LIVE TEXT+VIDEO RAJA SA semnează astăzi contractul de lucrări „Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia”RAJA S.A. Constanța organizează vineri, 26 noiembrie 2021, o conferință de presă cu prilejul semnării Contractului de lucrări 23 „Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia”, în valoare de 47.674.351,36 lei cu TVA.

Conferința de presă are drept scop prezentarea stadiului lucrărilor de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cu accent pe investițiile de la nivelul județului Constanța.

La eveniment va participa și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Aurel Presură, director RAJA SA, Nicolae Păun, viceprimar Medgidia, cât si Marian Vlad, antreprenor

"Imi pare rău că nu a venit domnul primar de la Medgidia. Am vorbit cu dânsul la telefon. Am zis că o sa îl pârăsc. Am și făcut-o. Avem o agendă de lucru încărcată. O să și semnăm contractul la final. O să facem o radiografie a POIM-ului. Trebuie să facem față la această criză energetică", a spus Aurel Presură. "Vă ofer mai multe detalii tehnice. Avem 2 proiecte importante". - a mai spus Presură care a vorbit de proiectul din Onești, proiect de peste 200 de milioane de lei.


Presură a menționat că merge bine proiectul și că este undeva la 37%. Cel mai important proiect este cel de dezvoltare regională la Constanța, contract de peste 2 miliarde.

"Am incheiat un act aditional pentru inca 60 de milioane ", a adăugat directorul RAJA


Presură a anunțat că 51 de contracte de lucrari au fost semnate și mai sunt două atribuiri in lucru.

"Noi avem proiecte in 91 de localitati. Avem 82 de santiere, in prezent. In cinci localitati am finalizat deja lucrările. 482 de strazi sunt finalizate. Pe 249 de strazi se lucreaza. 2.000 de muncitori lucreaza pe santiere acum“ - a adăugat Presură. 

"Sunt probleme legate de creșterea prețurilor.  Au luat-o razna, fie că sunt legate de conducte, de vane. O altă problemă a fost că toate echipamentele solicitate sunt pe fonduri europene și ne-au întârziat din cauza problemelor pe plan mondial cu 6 luni", a adăugat directorul care a menționat că probleme au fost și s-au rezolvat la Tuzla, Costinești, cu constructori. De asemenea, a fost reziliat un contract tot din cauza altor probleme. 


În continuare a luat cuvântul Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 

"Noi, Consiliul Judetean trebuie sa asigurăm servicii publice. Am cerut de la bun inceput sa depolitizam regia.  Ne-am propus ca să debutăm toate aceste proiecte pentru că problema poluării este destul de mare și nu putem să mai tolerăm să nu fie modernizate. Am mizat pe profesionalismul domnului Presură", a zis Lupu

„Am stabilit ca la sfârșitul anului toate cele 71 de UAT-uri să le abordăm, iar până la finele anului să fie apă peste tot"  - a precizat Lupu care a menționat că e mulțumit de buna colaborare cu RAJA. 

"În județul Constanța, unde RAJA lucrează, cu o echipă de la CJC, vom modifică masterplanul să avem o abordare foarte clară - nicio casă fără apă. Nicio casa nu trebuie să fie fără apă și canalizare. Vom face asta lână în 2030, chiar dacă nu operam noi în anumite localități", a spus Presură. 

"În județul Constanța, unde RAJA lucrează, cu o echipă de la CJC, vom modifică masterplanul să avem o abordare foarte clară - nicio casa fără apă. Nicio casă nu trebuie să fie fără apă și canalizare. Vom face asta până în 2030, chiar dacă nu operăm noi în anumite localități", a spus Presură. "Noi o să mai avem creșteri la politica tarifară. Orice investiție pe fonduri europene impune o politică. O să fie o creștere de 2.5% la anul“ - a mai precizat Presură. 


Legat de Costinești, a fost cu echipa la fața locului.

"A fost o firmă  și până de sărbători o să soluționeze cele trei străzi" - a mai adăugat Presură. 


Presură a mai precizat, legat de semnarea contractului că la Medgidia lucrările vor începe până la finele anului. 

„În 2023 vor fi finalizate toate lucrările din municipiul Constanța. Pe Aurel Vlaicu le vom face la timp. Corelăm lucrările cu programul primăriei", a spus Presură..

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie RAJA Constanța A fost reluată pomparea cu presiuni reduse către abonații din Năvodari și Cumpăna

27 Jan 2022 118

RAJA SA Apă cu presiune scăzută în mai multe zone din municipiul Constanța și în orașul Năvodari. Stadiul lucrărilor (GALERIE FOTO)

26 Jan 2022 863

Avarie RAJA Constanța în orașul Ovidiu. Consumatorii afectați

26 Jan 2022 391

Avarie RAJA în Constanța. În mai multe zone furnizarea apei se va face cu presiuni scăzute

26 Jan 2022 720

Se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța! Vezi dacă ești afectat

26 Jan 2022 10459

Avarie RAJA. Unde este și cât va dura remedierea

26 Jan 2022 534

Avarie RAJA Constanţa. Unde a fost constatată defecţiunea

23 Jan 2022 722

RAJA Constanța. Avarie în stațiunea Mamaia

22 Jan 2022 539

RAJA Abonații din localitatea Amzacea, fără apă potabilă! Când va fi reluată furnizarea apei

22 Jan 2022 522

Avarie RAJA Constanța în Năvodari. Abonații afectați

22 Jan 2022 559

Avarie RAJA. Se oprește apa în Techirghiol, județul Constanța

21 Jan 2022 404

Județul Constanța Avarie RAJA SA în localitatea Viile. Abonații afectați

20 Jan 2022 418

Avarie RAJA la Eforie Nord. Cât durează și cine este afectat

20 Jan 2022 436

Programul casieriilor RAJA în data de 24 ianuarie 2022 - Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2022 422

Apă potabilă întreruptă pentru abonații RAJA SA din localitatea Amzacea, județul Constanța

17 Jan 2022 501