LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța. Ce subiecte sunt discutate (GALERIE FOTO+VIDEO)

Conferința USR Constanța. Foto: ZIUA de ConstnațaLa sediul USR Constanța din bulevardul Mamaia are loc o conferință de presă la care vor participa deputatul USR, Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu.

Potrivit USR Constanța, vor fi abordate teme actuale.

Primul subiect abordat este cel al sondajului intern al USR. 

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu vorbește despre acest sondaj, care a ajuns în presa fără acordul organizației. 

Senatorul Remus Negoiță vorbește despre audierile pentru numirea în board-ul ANRE. 

„Propunerea Coaliției, deputatul Iulian Iancu este cel care a diriguit în 2018 legea off-shore. Acum l-au propus, spălat de toate păcatele, chiar dacă și Iohannis i-a refuzat numirea ca vicepremier", spune Negoi. 


Senatorul Remus Negoi mai vorbește și despre Legea audiovizualului. Acesta spune ca s-au trezit cu peste 70 de amenandamente la Senat și s-a pierdut foarte mult timp cu dezbaterile și „păruielile aferente“. 

Al treilea subiect discutat îl reprezintă faptul că, săptămâna viitoare va avea loc o dezbatere la comisia UNESCO pe tema ansamblul rupestre de la Murfatlar. Negoi spera ca va fi o dezbatere fructoasa. 

Stelian Ion critică la rândul său proiectele partidelor aflate la putere care în opinia sa destabilizează economia. 

Deputatul se refera la proiectul creșterii salariilor unor categorii de bugetari, pe care USR l-a atacat azi la Curtea Constitutionala. 


Legile securității naționale este o alta tema. Stelian Ion spune că legile trebuie ajustate, dar nu în mod fantomatic cum încearcă sa faca actuala putere. 

Acesta cere transparenta și aducerea la masa a societății civile pentru ca este un subiect extrem de important. 

Stelian Ion susține că s-a pornit greșit, în defavoarea democrației. 

Stelian Ion precizează că dacă va fi nevoie, USR va duce lupte pe aceste legi în comisia de specialitate de unde face și el parte.

„USR a lansat deja un pachet de propuneri pe acest subiect  care este diametral opus draftului care a apărut deja în presa centrala ca fiind proiectul noilor legi ale securitatii“ - mai precizează Stelian Ion. 


De asemenea, Stelian Ion ii transmite primarului Vergil Chitac care l-a atacat la CCl-ul de sâmbătă trecuta al PNL că își creează dușmani imaginari și nu se concentrează pe rezolvarea problemelor din oraș și se rățoiește la USR. 

„Nu am văzut mari proiecte la actualul primar, din contra sunt doar proiecte ale vechii administrații. Nu am văzut nici transparenta, nici sa-i adune pe consilieri și sa rezolve împreună problemele orașului“ spune Stelian Ion.


În intervenția de la PNL, Chițac l-a numit pe Stelian Ion Ayatolah în intervenția de la PNL. 

Vergil Chițac a precizat în cadrul conferinței de la PNL că Stelian Ion a spus ca se va întoarce sa candideze în 2024 la Primăria Constanța. 

Acesta spune că proiectele care nu sunt benefice pentru Constanța nu vor fi susținute orbește de consilierii USR.  Cu toate acestea, USR nu este dușmanul primarului Chitac. 

Totodată, lideii USR Constanța au precizat că regretă plecarea lui Dacian Cioloș.

„Luam act de ea și mergem mai departe. USR nu este partid de lider și poate merge mai departe fiecare oricare dintre noi“ - au precizat liderii USR Constanța. 


Vorbind despre Legile Securității Naționale, Stelian Ion a explicat ca a făcut o schimbare la secretariat, pe când era ministru al Justiției pentru ca avea bănuieli ca acea persoana era "acoperita". 

El spune ca insistutiile nu trebuie sa fie împânzite de acoperiți și același lucru trebuie sa fie valabil și pentru presa. 

"Putem funcționa și fără sa transformăm România într-un stat securist" mai spune Stelian Ion. 

În același context, Stelian Ion și Remus Negoi susțin că și primarul Vergil Chitac a avut "un vânt in panze" la alegerile locale!

Despre sondaj Stelian Ion spune ca rezultatul acestuia este îngrijorător. 

Potrivit cercetării sociologice efectuate la comanda USR Constanța, actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, ar obține 14,5%, în timp ce Stelian Ion, candidatul USR, ar obține peste 18%.  

Mâine în ședința de CLM se va supune la vot adiționarea contractului cu Polaris a primăriei Constanța. 

Florin Cocargeanu susține ca astăzi în Comisia 5 se va discuta acest proiect. Se pare ca cei de la Polaris nu ar fi fost la curent cu aceasta inițiativa de aditionare a acestui contract. 

Stelian Ion mai spune ca nu are o fixație sa fie candidat la primăria Constanța. 

"Îmi doresc doar sa ajut cât pot de mult, sunt multe de discutat pana la a lua o decizie pentru 2024" mai spune Stelian Ion. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 786

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

15 Feb 2024 797

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța susținută de candidatul la Primăria Constanța, Stelian Ion (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 914

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța la prima conferință de presă din 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jan 2024 1014

LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța, în conferință de presă. „2024 va fi anul în care vom câștiga Primăria Constanța“ (FOTO)

15 Dec 2023 944

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța aduce în prim-plan problemele locale în cadrul unei conferințe de presă (FOTO)

28 Nov 2023 1074

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 930

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța! Mai multe subiecte de interes public, abordate (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Oct 2023 1152

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1167

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 1228

Delegație a liderilor USR din regiune, din care face parte și Stelian Ion, la Întâlnirea Regională – Regiunea 2 Sud-Est a PMP (FOTO)

08 Jul 2023 1200

LIVE VIDEO+TEXT Plângere penală in rem formulată de USR Constanța împotriva vânzării de către Primăria Constanța a unei bucăți de plajă din stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jul 2023 1620

LIVE VIDEO+TEXT Noua conducere a USR Constanța prezentată în cadrul unei conferințe (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jun 2023 2265

Alegeri în USR Constanța. Ultimele ore de depunere a candidaturilor

06 Jun 2023 1503

Alegeri pentru preşedinţia USR Constanța. Deputatul Stelian Ion își depune candidatura

20 May 2023 2060