LIVE TEXT+VIDEO RAJA SA semnează astăzi contractul de lucrări „Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia”



RAJA S.A. Constanța organizează vineri, 26 noiembrie 2021, o conferință de presă cu prilejul semnării Contractului de lucrări 23 „Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia”, în valoare de 47.674.351,36 lei cu TVA.

Conferința de presă are drept scop prezentarea stadiului lucrărilor de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cu accent pe investițiile de la nivelul județului Constanța.

La eveniment va participa și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Aurel Presură, director RAJA SA, Nicolae Păun, viceprimar Medgidia, cât si Marian Vlad, antreprenor

"Imi pare rău că nu a venit domnul primar de la Medgidia. Am vorbit cu dânsul la telefon. Am zis că o sa îl pârăsc. Am și făcut-o. Avem o agendă de lucru încărcată. O să și semnăm contractul la final. O să facem o radiografie a POIM-ului. Trebuie să facem față la această criză energetică", a spus Aurel Presură. "Vă ofer mai multe detalii tehnice. Avem 2 proiecte importante". - a mai spus Presură care a vorbit de proiectul din Onești, proiect de peste 200 de milioane de lei.


Presură a menționat că merge bine proiectul și că este undeva la 37%. Cel mai important proiect este cel de dezvoltare regională la Constanța, contract de peste 2 miliarde.

"Am incheiat un act aditional pentru inca 60 de milioane ", a adăugat directorul RAJA


Presură a anunțat că 51 de contracte de lucrari au fost semnate și mai sunt două atribuiri in lucru.

"Noi avem proiecte in 91 de localitati. Avem 82 de santiere, in prezent. In cinci localitati am finalizat deja lucrările. 482 de strazi sunt finalizate. Pe 249 de strazi se lucreaza. 2.000 de muncitori lucreaza pe santiere acum“ - a adăugat Presură. 

"Sunt probleme legate de creșterea prețurilor.  Au luat-o razna, fie că sunt legate de conducte, de vane. O altă problemă a fost că toate echipamentele solicitate sunt pe fonduri europene și ne-au întârziat din cauza problemelor pe plan mondial cu 6 luni", a adăugat directorul care a menționat că probleme au fost și s-au rezolvat la Tuzla, Costinești, cu constructori. De asemenea, a fost reziliat un contract tot din cauza altor probleme. 


În continuare a luat cuvântul Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 

"Noi, Consiliul Judetean trebuie sa asigurăm servicii publice. Am cerut de la bun inceput sa depolitizam regia.  Ne-am propus ca să debutăm toate aceste proiecte pentru că problema poluării este destul de mare și nu putem să mai tolerăm să nu fie modernizate. Am mizat pe profesionalismul domnului Presură", a zis Lupu

„Am stabilit ca la sfârșitul anului toate cele 71 de UAT-uri să le abordăm, iar până la finele anului să fie apă peste tot"  - a precizat Lupu care a menționat că e mulțumit de buna colaborare cu RAJA. 

"În județul Constanța, unde RAJA lucrează, cu o echipă de la CJC, vom modifică masterplanul să avem o abordare foarte clară - nicio casă fără apă. Nicio casa nu trebuie să fie fără apă și canalizare. Vom face asta lână în 2030, chiar dacă nu operam noi în anumite localități", a spus Presură. 

"În județul Constanța, unde RAJA lucrează, cu o echipă de la CJC, vom modifică masterplanul să avem o abordare foarte clară - nicio casa fără apă. Nicio casă nu trebuie să fie fără apă și canalizare. Vom face asta până în 2030, chiar dacă nu operăm noi în anumite localități", a spus Presură. "Noi o să mai avem creșteri la politica tarifară. Orice investiție pe fonduri europene impune o politică. O să fie o creștere de 2.5% la anul“ - a mai precizat Presură. 


Legat de Costinești, a fost cu echipa la fața locului.

"A fost o firmă  și până de sărbători o să soluționeze cele trei străzi" - a mai adăugat Presură. 


Presură a mai precizat, legat de semnarea contractului că la Medgidia lucrările vor începe până la finele anului. 

„În 2023 vor fi finalizate toate lucrările din municipiul Constanța. Pe Aurel Vlaicu le vom face la timp. Corelăm lucrările cu programul primăriei", a spus Presură.



.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța! Ce consumatori sunt afectați

25 Mar 2024 759

RAJA întrerupe furnizarea apei în anumite zone din Constanța! Lista completă

24 Mar 2024 12852

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiu!

22 Mar 2024 1819

RAJA Constanța anunță câștigătorii Concursului „Apa este Viață 2024” (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 570

În atenția șoferilor Trafic restricționat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, din cauza unor lucrări de asfaltare

20 Mar 2024 656

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1075

RAJA Constanța Mai multe zone din municipiul Constanța rămân fără apă la robinete

19 Mar 2024 1543

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord vor avea apa oprită la robinete

19 Mar 2024 460

Atenție, se oprește apa în municipiul Mangalia! Iată zona vizată

19 Mar 2024 415

Concursul de pictură și desen "Apa este Viață 2024" RAJA Constanța anunță stop vot!

18 Mar 2024 435

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

18 Mar 2024 1233

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Mangalia!

18 Mar 2024 388

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 499

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată în ce interval

18 Mar 2024 438

Candidatul PNL la președinția CJC, anunță schimbări la Spitalul Județean, RAJA și Drumuri Județene „Societatea de drumuri nu trebuie să fie căpușată"!

17 Mar 2024 993