LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prezent la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu participă astăzi, 4 mai de la ora 10.00 la Primul Comitet de Monitorizare a Programului de Transport ce se va desfășura Hotel Del Mar din Stațiunea Mamaia. 

De la ora 11.00 va participa la semnarea a 6 contracte finanțate prin POIM. 

Este vorba despre două proiecte pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, două pentru Portul Constanța și unul pentru JT OIL TERMINAL SRL. De asemenea de la ora 13.30 va verifica stadiul lucrări Pasajul Drajna.

UPDATE: 

Ministrul Sorin Grindeanu susține o conferință de presă. 

 “Ministerul Transportului a reusit sa acceseze toate sumele puse la dispozitie de comisie ceea ce este un lucru in premiera. De cand am intrat in UE, nu neaparat nu am avut bani pe zona asta, ci nu am stiut cum sa ii cheltuim. S-a intamplat pe zona de transporturi sa se acceseze intreaga suma - 4.5 miliarde de euro” - a precizat Sorin Grindeanu.

“Ni s-au aprobat încă 450 milioane de euro, iar din astea am cheltuit cam 100. Probabil până în august terminăm și acești 450 milioane și o să cerem sume astfel încât să putem să accesăm cât mai mulți bani europeni și din alte zone. Rata de absorbție la finele anului 2023 va fi probabil de 100%. S-au semnat 6 contracte, unul cu aeroport este cel cu terminal  - 45 milioane euro. Două contracte cu Portul Constanța și trei cu privați pentru dezvoltarea capacității portuare. 140 milioane de euro este valoarea totală a celor șase proiecte” - a precizat Sorin Grindeanu. 

„Pe zona feroviară, Valul lui Traian și Palas - vorbim de aproape un miliard de euro care intră doar aici. Județul Constanța, eu și echipa pe care o conduc, am dovedit-o, este un județ cheie în ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport in Romania” - a mai menționat Sorin Grindeanu. 

Întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern, Sorin Grindeanu a spus că nu pentru că exista un protocol. Acesta a precizat că nu va merge pe alte funcții în Guvern. 

“În acest moment avem un protocol care este asumat de PSD, de PNL, UDMR şi minorităţi. Dacă se va considera necesar acest protocol să fie îmbunătăţit de către toţi semnatarii: PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, acest protocol va fi îmbunătăţit. Dacă nu, avem unul care este în vigoare. Mai important decât acest lucru este că, şi deşi am văzut că s-au supărat unii colegi, mai spun o dată, ca să se supere mai bine. Oricât de vedetă crezi că eşti, că te cheamă Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Ciucă, Rareş Bogdan sau Dan Motreanu sau Mihai Tudose, nu eşti mai important decât stabilitatea unei coaliţii. Chiar dacă tu ai impresia despre tine că eşti cel mai frumos şi mai deştept. Cel mai important lucru în această perioadă este să se asigure această stabilitate şi această majoritate, dincolo de dorinţele fiecăruia dintre noi”

„Trenul metropolitan este pe prioritatea 6 din program. Ca municipalitate ai doua oportunitati de accesare. Poti sa iei material rulant sau poti sa dezvolti infrastructura. Sau poti sa le faci pe ambele. Am trimis adrese catre toate municipalitatile mari din tara, inclusiv la Constanta. Poate sa existe si o asociere intre Primaria Constanta si CJ Constanta“ - a mai menționat Sorin Grindeanu. 


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în conferința de presă la Constanța (Galerie FOTO)

15 May 2024 971

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor „Portul Constanța reprezintă cea mai eficientă cale de transport”

15 May 2024 564

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța

14 May 2024 933

Ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, vine la Constanța. La ce eveniment va participa

14 May 2024 632

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 502

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 892

Surse UPDATE. Teo Popa îl înlocuiește pe Ovidiu Cupșa la conducerea Ceronav!

13 Dec 2023 2523

LIVE VIDEO Sorin Grindeanu face declarații la Constanța!

15 Sep 2023 1452

Eveniment în Portul Constanța LIVE VIDEO-TEXT. Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina (FOTO)

15 Sep 2023 1435

CNAIR va sprijini în continuare extinderea capacității operaționale a portului Constanța. Anunțul lui Cristian Pistol

11 Aug 2023 1362

Ministrul Sorin Grindeanu „Odată cu noul guvern trebuie să avem mai puține ministere, nu doar secretari de stat“

10 May 2023 1357

Proiectul pentru construirea noului terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, semnat. Ce prevede acesta (GALERIE FOTO)

04 May 2023 2771

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu vine la Constanța

03 May 2023 1345

UPDATE USR Constanța face precizări importante despre infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa (FOTO)

10 Mar 2023 1529

Ministrul Sorin Grindeanu Datorii uriașe înregistrate de mai multe societăți din Portul Constanța (VIDEO)

01 Nov 2022 2188