LIVE TEXT. Constanța Rezultatele misiunilor forțelor de ordine, după minivacanța de Rusalii de pe litoral (VIDEO)

Ședință, foto: ZIUA de Constanța

Luni, 13 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ce acționează pe raza județului Constanța susțin declarații de presă, în care vor prezenta principalele rezultate obținute în minivacanța prilejuită de sărbătorile de Rusalii.
 

În cadrul ședinței va participa și subprefectul județului Constanța, Șenol Ali.

 

Ali Senol, subprefect - „Vă mulțumesc că în această zi de sărbătoare participați la sinteza minivacanței de Rusalii. Vă mulțumesc pentru profesionalismul de care dați dovadă în teren. Din fericire, nu am avut evenimente notabile pe litoralul nostru"

„Ne putem lăuda că avem un litoral sigur și se datorează dumneavoastră. Efectivele de profesioniști cu care acționăm în teren o să vă rog să le comunicați dumneavoastră pe rând"





foto: ZIUA de Constanța

Chestorul de poliție Adrian Glugă, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ia cuvântul.
 

„Așa cum ați constatat, în perioada 10 - 13 iunie, IPJ Constanța a derulat activități suplimentare pentru siguranța din județul Constanța. Peste 300 de polițiști au acționa zilnic. De departe, cea mai importantă activitate a fost acțiunea polițiștilor alături de colegii de la Rutieră pe linia combaterii consumului de alcool și droguri la volan.

Din punct de vedere cantitativ, peste 3.300 de conducători auto au fost 89 sancțiuni - 40 sub influența băuturilor alcoolice, sub, 0.80, au fost retrase 40 certificate înmatriculare.



Au fost numeroase infracțiuni 57 - 34 - sub influența substanțelor psihoactive, 9 - conducere sub influența de băuturi, 2 - refuz de recoltare a probleor, 4 - deținere droguri risc"

„Concluzia e că nu am înregistrat evenimente grave. Mai avem jumătate de zi. Sperăm că vom fi sub aceiași notă. Le urăm drum bun și fară evenimente"


Colonelul Cristian Mihail Amarandei, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea ia cuvântul.

„La nivelul județului Constanța au fost mobilizați 200 de pompieri, pregătiți să intervină zilnic. Au fost activate 4 puncte temporare de stingere - Agigea, Vama Veche, Valea Dacilor și Valu lui Traian. 182 apeluri urgente, 142 pentru acordare prim ajutor, 11 accidente rutiere și 9 pentru stingere incendiu.



De asmenea, au intervenit, la cele 11 accidente, din păcate 1 deces, iar în celelalte cazuri au fost răniți 9 oameni. Majoritatea au fost transportați la SCJU"

„Au fost identificate două clădiri fără aviz de securitate la incediu. Au fost amenzi de 16.500 lei. Printre deficiențe: instalații electrice necorespunzătoare și hote necurățate"


Locotenent-colonel Leontin Rădulescu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța:
 

„Jandarmii au avut in vedere desfășurarea in regim de siguranța a evenimentelor. Doua manifestări au fost anulate din cauza codului galben. O atenție deosebită le-a fost acordata manifestărilor religioase. 120 jandarmi au acționat zilnic in vederea pazei obiectivelor. 38 sancțiuni aplicate, in valoare de 9.500 lei"


Colonelul Constantin Dima, comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța: 
 

„193 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanta au intervenit în municipiul Constanța, Costinești, Vama Veche și Mamaia. Jandarmii au participat și la acțiuni în Corbu și Vadu, pe raza ARBDD. Au fost constatate 2 fapte de natură penală cu 3 autori la Legea 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Jandarmii au mai aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.200 lei"


Comisarul șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, director al Gărzii de Coastă: 
 

„37.000 de persoane au tranzitat, în această perioadă, punctele de trecere a frontierei. Cele mai circulate au fost pe granița cu Bulgaria. 17.000 de persoane au ieșit din țară, iar 12.000 au intra. Două infracțiuni au fost constatate și nu au fost semnalate evenimente deosebite"

În secțiunea „Documente” a materialului puteți consulta bilanțurile integrale ale ISU Constanța și IPJ Constanța. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 277

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 693

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 406

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 475

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 377

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3406

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 663

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 431

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 505

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 649

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3007

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 620

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 465

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 631

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 589