Actualitate

LIVE TEXT Toate instituțiile de cultură își suspendă activitatea cu publicul timp de 10 zile. Restricții și măsuri pentru prevenție (galerie foto)


Astăzi, 10 martie 2020, ora 13:30 președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, va avea o întâlnire de lucru în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ, cu directorii direcțiilor instituției, precum și cu managerii instituțiilor subordonate. Discuțiile se vor axa pe măsurile cu caracter preventiv care vor fi luate în contextul actual generat de răspândirea virusului COVID – 19.

UPDATE:
Măsuri de pretriaj în fața Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la Unitatea de Primiri Urgențe

În fața Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) , o sa fie instalat un cort deservit de Inspectoratul pentru situații de Ugență Dobrogea (ISU) pentru a se realiza pretriajul.

Astfel, cei care vor sa intre în la UPU trebuie să semneze o declarație pe propie răspundere prin care declară faptul că nu vin din zone afectate de coronavirus, nu au intrat în contact cu persoane infectate și au luat toate măsurile necesare de prevenire. De asemenea, cei de la ISU realizează o evaluare sumară a persoanelor ce vor sa intre în spital.

În cazul persoanelor care sunt preluați de o ambulanță este diferit. Personalul din ambulanță face pretriajul prin care persoana trebuie să semneze o declarație pe propie răspundere și să fie evaluat sumar. 

Măsuri speciale luate în cadrul SCJU

 UPDATE 6:
Cele trei camere de presiune negativă urmează să fie achiziționate. Prețul unei camerE este de aproximativ 40.000 de euro. Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a spus că urmează să fie achiziționate camerele din fondurile Spitalului Județean Constanța sau din fondurile Consiliului Judeţean Constanţa.

UPDATE 5:
Managerului SCJU, Cătălin Grasa afirmă :" am avut o ședință cu autoritățile și toți șefii de secție din spital pe tema prevenirii epidemiei de Coronavirus. SCJU respectă toate masurile luate la nivel național. Ne adaptam zilnic pentru a preveni crearea unor focare în UPU. Facem toate eforturile pentru a ne aproviziona cu materiale pentru paciente, dar și pentru angajați. Vă asigur că suntem pregătiți și vom lua măsurile necesare, astfel încât să găsim și soluții pentru un triaj suplimentar în UPU ".

Directorul SCJU a menționat că cele trei camere de presiune negativă, sunt organizate în secțiile de terapie intensiva de la nivelul pediatriei, medicală adulți și pe secția de chirurgie cardiovasculară. Astfel, sunt trei paturi destinate cazurilor celor mai grave, pe care nu le-ar mai putea prelua la nevoie Spitalul de Boli Infecțioase.

UPDATE 4:
Măsuri speciale s-au luat și în cazul spitalului județean Constanța. Astfel, persoanele care vin din zone cu risc vor fi cazate separat de ceilalți pacienți, până la confirmarea unui diagnostic, iar adulții vor fi separați de copii. În acest moment la nivelul SCJU sunt trei camere de presiune negativă pentru persoanele care vor avea nevoie de îngrijiri speciale.

UPDATE 3:
La toate instituțiile publice din subordinea CJC, rămâne la latitudinea managerilor limitarea accesului publicului în incinta sediului, cu excepția situațiilor de urgenta. Totodată la nivelul Direcției pentru Protecția Copilului și Asistență Socială se suspendă vizitele în centrele rezidențiale.

UPDATE 2:
Președintele CJC a cerut primarilor să monitorizeze orice modificare a fluxului de locuitori și să transmită dacă se confruntă cu probleme. De asemenea, locuitorii județului Constanța sunt rugați să acționeze cumpătați, cerebrali, cu prevenție, fără să pună în pericol viața semenilor.
 
UPDATE 1:
Managerii acestor instituții au obligația să ia măsuri interne pentru a preveni răspândirea Covid 19 în rândul angajaților. Se pot lua măsuri pentru instituirea telemuncii, acolo unde situația permite.

Aceleași măsuri se vor lua și în cadrul instituției Consiliului Județean, cu amendamentul următor - în cazul familiei monoparentale, părintele își poate suspenda activitatea.

În cadrul ședinței vor fi prezentate și materialele informative care urmează sa fie distribuite în tot județul la nivelul instituțiilor subordonate CJC.

Președintele CJC, Horia Tutuianu anunță suspendarea spectacolelor și tuturor activităților cu public în perioada 11.03-22.03 2020, cu posibilitatea de prelungire în toate instituțiile de cultură subordonate. Astfel Teatrul de STAT, Muzeele de Arta și Istorie, Teatrul pentru Copii și Tineret, Complexul Muzeeal de Științe ale Naturii cu excepția Microrezervatiei, Biblioteca judeteana, Centrul Jean Constantin, Centrul Teodor Burada și Pavilionul Expozițional își încetează activitatea cu publicul timp de 10 zile.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Peste 300 de echipamente IT au fost dăruite copiilor de la țară, inclusiv în județul Constanța

12 Aug 2020 143

Ludovic Orban prezintă în Parlament raportul privind măsurile adoptate pentru limitarea răspândirii COVID-19

12 Aug 2020 281

Conform raportului special al Curții de Conturi Combaterea pandemiei a costat România 5 miliarde lei (până la 30 iunie)

11 Aug 2020 280

Simona Halep, bucuroasă după meciul câștigat astăzi la Praga „Mi-a lipsit acest sentiment“

11 Aug 2020 975

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

11 Aug 2020 494

Simona Halep a debutat cu dreptul la Praga, după o victorie în trei seturi cu Polona Hercog

11 Aug 2020 866

Testată pozitiv după deplasarea la Costinești, directoarea Spitalului Județean din Vaslui este în comă

11 Aug 2020 1051

Raport COVID 1.215 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor internate la ATI a ajuns la 485

11 Aug 2020 622

Președintele Vladimir Putin a anunțat dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Când va fi pus în circulație

11 Aug 2020 436

Al doilea caz de infectare cu noul coronavirus, la Ministerul Sănătății

11 Aug 2020 443

Angajat al Ministerului Sănătății, depistat pozitiv cu COVID-19

11 Aug 2020 433

Simona Halep, locul 2 WTA, joacă marți, primul meci la turneul de la Praga

10 Aug 2020 865

Noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19

10 Aug 2020 355

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancţiuni aplicate de organele de ordine, număr persoane carantinate sau în izolare

10 Aug 2020 439

Coronavirus România 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2. Cum se prezintă situația la Constanța

10 Aug 2020 879