LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Pregătiri pentru minivacanța de Rusalii pe litoral. Ce măsuri au fost dispuse de autorități (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ședință PrefecturăAstăzi, la ora 13:30, în Sala Remus Opreanu, vor avea loc declarații de presă legate de măsurile dispuse de autorități pentru weekend-ul prelungit de Rusalii. 

La declarații vor participa, alături de prefectul județului, reprezentanții structurilor MAI.

„Acest weekend este un prilej de relaxare, de a se bucura de mare si nisip. Pentru noi este un nou moment să arătăm că suntem responsabili, că suntem la datorie și că știm să colaborăm. Vom interveni cât mai repede, colegii mei va vor informa care sunt efectivele si tehnica din dotare" - a precizat prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 


Ia cuvântul comisar șef Adrian Glugă, inspectorul șef al IPJ Constanța. 

„IPJ Constanța a organizat o serie de actiuni cu caracter preventiv si combativ. Zilnic peste 300 de polițiști din toate structurile vor acționa pentru prevenire si combatere. Priortatea zero o constituie prevenirea si combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor ai a substanțelor psihoactive. Polițiștii vor acționa pe principalele artere, DN39, Constanța-Tulcea si Hârșova-Constanta. A fost solicitat si sprijinul Aviației Române care vor survola principalele artere. Peste 100 polițiști vor asigura masurile pentru prevenirea furturilor in stațiile de cale ferată si vagoanele de calatori“ - a precizat cms șef Adrian Glugă. 


Acesta a menționat că a văzut o serie de tentative prin metoda Accidentul.

"Numeroși cetățeni nu au devenit victime", a subliniat Adrian Glugă


Adrian Glugă a mai precizat că o sa fie alaturi de jandarmi, politie locala si Garda de Coastă pentru menținerea ordinii publice. 

Urmează colonelul Cristian Amarandei, inspectorul șef al ISU Dobrogea

"Personalul ISU Dobrogea a operaționalizat începând cu data de astăzi 4 puncte temporare de stingere. Au rolul de a asigura un timp de răspuns cat mai mic"

"180 de jandarmi constănțeni vor acționa în acest weekend prelungit. Jandarmii vor fi prezenți in Constanța, Navdoari, Medgidia, Eforie, Harsova, Mangalia. Vor avea in vedere desfășurarea in siguranță a manifestarilor artistice. Manifestarile religioase o sa fie cu o atentie deosebita cu ocazia Rusaliilor. 120 de jandarmi vor fi angrenati in misiuni specifice" - a declarat colonelul Daniel Ferencz, inspectorul șef al IJJ Constanța. 


Comisarul șef Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă a precizat că în minivacanța de Rusalii, polițiștii de frontieră vor desfășura acțiuni specifice la frontiera. 

"Sunt deschise 5 puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria. Garda de Coastă a luat  măsuri pentru reducerea timpului la frontiera. În prezent in Vama Veche, din cauza unei pene de curent de la Negru Vodă este aglomerat. 120de minute este timpul de așteptare pe intrare în țară“ - a precizat Laurențiu Cicu. 


A luat cuvântul colonelul Constantin Dima, comandantul Grupării de Jandarmi Constanța. 

"Avem solicitări de paza si efective in Tulcea si Constanța pentru a-i sprijini în desfășurarea de activități. Efectivul comun e de 250 de jandarmi, alaturi de politia națională în Constanța, Costinesti, Vama Veche si Navodari. De asemenea vor fi si in cadrul rezervariei Delta Dunării“ - a precizat colonelul Constantin Dima

Prefectul Silviu Coșa a menționat că Mamaia si Vama Veche sunt punctele fierbinți. Acesta a mai adăugat că este greu să aprecieze câte persoane vor fi pe litoral ținând cont de codul galben emis de meteorologi. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 448

Știri Constanța Ședința de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Factorii care fac vârstnicii mult mai vulnerabili la abuz

29 Feb 2024 402

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 621

Tribunalul Constanța Amânare în procesul prin care se cere anularea autorizației de construire pentru firmele Sim-Mat Construzioni și Cosmo Imobiliare

25 Feb 2024 489

Institutia Prefectului pierde la Tribunal procesul în dosarul bebe trusou. Decizia nu este definitivă!

21 Feb 2024 399

Palace Hotel & Resort SRL introdusă de magistrați în procesul dintre Prefectura Constanța și Consiliul Local al Municipiului Mangalia

18 Feb 2024 565

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru firma TRL Properties, care construiește la Năvodari

18 Feb 2024 1573

Întâlnire de lucru între ISU „Dobrogea’’ , AJPIS Constanța și prefectul Silviu Coșa

16 Feb 2024 528

A pierdut în prima instanța Prefectura Constanța încearcă să anuleze în parte o hotărâre a Consiliului Local Castelu, care vizează Regulamentul de funcționare și organizare (DOCUMENT)

14 Feb 2024 706

Amânare în dosarul „Bebe trusou" prin care Prefectura vrea anularea unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Constanța

14 Feb 2024 454

LIVE TEXT Eveniment la Prefectura Constanța. Patru instituții la ora bilanțului (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

14 Feb 2024 1015

Decizie luată de magistrați în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva UAT Năvodari și o companie din Capitală

06 Feb 2024 414

Știri Constanța Prima ședință a Colegiului Prefectural aferent anului 2024. Iată ce s-a discutat (FOTO+DOCUMENTE)

02 Feb 2024 801

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 602

Știri Constanța Problemele persoanelor vârstnice, prioritate în agenda CCDCPPV

25 Jan 2024 408