LIVE TEXT. Şedinţă de îndată la Consiliul Local Municipal. Două proiecte pe ordinea de zi. Unul se referă la Cazinoul din Constanţa (galerie foto)

Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanţa a convocat aseară, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (4) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul local al municipiului Constanţa, în şedinţă de îndată.

Şedinţa are loc astăzi, la ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Ordinea de zi este următoarea:

- Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA a imobilului – teren şi construcţie „Cazino Constanţa” în vederea consolidării şi restaurării acestuia;

- Proiect de hotărâre privind organizarea Consiliului de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.

Ambele proiecte îl au ca iniţiator pe primarul municipiului Decebal Făgădău.      

UPDATE: ora 13.10

Sunt prezenți în sală 24 de consilieri locali. La cele două proiecte deja anunțate se adaugă încă o hotărâre pe ordinea suplimentară. 

Este vorba despre ”HOTÂRĂRE privind achiziția serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică pentru punerea în executare a hotărării nr. 32/07.02.2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul penal nr. 6536/2/2008” 

UPDATE. ora 13.15

”Primul subiect, cel legat de Cazinoul din Constanța, este important pentru comunitatea locală. Dupa 3 ani, în care au fost organizate și anulate 3 licitații, după sondajul făcut de Primăria Constanța și întelegerea cu CNI, administrația publică locală a demarat lucrări de punere în siguranțăa a Cazinoului. Între timp CNI a lansat o licitație de actualizare a DALI și am primit deja noul deviz al lucrărilor. Primăria Constanța va trebui să suporte unele cheltuieli adiacente reabilitării. Cazinoul a captat atenția și a pus presiune pe autorități ca să grăbească procedurile de reabilitare.” - a precizat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 


În ceea ce privește al doilea proiect de pe ordinea de zi, primarul Decebal Făgădău a propus ca mandatul actualilor administratori să fie prelungite cu 2 luni. 

”Ulterior, vom avea un Consiliu de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța” - a precizat Decebal Făgădău.

UPDATE. ora 13.25

Primul punct de pe ordinea de zi a fost votat cu 24 voturi pentru. Este vorba despre ”Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA a imobilului – teren şi construcţie „Cazino Constanţa” în vederea consolidării şi restaurării acestuia” 

Cel de-al treilea proiect, ”privind achiziția serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică pentru punerea în executare a hotărării nr. 32/07.02.2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul penal nr. 6536/2/2008”  - a fost votat cu 24 de voturi pentru. 

UPDATE. ora 13.30

A fost votat și proiectul 2 ”de hotărâre privind organizarea Consiliului de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța”. 

Mai exact, mandatul admistratorilor Sorin Lucian Ionescu, Florin Gheorghe și Cristian Solomon au fost prelungite. 

UPDATE: ora 13.50

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a ținut să facă, la finalul ședinței de îndată a CLM constanța, unele precizări. 

"După 3 ani în care am asistat la 3 licitații anulate, procesul de actualizare a documentației trebuie reluat. Conform sondajului de opinie și conform CNI, continuă colaborarea cu CNI. Am separat lucrurile. Timpul e necruțător, starea Cazinoului se schimbă de la o zi la alta. De aceea am decis punerea în siguranță a Cazinoului. M-am bucurat să văd că o companie a venit și a făcut oferta de realizare a lucrărilor pe propria cheltuială. Lucrările s-au sistat în 20 decembrie. Mai avem demontarea a două candelabre, mai sunt 34 candelabre pe care trebuie să le luăm și să le conservăm și mai avem curățarea jgheaburilor. Am preferat să facem această operațiune după ce trece sezonul rece. Între timp, CNI a cerut actualizarea documentațiilor. Cu documentația completă și actualizată se va purcede la cea de-a patra licitație de începere a lucrărilor. Sper să fie cu noroc. Astfel am propus să aprobăm structura devizului așa cum ne-a fost prezentată de CNI. Municipiul va sistematiza terenul, va cosolida taluzul și se va ocupa de utilități. Evident, că odată cu CNI, și Primăria va demara o licitație. Mă bucur că specialiști, artiști și voluntari au participat la punerea în siguranță a cazinoului. Mulțumesc celor care cu eforturi proprii au pus umărul la realizarea lucrărilor de consolidare a cazinoului” - a precizat primarul Decebal Făgădău care a menționat că speră ca cea de a patra licitație să fie cu noroc. 

 
În ceea ce privește proiectul 2, Decebal Făgădău a spus că mandatul celor trei administratori al RAEDPP au fost prelungite cu 4 luni plus 2. 

”Mă preocupă starea patrimoniului pe care îl administrează RAEDPP,  de aceea trebuie ca Regia să se ocupe de reabilitarea clădirilor pe care le are în administrare" a transmis Decebal Făgădău.


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)

11 Jan 2024 748

Consiliul Local Municipal Constanța, convocat în ședință extraordinară de îndată. Cofinanțarea pentru Stadionul „Gheorghe Hagi”, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

10 Jan 2024 704

LIVE VIDEO+TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța! Rectificarea bugetului local pe anul 2023, aprobată (VIDEO)

21 Dec 2023 762

Consiliul Județean Constanța s-a reunit astăzi în ședință de îndată. Ce s-a hotărât (VIDEO)

20 Dec 2023 920

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară cu caracter de îndată pe 20.12.2023. Iată ordinea de zi!

19 Dec 2023 983

LIVE VIDEO+TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța! Rectificarea bugetului local pe anul 2023, aprobată (VIDEO)

14 Dec 2023 720

Consiliul local al municipiului Constanţa se întrunește în şedinţă extraordinară. Iată ce se va discuta

13 Dec 2023 908

Consiliul local al municipiului Constanţa convocat în ședință extraordinară Primarul Chițac le solicită consilierilor să voteze prelungirea proiectelor de modernizare a marilor bulevardelor cu șase luni(VIDEO)

07 Dec 2023 1226

Bani pentru Spitalul modular Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară pentru rectificarea bugetului local pe anul 2023 (DOCUMENT)

23 Nov 2023 993

LIVE VIDEO+TEXT Ședinţă extraordinară cu convocare de îndată a Consiliului Local al municipiului Constanța! Rectificarea bugetului pe 2023, adoptată (VIDEO)

08 Nov 2023 937

Rectificarea bugetară vine cu tăieri de investiții pentru susținerea societății Termoficare Constanța SRL

13 Oct 2023 1062

Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință extraordinară Primarul propune consilierilor majorarea costurilor proiectelor marilor bulevarde

10 Oct 2023 1040

Ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal. Aleșii constănțeni, chemați să aprobe rectificarea bugetară (DOCUMENT)

18 Sep 2023 701

Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ce proiecte au fost aprobate?

24 Aug 2023 971

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară! Lista proiectelor de pe ordinea de zi

23 Aug 2023 989