Actualitate

LIVE VIDEO-TEXT A început ședința de guvern. Pe ordinea de zi, proiecte care vizează judeţul ConstanţaUPDATE 10 

Proiectul de act normativ ce face referire la Aeroportul Tuzla a fost retras de pe ordinea de zi. 

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla şi pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.445/2002

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HGANEXE-2.pdf


UPDATE 9

Orban: Trebuie pregătită rectificarea de buget, să trimitem banii unde e nevoie. S-a văzut clar că la nivelul Uniunii Europene va exista o relaxare în privinţa atingerii limitei deficitului.  Am fost personal să ating cele 2.000 de kituri pentru testare PCR, marfa a ajuns în Bucureşti, vom putea testa 200.000 de persoane.

Aveţi grijă şi la recoltoare, pentru că degeaba avem teste, dacă nu avem recoltoare, să creştem capacitatea de testare. La ora actuală, în România este o procedură de testare, nu se poate face decât cu aparatele PCR, pentru că asigură o precizie de sută la sută. Alte tipuri de testare nu asigură precizia. Poveştile că mergem din uşă în uşă să testăm nu sunt serioase.
 

UPDATE 8

Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării şi Lucărilor Publice: Nu s-a oprit niciun şantier, ANL, Compania de Investiţii îşi continuă lucrările, nu oprim nimic.

UPDATE 7

Să fim atenţi, să contractăm toată producţia. Să trecem peste briocratism, privind certificarea produselor, prin Ordonanţă militară, să dăm aceatsă capacitate de producţie tuturor firmelor care vor. Am vorbit cu Agenţia Medicamentului, personal, pentru Oltchim, pentru alte companii care vor să producă biocid şi alte produse, Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării şi Lucărilor Publice: Nu s-a oprit niciun şantier, ANL, Compania de Investiţii îşi continuă lucrările, nu oprim nimic.
Citeşte întreaga ştire: LIVE VIDEO | Şedinţă la Palatul Victoria. Guvernul adoptă amânarea plăţii ratelor bancare, până la 9 luni şi sporuri pentru cadrele medicale a menționat Orban. 

UPDATE 6

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Am discutat cu firma care produce măşti, de săptămâna viitoare, prima linie de producţie automată a măştilor, 4 milioane lunar, vom ajunge să producem 16 sau 17 milioane de măşti, pe zi. Sper ca săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măşti, pe zi.

UPDATE 5 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Am avut o videoconferinţă cu Compania de Drumuri, Metrorex, pentru a menţine termenele asumate prin contracte. Absolut toţi constructorii au prezentat măsurile pentru asigurarea siguranţei angajaţilor şi achiziţia de materiale. Le-am spus că România are nevoie de ei, să continue lucrul pe şantiere dar să asigure siguranţa angajaţilor. Sistemele energetic, transporturi, trebuie să funcţioneze în această perioadă dificilă.

Avem bani alocaţi pentru aceste proiecte, nu avem nicio datorie către niciun antreprenor, şi să îşi plătească subcontractorii şi prestatorii de servicii. Absolut toţi şi-au asumat termenele din contracte, că rămân nemodificate, chiar şi în aceste condiţii. Lucrările la Magistrala de metrou M5 rămân în grafic, şi termenul de finalizare este luna iulie 2020.

UPDATE 4

 Să nu uităm că Guvernul are ca obiectiv de bază să funcţioneze ecoonomia. Trebuie ăs avem grijă de cei afectaţi direct, prin restricţiile date de Ordonanţele militare, şi cei afectaţi indirect, prin restrângerile în consumul cetăţenilor, dar în mod evident trebuie ăs avem grijă să funcţioneze toate sectoarele economice. Transmit un mesaj clar către ministrul Transporturilor: Trebuie să susţinem investiţiile majore, a precizat Orban.

UPDATE 3 

Despre amânarea plăţii ratelor: Se suspendă perioada pentru care se propune amânarea, până la 9 luni. Insist să fie prevăzute şi să verificaţi dacă sunt contractele de leasing, sectoarul transportului este unul afectat.

Florin Câţu: Am introdus şi persoanele juridice şi societăţile non-bancare

UPDATE 2 


Premierul a anunţat că va merge, vineri, la Ministerul Sănătăţii.

„Mâine voi veni alături de dumneavoastră la Ministerul Sănătăţii, să stabilim foarte clar toate măsurile care vor continua, şi măsurile noi, în funcţie de evoluţiile care au apărut”, i-a spus premierul noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

UPDATE 1 

Şedinţa de Guvern nu va mai avea loc în regim de videoconferinţă.

„Ședința de Guvern va avea loc la Palatul Victoria, cu participarea membrilor Guvernului, în condițiile respectării măsurilor privind distanțarea socială”, a transmis Guvernul.

Palatul Victoria a anunţat că miniştrii vor fi prezenţi, la şedinţă, dar vor păstra distanţa stabilită de autorităţi, de doi metri, între ei.

În aceste momente are loc Şedinţa Guvernului României. 

Printre proiectele de pe ordinea de zi cele ce vizează judeţul Constanţa sunt:
 
Proiectul numărul 8 pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa”.

În acest sens Guvernul are în vedere aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “ Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța“.
Iar pentru aceasta este necesară efectuarea unor cheltuieli aferente proiectului de investiții „Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța”.

Finanţarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, iar oiectivul specific „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Tot astăzi se va discuta şi Proiectul de hotărâre numărul 9 pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

În acest sens Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Sănătății prin Direcția de sănătate publică a județului Constanța, structurile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, trebuie să asigure personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat.

Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de control la trecerea frontierei de stat, pentru activitatea vamală și pentru desfășurarea activităților de control sanitar-uman și fitosanitar se asigură, cu titlu gratuit, de către S.C. Regional Air Services S.R.L. în calitate de administrator al Aeroportului Tuzla.

Programul de funcționare al punctului de trecere a frontierei de stat şi al biroului vamal de frontieră este același cu cel al Aeroportului Tuzla, de luni până vineri între orele 08:00-16:00.

În punctul de trecere a frontierei de stat şi în biroul vamal de frontieră, deschise se asigură controalele specifice pentru toți pasagerii și mărfurile fiecărui zbor internațional.


Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Citește și: Ședință de Guvern, programată joi. Iată proiectele incluse pe agenda ședinței!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Emil Banias revine în Consiliul Județean la final de mandat. Va încasa retroactiv indemnizațiile din perioada 2017 -2020 (documente)

19 Sep 2020 411

Municipiul Constanța, protocol cu firma care investește într-un ansamblu imobiliar chiar pe malul lacului Siutghiol. Printre asociați, fostul politician, Dănuț Moisoiu (documente)

17 Sep 2020 442

Se pun bazele transportului metropolitan. Consilierii locali constănțeni, chemați să voteze înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța (documente)

17 Sep 2020 648

Ședință la Consiliul Local Municipal Constanța. Terenuri pentru cetățeni de onoare

16 Sep 2020 1019

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Vezi ordinea de zi completă

15 Sep 2020 415

​Ce hotărâri au fost luate în ședința Adunării Generale a societății Aquaserv SA

15 Sep 2020 430

Guvern Starea de alertă pe teritoriul României se prelungește! (document)

14 Sep 2020 673

Premierul Ludovic Orban, declarații importante! Prelungirea stării de alertă și reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor

13 Sep 2020 678

Se prelungește mandatul de director economic al Alum SA

12 Sep 2020 416

Hotel Savoy, din Mamaia, scos la vânzare? Decizia va fi luată în prima ședință a acționarilor

12 Sep 2020 1010

Măsuri aprobate de Guvern în al 12-lea ceas 500 de posturi suplimentare și 100 de milioane ron pentru achiziționarea de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice

12 Sep 2020 958

Tulcea Acționarii Energoterm SA, convocați în ședință. Se modifică componența Adunării Generale

11 Sep 2020 284

#alegerilocale2020 AEP anunță tragerea la sorți computerizată a președinților birourilor secțiilor de votare. Când va fi tragerea pentru Constanța

10 Sep 2020 518

Ședință la Guvernul României, programată joi. Un proiect are legătură cu Constanța

09 Sep 2020 567

CL Medgidia, convocat în ședință extraordinară de îndată. Iată ordinea de zi

09 Sep 2020 668