LIVE TEXT Mare Nostrum. Acțiune de igienizare pe plaja Obelisc din Costinești. Participă și reprezentanta Comisiei Europene în România (galerie foto+video)

Astăzi, începând cu ora 12.00,  ONG Mare Nostrum desfășoară o  acțiune de igienizare pe plaja Obelisc din Costinesti. La acțiune participă inclusiv șefa Reprezentanței Comisiei Europene din România, Ramona Chiriac, împreună cu 40 de persoane din partea comisiei.
 
Mare Nostrum este o asociaţie non-profit, apolitică şi independent ecologistă din Constanţa, înfiinţată în 1993 la iniţiativa unor tineri specialişti, din diferite domenii legate de cercetarea marină şi protecţia mediului, care au realizat că ştiinţa singură nu poate rezolva gravele dezechilibre ecologice apărute în regiunea Mării Negre.

UPDATE: ora 12.45

„Noi facem aceste igienizari în fiecare an pentru a vedea diferența între începerea sezonului estival și finalul acestuia. De regulă în primăvară este mai curat,venind după sezonul de iarna si igienizarea pe care noi o facem în toamnă. Anul acesta in sezonul de primăvara am gasit peste 5500 de deseuri. Am ales plaja de la Costinești datorită faptului că pe durata verii a fost una dintre cele semnalate cu cele mai multe deseuri. În general cele mai mari cantitati sunt deseurile de plastic, precum pahare,sticle,betisoare pentru amestecat. Mucul de tigara este unul dintre cel mai prezent. Prezența acestor gunoaie pe plaja denota o lipsă de educație“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Anca Gheorghe din cadrul ONG Mare Nostrum. 

  UPDATE: 2

„Ne aflăm astăzi aici pentru a marca un eveniment pe care Comisia Europeană îl organizează anual din dorința de a trage un semnal de alarmă cu rpivire la situația habitatului marin, a poluării apelor. Așa cum știm deja, acest semnal de alarmă nu are un singur semn de exclamație la sfârșit ci foarte multe. Așadar, proiectul de astăzi este despre ceea ce lăsăm în urmă literalmente și ne uităm în jur și vedem că situația ar putea fi alta, dar și ceea ce lăsăm în urmă ca proiecte și soluții pentru viitor. Soluția noastră europeană pentru viitor se numește Pactul verde, prin care dedicăm 40% din cele peste 80 de miliarde de euro pentru proiectele de mediu. România are 12 miliarde de euro pentru proiecte de mediu. Suntem aici pentru a ne asuma individual și colectiv faptul că poluarea marină este ceva ce ține de oameni și atunci soluțiile nu pot fi găsite decât la nivel nostru, al oamenilor“ - a declarat Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Consiliului European în România. . 


Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONG Mare Nostrum aduce marea în Parcul Arheologic Constanța și stinge lumina. Când are loc evenimentul și cu ce ocazie este organizat

17 Mar 2023 721

Mare Nostrum Constanța, cel mai murdar sector de plajă. Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

07 Mar 2023 713

Peste 500 de kilograme de plase pescărești eliminate din Marea Neagră!

12 Oct 2022 697

A încetat din viață Nicola Samargiu, unul dintre fondatorii ONG MARE NOSTRUM

31 Aug 2022 2638

Peste 100 de oameni, pe plaja Vadu, la Ziua Delfinului (GALERIE FOTO)

10 Aug 2022 1066

ONG Mare Nostrum - „Ziua Delfinului vine cu surprize pentru toți cei care iubesc delfinii“

26 Jul 2022 945

Delfinii din Marea Neagră sunt în pericol! Număr mare de delfini eșuați pe litoralul românesc

30 Jun 2022 1074

Se caută voluntari în Constanța. Este ultima zi pentru înscrieri la ONG Mare Nostrum

27 Jun 2022 1325

ONG Mare Nostrum Peste o tonă de deșeuri au fost ridicate de pe plaja Corbu în mai puțin de trei ore

15 Jun 2022 823

Vești bune înainte de sezonul estival Cantitatea de deșeuri înregistrată, la jumătate față de anul trecut! Anunțul ONG Mare Nostrum

31 May 2022 853

ONG Mare Nostrum Provocare răsplătită cu premii. Sesiune de jogging și adunat deșeuri

21 May 2022 1157

Din ce în ce mai mulți delfini eșuați din Marea Neagră. Cum îi afectează războiul și navele militare (VIDEO)

11 May 2022 1604

Descoperire tristă pe plaja din Mamaia. A fost găsit un pui de delfin mort (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Apr 2022 2834

ONG Mare Nostrum Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a zonei Vadu din județul Constanța

09 Apr 2022 1113

Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius

04 Apr 2022 1102