LIVE TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Agenda domnului ministru cuprinde o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care se va lansa Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, vor fi susținute declarații de presă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului. Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“.

UPDATE

În jurul orei 8.30 ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a ajuns la operatorul portuar DP World unde a fost întâmpinat de prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 

UPDATE: ora 9.40

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a plecat de la operatorul portuar DP World către sediul APMC unde va avea o întâlnire cu conducerea instituției. 

„Am ajuns la DP World în primul rând în calitate de coordonator din partea premierului României pentru investițiile Emiratelor Arabe în România. A fost vizita președintelui Klaus Iohannis, am făcut parte din delegația oficială săptămâna trecută și urmărim să dezvoltăm această relație, una dintre cele mai importante ale Emiratelro Arabe Unite în România. Până în prezent au executat peste 120 de milioane de dolari investiți în primul rând în Portul Constanța și urmăresc să crească până la 200 de milioane de dolari această investiție. Am văzut chiar o investiție în curs a unui terminal RO-RO. Un proiect important. Așa cum spunea directorul general, Portul Constanța nu este doar al Constanței, este al României. este principala poartă de intrare și de ieșire pentru bunurile românești și străine, și în țară pe piața românească. M-am bucurat să văd că lucrurile se mișcă. Există investiții și interes și sunt investitori serioși care mizează pe țara noastră“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 

„Ne bucură vizita domnului ministru în terminalul nostru. Am dezbătut subiecte ca strategia noastră de dezvoltare și cum putem noi și statul român contribui în atingerea țintelor României, țintelor europene, dar și țintelor comerciale. Am descoperit că avem aceeași viziune de dezvoltare și ne dorim un parteneriat ca și până acum, pe termen lung în care să ne susținem reciproc demersurile“ - a precizat pentru ZIUA de Constanța CEO operatorului portuar DP World Cosmin Cârstea. 

UPDATE 11.20

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a ieșit de la întâlnirea cu conducerea APMC. 

„Întâlnirea a fost una foarte bună. Am întâlnit o echipă cu planuri importante. Ne-au făcut o prezentare a portului, a modului în care fluxurile au crescut în contextul conflictului din Ucraina și am discutat și de posibile investiții și planurile de edzvoltare pe termen lung pentru această infrastructură strategică a statului. Având în vedere că este cel mai mare port la Marea Neagră, cu cele mai mari adâncimi naturale, e un ptențial pentru întreaga țară“ - a mai precizat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

11 domenii ştiinţifice pentru care se acordă premiile de câte 300.000 de lei Ministerul Cercetării anunţă lansarea competiţiei pentru Gala Cercetării Româneşti – Ediţia 2024!

19 Jan 2024 518

Bugetul Ministerului Cercetării, aprobat la comisii buget-finanţe

19 Dec 2023 642

Ministrul Cercetării Anul viitor va fi implementată o aplicaţie care va permite interacţiunea cetăţenilor cu administraţia locală

06 Dec 2023 692

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în consultare publică

06 Nov 2023 896

Premierul României și ministrul Cercetării au avut întâlniri cu reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii din lume din zona tehnologiei

06 Sep 2023 689

Contul de Facebook al jurnalistului Moise Guran, ținta Hackerilor. La cine a apelat acesta pentru recuperarea parolei

05 May 2023 1241

UPDATE Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1432

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită oficială la sediul INCDM „Grigore Antipa“ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1371

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Constanța. „Trebuie să alfabetizam digital, România!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1628

Google România organizează la Universitatea „Ovidius” Constanța un atelier digital

24 Mar 2023 1521

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 1979

Are un apartament la Năvodari Sebastian Burduja va asigura interimatul la ministerul Educației. Date din CV, avere și interese (DOCUMENTE)

30 Sep 2022 1836

Ministrul cercetării, Sebastian-Ioan Burduja, are locuințe din județul Constanța până în SUA (DOCUMENTE)

09 Aug 2022 5037

Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării va prelua Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida"

12 Jul 2022 1123

Ministrul Cercetării Proiect de lege privind interzicerea unor programe software rusești de tip antivirus

11 May 2022 1280