LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

Ajunşi la Cazinoul Constanţa, unde se va ţine în câteva momente conferinţa de presă pe tema amănării reabilitării monumentului, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a pornit la pas prin Cazino, alături de primarul Decebal Făgădău.

"E o tragedie ce se întâmplă", îi explică primarul ministrului Suciu.


„Astăzi ne pregătisem pentru un moment fericit şi după cum vedeţi Cazinoul ne întampină cu caldură. Însă am venit din păcate să anunțăm o veste tristă", a deschis primarul Decebal Făgădău conferința de presă.

„Nu puteam face și eu excepție de la a veni la Constanța cu capul puțin plecat", a declarat ministrul Dezvoltării și vicepremierul Daniel Suciu.

Ministrul a numit procesul privind contestarea licitației pentru Cazino drept "o cronologie a nesimțirii".

„Contestația depusă ieri este în 95 la sută cea depusă în septembrie", a declarat ministrul, vorbind despre faptul că unele firme devenite contestatare de profesie fac rău unor monumente precum Cazinoul.

 „Nu am avut în viața mea un gust mai amar decât cel pe care l-am avut în luna septembrie când s-a depus acea contestație la licitația pentru Cazino. Același gust l-am avut și aseară, la noua contestație", a declarat ministrul Suciu.

„Nu am luat în calcul faptul că această firmă, care nu mai e parte în procedură, va ataca iar și la CNSC. Îmi cer scuze că nu am făcut acest lucru. (...) Cum se poate ca o firmă în care e parte și statul roman să fie parte a acestei contestații?! Fac referire la firma Telekom", a completat ministrul.

Primarul Decebal Fagadau: "Cea de-a patra licitație a fost organizată cu profesionalism, toată lumea a tras la aceeași căruță (...) CNSC nu s-a pripit când a analizat prima contestație a Eldiclau (...) Asocierile Aedificia Carpați și, respectiv, cea reprezentată de Erbașu au răspuns cu celeritate în cadrul suplimentarii clarificărilor și vreau să le mulțumesc pentru asta, căci e vorba de un obiectiv de interes național".
 

"Vreau să știe toată țara că Eldiclau se opune procesului de reabilitare a Cazinoului", a declarat primarul Decebal Făgădău.

„Nu pot să înțeleg cum o companie românească în consorțiu cu alte firme românești dau dovadă de atata rea-credință", spune primarul.


De asemenea, acesta a adăugat că s-a interesat la avocații ce reprezintă orașul cu privire la modalitatea în care orașul Constanța poate apăra reabilitarea Cazinoului.

„Este o dovadă că ar trebui să facem ceva cu obiectivele de acest gen în România. Să mergem la Comisie și să spunem că avem nevoie de o legislație clară pentru acest domeniu", a declarat primarul.


„Le mulțumesc celor care au participat la procesul de punere în siguranță a Cazinoului", a mai precizat edilul Decebal Făgădău.

„Sper că avocații municipiului să găsească o soluție pentru apărarea intereselor orașului. Domnule ministru, va rog să cereți urgentarea tuturor procedurilor! Noi vom face toate demersurile ca municipiul Constanța să poată fi parte interesată, intervenient, în orice proceduraă necesară", a conchis primarul.


Ministrul Suciu: "Nu mai cred în coincidențe în ceea ce privește depunerea contestației, și de această dată, în ultima zi. (...) această firma, o spun cu subiect și predicat, a vrut doar să blocheze această procedură".

„Siguranța Cazinoului nu este în pericol", a declarat primarul Făgădău, adăugând că a auzit zvonuri în spațiul public că s-ar face mall sau altceva în locul lui și dezmințind aceste zvonuri.

„Nu mai avem porumbei", a spus primarul, „și nici geamuri sparte. Cazinoul este pus în siguranță, dar trebuie să înceapă reabilitarea sa".

„Toată legislația e de partea noastră, nu avem de ce să facem compromisuri cu nimeni", a spus primarul.

„Am propus cu colegii mei o modificare a legislației achizițiilor publice în sensul că cel ce introduce o contestație și pierde  să platească o sumă importantă, însă propunerea noastră a fost respinsă", a precizat ministrul Daniel Suciu.


„Nu poate exista niciun interes de nicio natură care să justifice o asemenea bătaie de joc la adresa unui monument istoric", a declarat vicepremierul Suciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 489

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1198

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 641

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 596

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 839

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2121

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 750

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 602

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 932

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 1023

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța surprins în imagini de sus, cu drona (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 1193

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 972

Primarul Vergil Chițac, în vizită la Cazinoul din Constanța „Îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările”

09 Feb 2024 1131

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1804

UPDATE Ambulanța de urgență pe faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Feb 2024 2050