Actualitate

LIVE TEXT PRO România vrea să câștige alegerile la Constanța cu Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (galerie foto)În acest moment a început la Constanța întâlnirea organizațiilor PRO România din Regiunea Sud-Est.

În cadrul evenimentului condus de președintele partidului, Victor Ponta urmează să fie anunțați și candidații la primăriile reședință de județ din regiune.

UPDATE 6 

Răzvan Filipescu: " Am constatat că trăim într-un județ posomorât, fără investiții, cu toate că oportunități de dezvoltare economică există. Realitatea ne arată discrepanțe majore între privința dezvoltării, nivelului de trai, subfinanțat în materie de sănătate, iar Spitalul Regional a devenit o legendă". 

Filipescu spune că sunt zone critice din județ neacoperite din punct de vedere al sănătații, un județ cu multe probleme de mediu, infrastrucutră proastă.

„Experiența din administrație și ca antreprenor mă va ajuta să punem în practică un proiect viabil pentru dezvoltarea județului,“ mai spune Răzvan Filipescu.     

UPDATE 5 

Mircea Dobre: "Cea mai importantă candidatură este cea la Primăria Constanța, o candidatură cu responsabilitate mare. Vreau să îmi amintesc anul 2016, când eram șeful de campanie al actualului primar și credeam că intrăm într-o normalitate. Dar nu a fost așa. Avem două monumente ale incompetenței: Cazinoul din Constanța și Primăria Constanța. Trebuie să ne bucurăm de proiecte mari, nu de câteva asfaltări," spune Mircea Dobre.

 „Din câte știu eu, după trei ani nu s-a inițiat acest proiect,“ mai spune Mircea Dobre.

"O altă dovadă de incompetență este că nu cunosc procedurile de achiziție publică. Noi cei de la PRO România am lansat un program. Un program manifest pentru Constanța. Primul punct este introducerea transportului școlar. Al doilea punct este un sistem sanitar modern: vrem să realizăm un Spital de Pediatrie la Constanța. Și cel de-al treilea punct dezvoltare durabilă. Toate aceste proiecte Cazino, Sala Polivalentă și Stadion, nu sunt meritul Primăriei ci al guvernului, pentru că sunt realizate prin compania de investiții. Iar Primăria ar trebui să își recunoască eșecul. Primăria trebuie să se întoarcă în slujba cetățeanului," a mai menționat Dobre.

Dobre afirmă că nu înțelege de ce primarul Făgădău își mai dorește un mandat. Candidatul PRO România la Primăria Constanța mai spune că nu este corect ca Primăria să mai încheie contracte pentru sedii închiriate, pentru că nu sunt oportune.

UPDATE 4 

Victor Ponta le transmite membrilor Pro România să nu cedeze unor oferte din partea partidelor aflate la guvernare și să lupte pentru că  2024 va fi anul în care PRO România va câștiga toate scrutinele electorale.

UPDATE 3 

Candidații PRO România pentru Constanța sunt Mircea Dobre pentru Primăria Constanța și Răzvan Filipescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Menționăm că, Filipescu este fostul șef al Autorității Naționale pentru Turism, iar Mircea Dobre este deputat de Constanța, fost ministru al Turismului în guvernul Grindeanu.
 
Cine este Răzvan Filipescu
 • A fost director General Adjunct Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) SA - IFN (2015-2016)
 • A fost Președinte (Secretar de Stat) Autoritatea Națională Pentru Turism, Ministerul Economiei (Aprilie 2013 – Septembrie 2014)
 • Colaborator Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Științe Economice (2011-2014)
 • Acționar/Director societăți în domeniul: agricultură, turism, logistică
 • Este Doctor în economie la Universitatea Al. I. Cuza Iași (2011)
 • A absolvit un Master în "Maritime Management and Multimodal Transports" la Universitatea Maritimă Constanța (2005)
 • Absolvent al "Programului de specializare în domeniul relațiilor internaționale" Institutul Diplomatic Român (2009)
 • Deține un Certificat de "Manager în Turism" (2006)
 • Absolvent al Stagiului de formare în Management la Institut Universitaire Professionnalise, Universitatea din Clermont Ferrand, Franța (2000) și al Facultății de Științe Economice, Secția Tranzacții Internaționale, Universitatea Ovidius Constanța (2002)
Cine este Mircea Dobre 
 • S-a născut la 20 decembrie 1978, la Constanța.
 • A absolvit Liceul "Decebal" din Constanța (1997).
 • A urmat cursurile Facultății de Management Financiar Contabil din cadrul Universității "Spiru Haret" București (1997-2001); cursuri de limbi străine (engleză și franceza) în cadrul Universității "Marc Bloch" din Strasbourg, Franța (1999-2000).
 • A obținut un master Management politic la Institutul "Ovidiu Șincai" din București (2003), potrivit www.cdep.ro. De asemenea a obținut: Diploma în studii politice europene în cadrul Școlii Europene din cadrul Consiliului Europei București — Strasbourg (2004-2005), Diploma de Management în specialitatea Turism, Hotel și Restaurant (febr.—iul. 2004).
 • A urmat o serie de cursuri de specializare (2007-2008), obținând certificate de absolvire în: Leadership, Negociere, Comunicare, Managementul Inovării și Transferului Tehnologic, Managementul Ciclului de Proiect, Managementul IT al Sarcinilor de Lucru, Managementul Relațiilor cu Clienții, Atitudine față de Clienți. 
 • A fost director calitate, responsabil cu managementul calității și a siguranței produselor alimentare, în cadrul SC Dobre & Fiii SRL Constanța (nov. 2001—sept. 2005), apoi director marketing (sept. 2005 — iun. 2011) în cadrul aceleiași societăți.
 • A fost ales deputat de Constanța, din partea Partidului Social Democrat, în legislatura 2012-2016, și reales în decembrie 2016, fiind secretar (sept. 2013 — sept. 2016) și vicelider al Grupului parlamentar al PSD din cadrul Camerei Deputaților; membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci (din oct. 2013), membru în Comisia pentru muncă și protecție socială (până în oct. 2013), membru (din nov. 2014) și apoi vicepreședinte (până în mart. 2015) în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.
UPDATE 2 

Victor Ponta le transmite celor prezenți că va susține personal toți candidații la primării reședință de județ și candidații la Consiliul Județean.

„La Constanța nu se pune problema să susținem pe nimeni, vom avea candidații noștri“, a mai spus Ponta.   

UPDATE 1

În cadrul evenimentului sunt prezenți 300 de membri din regiune.

Citește și: 

Cine este Mircea-Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Victor Ponta, președintele Pro România, prezent la Constanța (galerie foto + video)

05 Mar 2020 1497

Editorial Votul constănţenilor s-a schimbat! PSD nu mai trece de 20% în municipiul condus de Făgădău

16 Nov 2019 3376

Scandal, în direct, la România TV. Cuvinte grele între Dăncilă şi Ponta. Ce şi-au spus unul altuia

11 Nov 2019 2543

Mircea Banias și-a pierdut funcția din Comisia Parlamentară. Alți șase membri, sancționați de liderul PRO România

05 Nov 2019 1168

Documentar ZIUA de Constanta Lista completă a prim-miniştrilor României de după Revoluţia din 1989 (galerie foto)

05 Nov 2019 1155

Ludovic Orban prezintă astăzi lista miniștrilor și programul de guvernare

24 Oct 2019 840

Victor Ponta Pro România nu va vota guvernul PNL

23 Oct 2019 609

Liderii partidelor politice, convocați la Cotroceni pentru consultări

14 Oct 2019 658

UPDATE Primul CEx al PSD după căderea guvernului. Viorica Dăncilă cere excluderea din partid a celor care au votat moțiunea de cenzură

11 Oct 2019 694

Care ar fi propunerile de premier făcute de partidele politice şi ce partide vor susţine alegerile anticipate

11 Oct 2019 648

Cine este propunerea lui Victor Ponta pentru funcția de premier

07 Oct 2019 914

Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

03 Oct 2019 547

Guvernul Dăncilă, sub semnul întrebării. Cum vor vota la moţiune parlamentarii de Constanţa!

25 Sep 2019 709

Liviu Dragnea, de la penitenciar, la tribunal. În ce dosar este audiat ca martor fostul preşedinte PSD

12 Sep 2019 722

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 651