LIVE TEXT Parteneriat educaţional între Crama Clos des Colombes și Facultatea de Stiinţe ale Naturii si Stiinţe Agricole din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

Anca Lixandru de la Euro Vial, alaturi de soțul, Virgil Lixandru și somelierul Horneț GabrielCrama Clos des Colombes din 23 August - Olimp lansează parteneriatul educaţional cu Facultatea de Stiinţe ale Naturii si Stiinţe Agricole din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
 

„Vom face o plimbare prin vie și vizită în cramă, urmate de o degustare de vinuri, ca o lume nouă ce ți se deschide de fiecare dată, cu noi gusturi și arome descifrate în prezența unui somelier, care ne va impartasi povești despre vinuri si Cramă.
 
Cu această ocazie, Clos des Colombes lansează un concept inedit de evenimente locale (masa in vie, activităti interactive in aer liber), prin care promovează potenţialul turistic al zonei.
 
Evenimentele corporate reușite, întâlniri de afaceri, team-building-uri, lansări de produse au nevoie și de câteva ingrediente speciale. Apropierea de natură, experiența gastronomică, poveștile Clos des Colombes creeaza acel spațiu diferit, inspirațional, pe care orice organizator îl dorește pentru evenimentul său“ - au precizat organizatorii.

 

"Zona Olimp se va dezvolta semnificativ pe termen mediu şi are toate premisele pentru crearea unui model diferit de turism, cu proiecte integrate, cu spaţii verzi ample şi diferite opţiuni de petrecere a timpului liber. Am cumparat Clos des Colombes deoarece se integrează foarte bine în tot acest tablou. De aceea, am realizat deja investiţii în modernizarea cramei, a restaurantului şi domeniului, care vrem să devină o destinaţie gastronomică şi turistică în sine pentru zona de sud a litoralului", declarat Virgil Lixadru, managing partner Euro Vial Residence.

 
Horneț GabrielIn luna martie 2022, Euro Vial Residence a achiziţionat domeniul Clos des Colombes din 23 August - Olimp într-o tranzacţie de 1,5 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.
 

Potrivit sursei citate, domeniul Clos des Colombes se întinde pe o suprafaţă de şase hectare şi reprezintă una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc, tradiţia cultivării viţei de vie întinzându-se pe o perioadă de peste 45 de ani, dintre care ultimii 20 de ani sub coordonarea antreprenoarei de origine franceză Anne Marie Rosenberg, care a cumpărat domeniul în 2002. Aici sunt produse în prezent aproximativ 18.000 sticle anual, vinurile Clos des Colombes câştigând mai multe premii naţionale şi internaţionale.

 
Adiţional podgoriei, care se întinde pe patru din cele şase hectare, domeniul mai include o cramă, un restaurant cu aproximativ 100 de locuri - care a fost declarat cel mai bun restaurant regional din Dobrogea în 2019 de către ghidul Gault Millau, precum şi mai multe unităţi de cazare.
 
UPDATE: 

Anca Lixandru anunță debutul parteneriatului cu Universitatea Ovidius și că au planuri pentru dezvoltarea cramei si a zonei. 

Somelierul ofera participanților o experiență unica pentru a-i familiariza cu tainele cramei. 

Istoria cramei - a luat naștere in 2002 când o doamna a sosit in Romania si a decis să deschidă crama de la Olimp

În 2007, a avut o plantație de cateva hectare. În 2007-2008 a început să se extindă. În prezent, plantația este formată din 9 sortimente de struguri, dintre care de 4 roșii și 5 albe. Trei soiuri sunt românești. 


Investitiile au continuat, usor-usor. Dupa cinci ani, a început să scoată primele vinuri.

Marea majoritate a vinurilor au o aciditate ridicată și au foarte mult lemn.Denumirea a venit în urma ideii când momentul în care a fost preluata de fosta proprietara a observat ca totul e vechi. Clos înseamnă o căsuță veche in limba franceză.

"Este o cramă butic", spune somelierul.


Paharul, temperatura de servire si mediul sunt factorii esențiali într-o degustare de vin

"Cand bem un vin trebuie sa ne gandim ce si cum il asociem" - a mai spus somelierul

 Somelierul spune de fiecare pas necesar pe care oamenii trebuie sa îl respecte. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția RomânăParteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

24 Apr 2024 199

UDTTMR Ziua Suveranității Naţionale și a Copilului, marcată și la Constanța (FOTO)

24 Apr 2024 293

Muzeul Național Brukenthal și Banca Națională a României organizează expoziția Puterea leului. Istoria banilor în România

24 Apr 2024 240

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 299

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 407

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 432

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 610

ONSȘ Constanța 2024 Participare numeroasă la pentatlon și tetratlon, concursuri organizate în comuna 23 August (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 991

Bulgaria va trece la moneda euro de anul viitor

13 Apr 2024 504

La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens” își prelungește perioada de vizitare

10 Apr 2024 575

Agenții și principalii operatori din portul Constanța au fost prezenți la Viena, la evenimentul „Navigând de la Portul Constanța spre Portul Linz”

10 Apr 2024 547

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

08 Apr 2024 883

Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea

08 Apr 2024 383

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 746

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 536