LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Pregătiri pentru minivacanța de Rusalii pe litoral. Ce măsuri au fost dispuse de autorități (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ședință PrefecturăAstăzi, la ora 13:30, în Sala Remus Opreanu, vor avea loc declarații de presă legate de măsurile dispuse de autorități pentru weekend-ul prelungit de Rusalii. 

La declarații vor participa, alături de prefectul județului, reprezentanții structurilor MAI.

„Acest weekend este un prilej de relaxare, de a se bucura de mare si nisip. Pentru noi este un nou moment să arătăm că suntem responsabili, că suntem la datorie și că știm să colaborăm. Vom interveni cât mai repede, colegii mei va vor informa care sunt efectivele si tehnica din dotare" - a precizat prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 


Ia cuvântul comisar șef Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța. 

„IPJ Constanța a organizat o serie de actiuni cu caracter preventiv si combativ. Zilnic peste 300 de polițiști din toate structurile vor acționa pentru prevenire si combatere. Priortatea zero o constituie prevenirea si combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor ai a substanțelor psihoactive. Polițiștii vor acționa pe principalele artere, DN39, Constanța-Tulcea si Hârșova-Constanta. A fost solicitat si sprijinul Aviației Române care vor survola principalele artere. Peste 100 polițiști vor asigura masurile pentru prevenirea furturilor in stațiile de cale ferată si vagoanele de calatori“ - a precizat cms șef Adrian Glugă. 


Acesta a menționat că a văzut o serie de tentative prin metoda Accidentul.

"Numeroși cetățeni nu au devenit victime", a subliniat Adrian Glugă


Adrian Glugă a mai precizat că o sa fie alaturi de jandarmi, politie locala si Garda de Coastă pentru menținerea ordinii publice. 

Urmează colonelul Cristian Amarandei, inspectorul șef al ISU Dobrogea

"Personalul ISU Dobrogea a operaționalizat începând cu data de astăzi 4 puncte temporare de stingere. Au rolul de a asigura un timp de răspuns cat mai mic"

"180 de jandarmi constănțeni vor acționa în acest weekend prelungit. Jandarmii vor fi prezenți in Constanța, Navdoari, Medgidia, Eforie, Harsova, Mangalia. Vor avea in vedere desfășurarea in siguranță a manifestarilor artistice. Manifestarile religioase o sa fie cu o atentie deosebita cu ocazia Rusaliilor. 120 de jandarmi vor fi angrenati in misiuni specifice" - a declarat colonelul Daniel Ferencz, inspectorul șef al IJJ Constanța. 


Comisarul șef Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă a precizat că în minivacanța de Rusalii, polițiștii de frontieră vor desfășura acțiuni specifice la frontiera. 

"Sunt deschise 5 puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria. Garda de Coastă a luat  măsuri pentru reducerea timpului la frontiera. În prezent in Vama Veche, din cauza unei pene de curent de la Negru Vodă este aglomerat. 120de minute este timpul de așteptare pe intrare în țară“ - a precizat Laurențiu Cicu. 


A luat cuvântul colonelul Constantin Dima, comandantul Grupării de Jandarmi Constanța. 

"Avem solicitări de paza si efective in Tulcea si Constanța pentru a-i sprijini în desfășurarea de activități. Efectivul comun e de 250 de jandarmi, alaturi de politia națională în Constanța, Costinesti, Vama Veche si Navodari. De asemenea vor fi si in cadrul rezervariei Delta Dunării“ - a precizat colonelul Constantin Dima

Prefectul Silviu Coșa a menționat că Mamaia si Vama Veche sunt punctele fierbinți. Acesta a mai adăugat că este greu să aprecieze câte persoane vor fi pe litoral ținând cont de codul galben emis de meteorologi. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 435

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 339

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 863

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 427

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 488

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 389

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3469

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 689

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 449

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 521

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 672

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3091

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 657

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 498

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 652