LIVE -TEXT Organizația Municipală a PNL Constanța se reunește în cadrul unui Comitet de Coordonare Local. Printre invitați, senatorii Alina Gheorghiu și Florin Cîțu (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ședință a Comitetului de Coordonare Local al PNL Constanța. Foto: ZIUA de ConstanțaOrganizația Municipală a PNL Constanța se reunește astăzi de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor în cadrul unui Comitet de Coordonare Local. 

Senatorii Alina Gheorghiu și Florin Cîțu sunt invitații Consiliului de Coordonare Local al PNL Constanța care se desfășoară astăzi la Casa de Cultură din Constanța.

La eveniment este prezent și Victor Paul Dobre, senior liberal. 

Florin Cîțu la Constanța500 de delegați sunt prezenți la evenimentul organizat la Casa de Cultură. 

Este primul eveniment de amploare organizat de liberalii de la municipiu după conferinta de alegeri de anul trecut. 

UPDATE: ora 11.10

Prezintă raportul de activitate, senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale. 

Astăzi se împlinesc 335 de zile de când conduce organizația Municipala a PNL Constanța. 

Senatorul Septimiu Bourceanu mulțumește echipei pentru toate activitățile din ultimul an și echipei de județ condusă de deputatul Bogdan Hutuca pentru sprijin.

Bourceanu anunță lansarea site-ului Organizației, unde va fi prezentata activitatea consilierilor locali și a primarului Vergil Chitac.  


În următoarea perioadă consilierii locali vor fi organizați pe cartiere și vor acționa mai aplicat inclusiv pe social media. 

Bogdan HuțucăUPDATE: ora 11.20

A luat cuvântul deputatul Bogdan Hutuca, președintele organizației PNL Constanța. 

"Echipa PNL si-a luat angajamentul să schimbe Constanța împreună cu amiralul Chitac. Orice victorie frumoasa vine cu responsabilități uriașe. Ne onorăm angajamentele luate prin reconstrucție. Nu pe rețele sociale, ci muncind. Dacă astăzi excavatorul galben este un simbol al Constanței asta înseamnă că aici se lucreaza. Da, este tot orașul un șantier care provoacă nemulțumiri dar se lucrează pentru ca trebuie sa recuperam decalajul existent din celelalte orașe. Rolul organizației municipale este acela de a se afla în dialog cu cetățenii, cu mediul de afaceri și cu ONG-urile. Putem sa le arătăm constănțenilor ca votul lor a contat.  De aceea va cer prezenta publica, creatori de evenimente și nu comentatori. Organizația municipala trebuie sa consolideze comunicarea pe plan local alături de primarul Vergil Chitac. Aceasta este misiunea organizației municipale și le doresc succes.", spune Hutuca


 Vergil Chițac. Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac ia cuvântul în continuare. 

„Trebuie sa livram rapid constantenilor un oraș modern. Timpul nu mai are răbdare cu noi. Trebuie sa garantam și după 2024 ca orașul va rămâne unul liberal. Constanta are nevoie de o abordare liberala pentru a compensa lipsa dezvoltării din ultimii 20 de ani. A fost pandemia, criza economica, energetica și acum și criza umanitara datorata războiului. Astăzi preturile au crescut și este dificil sa închidem proiectele“ - a precizat Vergil Chițac. 


La un an și jumătate de la preluarea mandatului, Chitac spune ca deficitul structural moștenit dublat de criza, banii pentru investitii sunt doar cei din fonduri europene sau guvernamentale.

„Vom merge pana acolo și vom face pentru lucrări contracte cu clauze suspensive. Masurile mele sunt nepopulare, pentru că orașul este un șantier pe care construim cu țintă pe termen lung. Avem în derulare și implementare 27 de proiecte. În maturizare pregătim 17 proiecte. Principalul eșec al primului an și jumătate este faptul ca nu am reușit sa aduc un investitor puternic. Un motiv este și lipsa terenurilor. USR vehiculează din nou ieșirea de la guvernarea locala care au însoțit tot mandatul meu.  Orașul are nevoie de proiecte și nu de postări pe Facebook. Este previzibila ieșirea USR de la guvernarea locala cu cât se apropie alegerile din 2024“ - mai spune Vergil Chițac. 

Primarul Vergil Chițac a menționat despre colaborarea cu colegii liberali că aceasta trebuie imbunatita. 

„Procesul de discreditare a primarului de către consilieri liberali la micul dejun sau pe la colturi fac rău partidului, nu mie, pentru ca eu știu ce am de facut“ - a mai menționat Vergil Chițac. 


UPDATE: ora 11.50

A luat cuvântul Florin Cîțu

"A fost mai bine pentru România ca PNL a fost la guvernare prin aceasta perioada. Nu știu câte proiecte va reuși sa termine primarul Chitac dar e important ca încearcă sa fructifice oportunitățile“ - a declarat Florin Cîțu. 


Silviu CoșaPrefectul județului Constanța, Silviu Coșa a luat cuvântul în continuare.

"Acești ultimii 2 ani ne-au adus lucruri pe care nu ni le-am dorit. Masurile luate de liberali au menținut economia României și pacea sociala. La fel de dur a fost și climatul politic iar PNL a fost nevoit sa ia masuri. PNL Constanța a fost o echipa și nu a fost afectata de schisme“ - a precizat Silviu Coșa

Alina GorghiuÎn continuare ia cuvântul Alina Gorghiu. 

Gorghiu este președinte la PNL Argeș și ii invita pe liberalii constănțeni sa o învețe cum sa câștige alegerile la Argeș. 

„Avem nevoie de o decada de liberalism pentru ca PNL este furnizor de modernizare pentru România. Acum lucrurile sunt așezate, avem o guvernare solida și în stare sa modernizeze legile securității nationale. Legea offshore susținută de PNL va da un mare impuls județului Constanța și veți asigura de aici independenta energetica a României“ - a precizat Alina Gorghiu.

Marian CrusoveanuUPDATE: Ora 12.00

Marian Crușoveanu, deputat, secretarul general al PNL Constanța: „avem o serie de oportunități pe care nu avem voie sa le ratam. VREAU ca ceea ce facem alături de organizația municipala sa fie auzit în fiecare cartier al orașului. Muncim pentru constanteni".
 






Președintele organizației municipal este  senatorul Septimiu Bourceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 313

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 430

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 390

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 729

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1340

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 539

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 567

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 913

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1626

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 838

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2935

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 541

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 560

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 482