LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Constanța. „Trebuie să alfabetizam digital, România!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Agenda domnului ministru a cuprins o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care se va lansa Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, sunt susținute declarații de presă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului. Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“. 

UPDATE: 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a avut o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care a lansat Caravana Digitalizării. 

„Ministerul Digitalizării a început anul trecut o caravană a digitalizării  care îi va ajuta și sprijini pe oameni să înțeleagă nevoia de a trece în mediul online“ - a precizat ministrul care a adăugat că acest lucru s-a  întâmplat astăzi și la Constanța. 


Conferința de presă este susținută de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Vizita de astăzi a vizat zona proiectelor strategice, zona de transformare digital și zona se cercetare. 

„Pe partea de digitalizare am avut o discuție cu reprezentanții administrației publice locale, am prezentat beneficiile digitalizarii, ghiseul.ro și am avut un schimb de idea cu primarii și reprezentanții instituțiilor deconcentrate. Provocarea este să se depășească media națională. La nivelul județului Constanța, localitățile Năvodari și Băneasa nu folosesc ghiseul.ro. 37 milioane de euro din PNRR sunt destinate digitalizarii bibliotecilor și așteptăm ca și județul Constanța să acceseze acești bani“ - a precizat ministrul Sebastian Burduja. 

„La nivel județean și nu numai, lipsa specialiștilor face ca digitalizarea să fie încă la început de drum. Statul nu-și permite să plătească specialiști (IT-isti), sau nu si-a permis cel puțin pana acum. Ministerul Finanțelor va scoate câteva poziții din grija de salarizare standard pentru a putea să atragă specialiști în administratia locala. Pe de altă parte, cel puțin în rural, angajații sunt reticenți când vine vorba despre digitalizare si se folosește încă dosarul cu șină“ - mai spune ministrul Sebastian Burduja. 

Sebastian Burduja consideră că acest proces de digitalizare va fi foarte important pe viitor în sectorul public și trebuie pregătiți specialiști iar concomitent trebuie lucrat și la schimbarea mentalității funcționarilor. 

„50.000 de caziere au fost emise online în doar o saptămână ca un exemplu că totusi unele domenii se dezvolta cu succes. Trebuie să alfabetizam digital, România! Avantajele digitalizarii sunt enorme și in primul rând ne face viața mai ușoară în calitate de cetățeni“ - mai afirmă oficialul guvernamental

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa a precizat că Prefectura Constanța folosește digitalizarea.

„Există semnătura digitală dar nu poate fi deocamdată operationalizată“ - a mai precizat prefectul Silviu Coșa. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contul de Facebook al jurnalistului Moise Guran, ținta Hackerilor. La cine a apelat acesta pentru recuperarea parolei

05 May 2023 647

Universitatea OvidiusVizită oficială a ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja

28 Mar 2023 500

UPDATE Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1030

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită oficială la sediul INCDM „Grigore Antipa“ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 927

LIVE TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1194

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru în Constanța

26 Mar 2023 882

Google România organizează la Universitatea „Ovidius” Constanța un atelier digital

24 Mar 2023 992

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 1582

Constănțeanca Ligia Deca, propusă pentru funcţia de ministru al Educaţiei

03 Oct 2022 1399

Are un apartament la Năvodari Sebastian Burduja va asigura interimatul la ministerul Educației. Date din CV, avere și interese (DOCUMENTE)

30 Sep 2022 1306

Ministrul cercetării, Sebastian-Ioan Burduja, are locuințe din județul Constanța până în SUA (DOCUMENTE)

09 Aug 2022 3056

Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării va prelua Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida"

12 Jul 2022 865

Raport al ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la o lună de la preluarea mandatului

04 Jun 2022 1052

Ministrul Cercetării Proiect de lege privind interzicerea unor programe software rusești de tip antivirus

11 May 2022 1001

Decretele de învestire în funcție a noilor miniștri, semnate de președintele Klaus Iohannis

03 May 2022 1083