frontieră, alături de comisarii Gărzii de Mediu.

În jurul orei 11.00, alte două tiruri au fost oprite la PTF Vama Veche de către polițiștii de frontieră.

”Suntem în plină reorganizare. Am mai adus aproximativ 100 de posturi la Garda Națională de Mediu. În județul Constanța, avem deja un birou aici, undeva la trei echipe care să funcționeze cu titlul de permanență în port, pentru că avem un birou aici, nu vorbim de cele de uscat care își fac treaba în județ. Județele în care s-au descoperit cele mai multe gunoaie sunt cele cu infrastructură rutieră bună pentru că acest aspect este foarte important pentru cel care generează sau importă astfel de deșeuri este să le transporte foarte rapid și să scape de ele, nu să rămână blocat în drum de țară. Norocul nostru este că nu prea avem astfel de drumuri și nu trebuie să căutăm prea mult”, a precizat Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

Aproximativ 100 de tone are încărcătură tirurilor. Acestea trebuiau să ajungă la o societate comercială din Călărași.

În cursul zilei de 13 mai, alte 15 containere cu deșeuri au fost deschise de către reprezentanții Gărzii de Coastă, a Gărzii de Mediu Constanța, cât și FRONTEX.

90 de containere au fost depistate în Portul Constanța Sud Agigea de către vameși și autoritățile menționate anterior, care transporta deșeuri periculoase. Primele cinci containere au ajuns în urmă cu câteva săptămâni, la comanda unei societăți din Prahova. Acestea au venit din Germania, iar conform surselor noastre, societatea exportatoare are sediul social în Belgia. Conform anexei 7, cea care prezintă conținutul unui transport și greutatea acestuia, ar fi trebuit să fie produse reciclabile, verzi, selectate – plastic și cauciuc. Din nefericire, controlul a demonstrate că în acele containere se afla tocătură de materiale electronice și electrice. După primele cinci containere, alte transporturi au sosit în Portul din Constanța, numărul total fiind de 90 de containere pline ochi de gunoaie.


Din păcate, în cursul zilei de 13 mai, cotidianul ZIUA de Constanța a fost prezent la deschiderea a 15 containere, unde în interior se aflau condensatori, ulei de motor, detectoare de fum distruse în incendii (acestea emit radiații conform specialiștilor prezenți la fața locului), baterii, componente IT distruse, etc. Toate aceste componente sunt un real pericol pentru natură pentru că nu pot reciclate și au un grad ridicat de poluare.

Citește și: De ce este România groapa de gunoi a lumii? Ce costuri implică depozitarea deșeurilor pe teritoriul nostru

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

17 Apr 2024 550

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 453

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 600

În municipiul Constanța Gunoiul aruncat la întâmplare se lasă cu sancțiuni

08 Apr 2024 444

Primăria Mangalia pune la bătaie 2.4 milioane de lei pentru gestiunea deșeurilor municipale

03 Apr 2024 425

Știri Constanța O firmă de colectare a deșeurilor din Lumina s-a ales cu amendă usturătoare de la Garda de Mediu! (FOTO)

02 Apr 2024 652

Știri Constanța Anunț important pentru constănțenii care locuiesc în cartierul Faleză Nord!

02 Apr 2024 549

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

31 Mar 2024 880

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 563

Primăria Murfatlar pune la bătaie aproape 585.000 de euro pentru lucrările la noul centru de colectare deșeuri prin aport voluntar din oraș (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1198

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 392

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 637

Platforme de colectare a deșeurilor, vandalizate la Constanța (FOTO)

21 Mar 2024 512

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

13 Mar 2024 567

Tracon SRL a câștigat contractul de salubrizare în orașul Cernavodă. Vezi detaliile contractului (DOCUMENT)

11 Mar 2024 688