LIVE-TEXT Conferință națională despre securitate și fake news, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Conferința Universitatea OvidiusFacultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 5 mai 2022, conferința națională „Securitate și fake news – Fake news și dezinformare: Aspecte relative la efectele juridice ale luptei împotriva manipulării informaționale”.

La eveniment participă rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica, Președintele Curții de Apel Constanța, judecătorul Alina Gabriela Jurubiță, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, magistratul Gigi Valentin Ștefan, Subprefectul Județului Constanța, Ali Șenol, Vice-Primarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, adjunctul inspectorului șef al IPJ Constanța, comisar șef Mircea Vizitiu.

 „Această conferință este primul eveniment dintr-o serie de manifestări științifice prin care Facultatea de Drept și Științe Administrative marchează 30 de ani de învățământ juridic universitar ovidian și suntem onorați de participarea unor personalități marcante ale vieții academice și juridice din România, alături de care vom analiza fenomenul fake news și influențele acestuia asupra mediului economic, social și politic”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica.


Conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, temele de discuție vor include necesitatea reglementării știrilor false prin limitarea exercițiului unor drepturi fundamentale din perspectiva Constituției României, dar și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, aspecte juridico-penale ale fenomenului de fake-news, dezinformarea în contextul războiului cibernetic, propagandei teroriste sau în context pandemic, efectul fake news asupra operațiilor informaționale ca instrument de politică externă – cazul Federației Ruse și contribuția fiecărui membru al comunității la dezvoltarea sau combaterea fenomenului.

UPDATE: ora 9.25

„Ne uităm în jurul nostru și vedem , pe lângă nebunia de zi cu zi, că nici situația geografică nici gea geopolitică nu ne avantajează . Noi am fost învățați că suntem într-un loc binecuvântat și plăcut Celui de Sus, dar momentan nu prea ne convine poziția în care ne găsim, cel puțin din punct de vedere geografic . este o manifestare care nu întâmplător se suprapune cu cee ace este în jurul nostru“ - a precizat rectorul Universității Ovidius Constanța, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

UPDATE: ora 09.35

„Ca și judecător și președinte al Curții de Apel Constanța pot spun ecă ne confruntăm cu efectele acestei manipulări și dezinformări, dar nu aș pune neaparat pe seama presei. Presa, așa cum –a zis CEDo, rămâne câinele de pază al democrației. Aș pune mai degrabă pe seama acestor noi personalități care se remarcă în spațiul online, care ăîși spun influenceri și care știu de toate. Dacă înainte toți oamenii se pricepeau la fotbal și politică, se pare că astăzi ne pricepem la orice. Am observant că toată lumea se pricepe la juridic și la cine ar trecui să fie judecător la CCR și cum trebuie să dea hotărârea, după cum toată lumea se procepe la ce este SIIJ-ul și dacă trebuie să ancheteze judecătorii și în ce limite“ - a declarat președintele Curții de Apel Constanța, judecătorul Alina Gabriela Jurubiță.

  UPDATE: ora 9.45

„În primul rând vă felicit pentru organizarea acestor evenimente care marchează aniversarea a 30 de ani de învățământ juridic universitar ovidian. Fiind unul dintre partenerii instituționali a acestor evenimente științifice organizate de Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius Constanța, constat cu plăcere consistența evenimentelor academice ce se vor desfășura în luna mai în această prestigioasă instituție de învățământ. Primăria Municipiului Constanța a primit cu mare bucurie propunerea conducerii Facultării de Drept de a fi parteneri în organizarea acestor conferințe sce se vor desfășura în luna mai  deoarece UOC prin intermediul Facultății de Drept reprezintă unul dintre principalii furnizori de resurse umane din administrația publică locală. Constat faptul că, mulți funcționari publici, cu pregătire profesională remarcabilă, sunt absolvenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius Constanța“ - a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu. 



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 493

În unele publicații din România a apărut știrea falsă că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit!

04 Apr 2024 805

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 795

Info Sud-est Despre fake news cu Marian Voicu, jurnaliștii Veridica și istoricul Daniel Citirigă, la Universitatea „Ovidius”. 63% din oameni spun că știrile false le afectează deciziile financiare (studiu)

09 Nov 2023 840

Știri Constanța Conferința „Fake News – Fake Reality. Reziliență socială prin gândire critică”, la Universitatea Ovidius din Constanța

07 Nov 2023 973

Atenție la știrile false despre Poșta Română! Coletele nerevendicate nu sunt vândute pe Facebook

11 Oct 2023 1117

IGSU atenționează cetățenii cu privire la distribuirea masivă a unui Fake News

28 May 2023 998

MApN anunță un fake news! Vizată o posibilă bază militară în Delta Dunării

04 Mar 2023 1251

Atenție! MApN atenționează asupa unui nou fake news! Despre ce este vorba

28 Feb 2023 1340

Mobilitate Erasmus la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

13 Oct 2022 1866

Andrei Baciu „Certificatele digitale Covid se pot genera din platformă oricând, nefiind condiționate de oră sau zi“

29 Jul 2022 1635

Primarul localității Valu lui Traian avertizează! Nu există cartiere rezidențiale în dezvoltare. „Nu vă lăsați păcăliți!”

28 Jul 2022 1810

Anunț Primăria Valu lui Traian Atenție, când cumpărați un teren informați-vă mai întăi la Primărie!

27 Jul 2022 1098

Comunicat de presă Primăria Valu lui Traian Atenție, când cumpărați un teren informați-vă mai întai la Primărie!

27 Jul 2022 1018

Doza de artă „Lumea calcă pe cărți , pe cultură. Toți ridică mâna spre arme”

08 May 2022 2956