LIVE TEXT Manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române la Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează de la orele 10.45, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a invitat, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român.

„Este ziua în care aniversăm Mica Unire, eveniment care a permis să devenim liberi. Faptele EROILOR noştri ne-au lăsat o țară întreagă, frumoasă și bogată.

Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite”, au transmis reprezentanții administrației.


Activitatea desfășurată în cadrul manifestării: 

De la ora 10.45 a avut loc depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din partea reprezentanților Consiliului Local Cumpăna, urmată de la ora 11.00 de depunerea coroanei de lori la Monumentul ,,Memorialul Eroilor’’ din partea reprezentanților Primăriei Cumpăna. 

De la ora 11.30 a avut loc intonarea Imnului de Stat, urmată de un moment  de reculegere pentru Generalul locotenent Constantin Zeca și veteranul de război Ioan Ceapă.
 
Preoții din localitate au oficiat o slujbă religioasă.  
În continuare primarul comunei Cumpăna,  Mariana GÂJU a susținut o alocuțiune. 

„Înfăptuirea Micii Uniri este momentul în care se pune cărămida de temelie la înființarea statului unitar român. De aceea ne-am adunat cu mic cu mare în fața Monumentului Eroilor ridicat de către Administrația Publilă Locală a Comunei Cumpăna în anul Centenarului, când am omagiat faptele de vitejie ale eroilor comunei Cumpăna , ale eroilor neamului românesc“ - a precizat primarul Comunei Cumpăna, Mariana Gâju.  


În continuare a avut loc depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea primarului Mariana GÂJU
În continuarea evenimentului dedicat împlinirii a 164 de ani de la Mica Unire au avut loc depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea reprezentanților Organizației Locale PSD Cumpăna, depunerea coroanei de flori la la Monumentul Veteranilor  din partea reprezentanților   Liceului „Nicolae Dumitrescuˮ Cumpăna, Grădiniței „Sfânta Mariaˮ, Grădiniței „Florilorˮ, Grădiniței „Paradisul Copiilorˮ: doamnele – Baciu, Dinculescu Mihaela, Timofte Nicoleta, Manuela Nicola și depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea reprezentanților Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Constanța.
În cinstea zilei de 24 ianuarie, urmeazǎ defilarea susținută de o subunitate din cadrul    Brigăzii 9 Mecanizate MĂRĂȘEȘTI.

Cu această ocazie s-a acordat diplome de recunoștințǎ, iar cei prezenți la eveniment s-au strâns în Hora Unirii.În continuarea manifestărilor are loc la Căminul cultural ,Mica Unire – un pas spre Marea Unire” - Spectacol literar artistic dedicat Unirii Principatelor Române susţinut elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, preșcolari ai  Grădinițelor „Florilorˮ, „Paradisul Copiilorˮ și membri ai Ansamblului Focloric „Mugurașii Cumpeneiˮ.

Ovidiu DantesLa eveniment a fost invitat și scriitorul Ovidu Danteș. 

În cadrul spectacolului susțin un eveniment artistic copiii Grădiniței Florilor cu educator Crina Pleșcan, Grupa Violetelor. 

Liceenii fac o trecere in revista a evenimentelor de la 24 ianuarie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi înotători din Cumpăna, cadeți, calificați la etapa finală a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

01 Apr 2023 429

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România și Curtea de Conturi organizează reuniunea de lucru zonală (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2023 1130

Echipa Under-19 de la Kinder Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României (GALERIE FOTO)

31 Mar 2023 977

Handbal Comuna Cumpăna găzduiește faza pe euroregiune a Campionatului Național de juniori IV

30 Mar 2023 942

Lupte Sportivi ai comunei Cumpăna, câștigători la Campionatele Naționale Școlare

28 Mar 2023 775

Primăria Cumpăna 28 de tineri au început cursurile de formare profesională. Vor deveni bucătari

28 Mar 2023 566

Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna marchează “Săptămâna verde”! Mariana Gâju s-a alăturat demersului

28 Mar 2023 491

Primarul Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2023 2163

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității, propus de Ministerul Familiei, prezentat la Cumpăna

26 Mar 2023 721

Primăria Cumpăna, anunț important despre cursul de calificare. Când va avea loc deschiderea oficială a cursului

24 Mar 2023 737

Lupte CS Victoria Cumpăna, pe locul doi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“. Alexia Gavrilă, cea mai tehnică sportivă (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 985

Derby-uri la juniorii U-19 și U-17 Primele două clasate, ACS Kinder Constanța și CS Dinamo București, se duelează la Cumpăna (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 1481

LIVE Oficialitățile constănțene, precizări importante despre alunecarea de teren din Cumpăna (VIDEO)

22 Mar 2023 883

Românii au talent O tânără din Cumpăna a primit Golden Buzz de la Mihai Bobonete. „Îmi vine să și plătesc bilet pentru ce am văzut acum“ (VIDEO)

18 Mar 2023 24082

Să salvăm o viață tânără, un soț, un tată Un bărbat din Cumpăna are nevoie de sânge! Unde se poate dona

08 Mar 2023 662