LIVE TEXT Darko Peric, prezent la Constanța în cadrul Sunscreen Festival (GALERIE FOTO+VIDEO)

SunscreenSâmbătă, 10 septembrie, unul dintre cel mai cunoscut actor internațional, pe care îl regăsim în seriale care au marcat deceniul, se află la Constanța, în cadrul festivalului Sunscreen, ce se desfășoară în perioada 8-11 septembrie. Este vorba de actorul Darko Peric, care susține o conferință de presă "altfel" la Restaurant Reyna.

Invitatul special al evenimentului este actorul de origine sârbă Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol La Casa de Papel (Netflix), unde l-a jucat pe Helsinki.

Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului Patria (r. Alejandro Lobo, 2017), inspirat din fapte reale, unde îl joacă pe Ioan Clămparu, un proxenet român căutat internațional.

Darko Perić și-a început cariera în 2010, când a fost distribuit în serialul spaniol Crematorio produs de Canal+.

În 2015 a jucat în filmul A Perfect Day, alături de Benicio del Toro și Tim Robbins.

UPDATE

Alina Vasiliu de la Teatrul de Stat Constanța moderează discuția. 

"Vorbiți foarte bine română" - i-a spus Alina Vasiliu lui Darko Perić. 

"Nu foarte bine, dar puțin pe acolo", a spus Darko Perić care a menționat că este pentru prima dată la Constanța. 

"Este prima oară când văd Marea Neagră. Am stat 9 ani în România. Am familia aici. Vin prin nord, niciodată pe partea asta. Stăteam aproape de graniță. Prindeam și televiziunea română când eram mic. În 89 în România s-a aprins lumina, iar in 91 în Iugoslavia s-a stins. Am stat în România din 95 până în 2004. Soția e româncă. Avem și un copil. Cu România am o legătură așa... Am crescut în Serbia. Dar cei mai frumosi ani i-am trait în România"

Darko Perić a menționat că trăiește de peste 18 ani în Spania.

Darko Perić a vorbit și despre La Casa de Papel și rolul Helsinki, dar și de cariera din Spania.

"A fost pe neașteptate. Prin anii 90, Iugoslavia fiind in război, imi aduc aminte de filmele americane. Nu imi amintesc de filmele europene. Am crescut cu cele americane. Hollywood fac filmele de invazie, gen filme cu Afganistan, Irak, Vietnam. Tot timpul arătau sârbii ca pe niște răi. Generația mea a fost lăsată sa se uite la filmele americane. Am descoperit filmele europene. Filmele spaniole erau asa exotice. Nu ma asteptam sa lucrez acolo. Si s-a întâmplat pentru ca pur si simplu... Agenta mea m-a vazut jucând baschet. Si i-a placut de fața mea" - a mai precizat Darko Perić. 

Proiectul scurtmetrajului pe care il lansează la festival în această seara a început in timpul filmarilor la serialul Casa de Papel. Filmările au fost in Spania, iar el joaca rolul unui proxenet, Ioan Clampăru, de origine română

„Rămâne o experiență interesanta", a subliniat Perić . 

"Din România am primit cateva oferte, dar știți cum e. Acum dupa serialul ăsta nu vreau... Am lucrat patru ani aproape zilnic, si am ajuns sa pot sa imi aleg proiecte. Este binecuvântarea actorului daca ajunge sa faca treaba asta" - a mai precizat Darko Perić

A spus ca nu le-a luat in considerare pe cele din Romania.

"Vreau sa fac un film de autor, care sa insemne ceva pentru mine. Nu vreau unul comercial, asta pot face si in Franța si de oriunde" - a mai precizat Darko Perić. 

Anul acesta o sa fie premiera la doua filme in Italia.

"Vorbesc și italiana. Cu asta m-a ajutat mult și limba română. În noiembrie, mai filmez în Italia. Am făcut un film la Bari, anul trecut. Marius Bizau, un român actor de acolo, l-am cunoscut și este foarte bun" - a mai spus Darko Perić. 


Darko Perić a menționat că în octombrie mai este premiera in Franța a unui film. Apoi mai are un proiect in Turcia, unde a explodat prima oara Casa de Papel.

"La anul mai am niste oferte și o să încep și eu să produc. Am foarte multi prieteni care scriu" - a mai adăugat Darko Perić. 


Acesta a menționat că dorește sa exploreze categoria producătorilor. 

"Făcând asta, eu niciodată nu m-am gândit ca o sa fiu asa de faimos. Sunt un om normal. Am zile cand merg cu copilul meu si nu vreau sa mi se faca poze cu copilul meu si am zile cand ma opresc si ma pozez si fac video" - a mai adăugat Darko Perić.  

El spune ca cel mai dificil este sa faci comedia de calitate.

"As vrea sa fac niste comedii, dar nu din astea ieftine" - a mai precizat Darko Peric. 

"Acum 8 ani am descoperit Las Fierbinți. Erau seriale ieftine, dar personajele din Las Fierbinți se vedea ca sunt actori foarte buni. Operațiunea Monstrul e filmul meu preferat vechi. Vara asta am ascultat Gil Dobrică“ - a mai precizat Darko Perić. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SUNSCREEN Film & Arts Festival revine la Constanța. Când începe evenimentul? (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 920

Modificări în programul Sunscreen Film & Arts Festival!

10 Sep 2022 913